New Event Tactile Quartet(s)

Kaaitheater Brusselzaterdag 19 oktober 201920:30

In Tactile Quartet(s) bouwt Vera Tussing verder op haar vorige choreografische expedities en activeert ze opnieuw de zintuigen. Deze keer nodigt ze het strijkkwartet Quatuor MP4 en vier dansers uit op scène voor een speelse ontmoeting tussen beweging en geluid. Wat gebeurt er wanneer we de bewegingen van een strijkkwartet serieus nemen als een choreografie, en meedansen?

De vier muzikanten spelen passages uit diverse kwartetten, van Franz Schubert, Anton Dvorak en Florence Price tot hedendaagse werken van Georg Friedrich Haas en Caroline Shaw. Ondertussen wagen ze zich aan één-op-één aanrakingen met het publiek, waardoor een fysiek tegenspel ontstaat. Alles vloeit voort uit aanraking – een strijkstok op een snaar, een arm op een schouder, een akoestische gewaarwording op je huid. De dansers bemiddelen de ontmoeting tussen muzikaliteit en tastzin, hun choreografie slingert heen en weer tussen voelen, zien en horen. Op het punt waar de banen van dans en muziek elkaar kruisen, word je uitgenodigd om binnen te treden in de caleidoscopische partituur. Geef een hand of arm!

• Choreografe Vera Tussing focust al langer op zintuiglijkheid, zoals met T-DanceMazingThe Palm of Your Hand of Duet the City. Sinds 2017 is ze artist-in-residence in het Kaaitheater.

Tickets: kaaitheater.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter