New Event Romeo en Julia

Stadsschouwburg Amsterdamzondag 22 november 202015:00

Ook wie Shakespeares bekendste liefdesdrama nooit op de planken heeft gezien, kent het verhaal van de onstuimige liefde van de ‘star crossed lovers’, en zijn fatale afloop. Romeo en Julia begint als een zinderende ode aan de jeugd die langs uitbarstingen van geweld omslaat in zijn tegendeel: een donkere tragedie die eindigt in een dubbele zelfmoord.

In de regie van Michiel van Erp gaat Romeo en Julia over identiteit: kun je zijn wie je wilt zijn? Wie of wat bepaalt hoe jij je moet voelen en gedragen? De cast is deels cross-genderingevuld. Vrouwen spelen mannen en andersom. Kleur en afkomst doen er niet toe. Identiteit wordt bepaald door hoe men zich voelt, niet door hoe of waar men geboren is. In deze voorstelling wordt de strijd tussen de families Capulet en Montecchi op een dansvloer uitgevochten via dance battles. Al dansend kan iedereen zijn wie hij of zij wil zijn.

Michiel van Erp is de veelgeprezen regisseur van o.a. de mini-serie serie Ramses (met Maarten Heijmans) en de film Niemand in de stad. In 2018 debuteerde hij bij ITA als toneelregisseur met Het hout.

Tickets: ita.nl

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter