New Event Lamb

De Roma Borgerhoutdonderdag 5 december 201920:00

Het Britse triphopduo Lamb bracht dit jaar haar zevende plaat uit. Op 5 december staan ze live in De Roma! Tickets zijn vanaf 23 augustus om 10u te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac. 

De Britse band Lamb bestaat ondertussen 25 (!) jaar, maar hun sound heeft nog niks aan futurisme ingeboet. Eind jaren ’90 vormden ze samen met Portishead en Massive Attack de heilige drievuldigheid van de triphop. In 1996 brachten ze met hun prachtige debuutalbum Lamb meteen een tijdloze plaat uit, waarvan vooral monsterhit Górecki deel werd van het collectieve geheugen. Na Lamb volgden met Fear of Fours, What Sound (met de heerlijke single Gabriel) en Between Darkness and Wonder nog drie albums, waarna producer Andy Barlow en zangeres Lou Rhodes besloten dat het tijd was voor een welverdiende pauze. In 2011 kwam de band terug samen, waarna Lamb met prachtplaten als 5 en Backspace Unwind bewees dat het nog niets aan kracht had ingeboet. 

In april van dit jaar brachten Barlow en Rhodes met The Secret Of Letting Go hun zevende studioplaat uit. De plaat kwam tot stand na een uitgebreide tour waarmee Lamb de twintigste verjaardag van hun debuut vierde, en je hoort onmiddellijk de invloed van die tijdloze plaat in dit nieuwe meesterwerk. Op het broeierige snijvlak tussen triphop, dub, jazz, drum’n’bass en feeërieke vocalen slaagt het duo erin om een sound te creëeren die enkel Lamb kan zijn. De kracht van de muziek zit meer dan ooit in de ruimte tussen de klanken en in de verstilde, minimalistische stukken die doorheen de slingerende subbassen zweven. Lamb doet het ‘m weer!

Tickets: www.deroma.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter