New Event Le Dernier salut

Theatre National Brusselwoensdag 5 mei 202120:00

Jean-Pierre Baudson, Alfredo Cañavate en Patrick Donnay zijn de laatste drie vast benoemde acteurs bij Théâtre National. Ze zijn de getuigen van een tijdperk en van een statuut: dat van de kunstenaars met werkzekerheid. Vijfendertig jaar aan ontmoetingen. Vijfendertig jaar vol herinneringen, prachtige teksten en – alles bij elkaar – geen reden tot spijt.

Directeur Fabrice Murgia deed een beroep op de verbeeldingswereld van Nicolas Buysse om die uitzonderlijke samenwerking in het zonnetje te zetten. Een atypische voorstelling voor 3 atypische artiesten! Het trio neemt ons op sleeptouw voor een optreden buiten het theater, onder leiding van een regisseur met een voorliefde voor de grilligheid van de stad. Op gevoelige en schalkse wijze schudden onze kersvers gepensioneerden hun herinneringen wakker. Met behulp van sappige anekdotes, liedjes, gedichten en met monologen uit het repertoire, die de acteurs meesterlijk herinterpreteren. Zelfs de rouwadvertentie ontlokt je een glimlach!

Maar vergis je niet. Le Dernier salut beëindigt hun carrière niet. Hooguit markeert de voorstelling de afloop van een dienstverband. De acteurs hebben nog evenveel goesting in toneelspelen.  De moraal van dit verhaal: in deze wereld die de jeugd aanbidt, herinnert Le Dernier salut ons eraan dat de tijd een goede reisgenoot is voor wie nieuwsgierig weet te blijven.

Tickets: theatrenational.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter