New Event 11 seconds

Bourla Antwerpendinsdag 11 mei 202120:00

Elf seconden: dat is de tijd die we gemiddeld aan een kunstwerk besteden. In 11 seconds wil Charlotte Bouckaert samen met haar publiek één foto bekijken gedurende één uur, de duur van een voorstelling.

Op scène een ambachtelijk atelier, de ruimte van een bricoleur. Op haar werktafel herkadert en manipuleert Charlotte Bouckaert de foto zodat niet het gestolde moment – de foto – onze volle aandacht krijgt, maar wel de hele actie die tot dat precieze moment heeft geleid. Of had kunnen leiden. Zo wordt in 11 seconds het dode beeld weer levend in nieuwe en verrassende verhalen.

Van 2014 tot 2019 maakte Charlotte Bouckaert deel uit van het collectief Atelier Bildraum, waarbij ze samen met Steve Salembier verschillende theatervoorstellingen maakte. Hun eerste werk samen, Bildraum, won in 2015 de Big in Belgium Award op Theater aan Zee en in 2016 de Total Theatre Award op het Fringe Festival in Edinburgh. Daarna volgden de voorstellingen In between violet and green en Icon. Sinds 2019 richt ze zich – ondersteund door Platform 0090 – weer op haar eigen praktijk, waarin ze als een choreograaf van het statische beeld op een speelse en ambachtelijke manier de verwondering van het kijken tracht te herontdekken. 

Tickets: www.toneelhuis.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter