<<    >>

Recensie Samson en Marie ★★★

desc

zondag 2 augustus 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

Samson en Marie traden voor het eerst op in Gent. En dat al meteen twee keer in de Ghelamco Arena. Voor het voorprogramma zorgde kabouter Plop himself die de kinderen liet weten dat Samson wel eens tegen een paddenstoel plast in het kabouterbos. Doorgaans kunnen de kabouters dat niet hebben, maar van Samson wel. 5 surfplanken zagen we op het podium die het vakantiegevoel naar boven deed komen. ‘Jullie zien er allemaal een beetje vreemd uit’ wist de kabouter die verwees naar de mondmaskertjes die zijn fans en hun papa’s en mama’s op de tribune droegen. Ook in het kabouterbos moeten ze ondertussen afstand houden tussen de kabouters, gaf hij mee, iets waar Plop toch ook een beetje blij mee is omdat ie sommige kabouters zoals Klus, met zijn flauwe moppen niet graag in de buurt heeft.

Recensie: Samson en Marie ★★★

Recensie Madre ★★★1/2

desc

zaterdag 1 augustus 2020 Cinema Cartoon sBert Hertogs

De complexe psyche van een vrouw die moet leren leven dat ze haar zesjarig zoontje verloor nadat ie vermist geraakte op een strand in Frankrijk. Dat zien we in de prachtige psychologische dramafilm Madre die Isabel Peña schreef en Rodrigo Sorogoyen regisseerde. De cinematografie is van de hand van Alejandro de Pablo. Let daarbij op het duale karakter van de zee die neemt en geeft, die hoofdpersonage Elena beangstigt maar tegelijkertijd ook rust geeft.

Recensie: Madre ★★★1/2

Recensie Ava ★★★

desc

vrijdag 31 juli 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Neen, Ava heeft nu eens niets te maken met een winkel waar je papierwaren kan kopen. De actiethriller die Matthew Newton schreef en Tate Taylor regisseerde valt niet helemaal in de plooi op het einde dat wellicht niet elke filmfan zal kunnen bekoren. Ava is een typische jojo-film. Één met pittige en snelle actiescènes dus die soms zo wreed zijn, dat de prent terecht het 16+ label kreeg. Maar tussendoor kabbelt het nogal lang en te vaak in een poging om de psychologie van het niet zo complexe hoofdpersonage Ava (Jessica Chastain) verder te tonen. Als een kat probeert ze haar familie te beschermen (o.a. haar zwangere zus Judy gespeeld door Jess Weixler en haar vriend, tevens Ava’s ex Michael, een rol voor Common) wanneer er een machtsspel aan de top van de geheime dienst waar ze voor werkt tussen Simon (Colin Farrell) en Duke (John Malkovich) aan de gang is. Wat blijkt? Simon heeft Ava bewust in de val proberen te lokken tijdens een opdracht. Hij wou haar uitschakelen. Alleen heeft ie haar een beetje onderschat ...

Recensie: Ava ★★★

Recensie Martin Garrix | Tomorrowland 2020 ★★★★1/2

desc

zondag 26 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Hoe bevlogen kwam Martin Garrix voor de dag op Tomorrowland 2020! De Nederlandse dj bulkte van de goesting en dat straalde ook in de wereldwijde huiskamers af. Toegegeven,  Martijn Gerard Garritsen, is ook nog eens behoorlijk fotogeniek wat uiteraard een pluspunt is wanneer je dj set wereldwijd uitgezonden wordt. Zijn enthousiasme werkte dermate aanstekelijk dat je zijn performance niet anders kon lezen dan een zeer geslaagde poging om die eerste stek in de lijst DJ Mag Top 100 Dj’s opnieuw te bemachtigen.

Recensie: Martin Garrix | Tomorrowland 2020 ★★★★1/2

Recensie Burden ★★

desc

donderdag 30 juli 2020 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Drie keer keken we op onze klok tijdens het 117 minuten durende Burden van Andrew Heckler. Dat is minstens twee keer te veel en toont aan dat het vertelritme van de dramafilm voor zestienplussers te traag is en de spanningsboog te slap. Jammer is dat vooral omdat het thema racisme recent opnieuw onder de aandacht kwam in de VS via Black Lives Matter en het ook een betere prent verdient.

Recensie: Burden ★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be