New Event I Silenti

tbcvrijdag 22 januari 202120:00

Bruegel was in 2019 om meer dan één reden een verrassende productie, niet in het minst om de spannende dialoog die Lisaboa Houbrechts daarin opzet tussen theater en livemuziek op scène. Dat was componist Fabrizio Cassol niet ontgaan. Hij inviteerde haar prompt voor een samenwerking. Met projecten als Coup Fatal en Requiem pour L. heeft Cassol zich inmiddels een meester getoond in ‘hercomposities’ van bestaande muziek, die hij omtovert tot een nieuw verhaal. 
En dat nieuwe verhaal is bijzonder: vanuit de figuur van Tcha Limberger, de blinde Romamuzikant, legt I Silenti de verbinding tussen de Porajmos, de vergeten Romagenocide tijdens WO II, en fragmenten uit de madrigalen van Monteverdi die spreken over liefde en oorlog. Twee werelden dialogeren met elkaar en vervloeien in elkaar.
 
Naast Tcha Limberger nemen Claron McFadden, Nicole Wemyss en Jonatan Alvarado de zang- en spreekpartijen voor hun rekening. Philippe Thuriot, Georgi Dobrev, Ezgi Elkirmis en Vilmos Scikos begeleiden hen daarbij op een arsenaal van instrumenten uit zeer diverse muziektradities. In dit tussen-universum roept Houbrechts met de verschijning van de Indiase danseres Shantala Shivalingappa echo’s op van de verloren moeder, de verloren Indiase oorsprong van Tcha en de Roma. 

I Silenti is als een gedicht dat niet alleen verhaalt over de Roma maar over iedereen die het zwijgen is opgelegd. Een eerbetoon.  

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter