Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Regi the return ★★

desc

vrijdag 27 oktober 2023 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

39.500 fans van Regi bleken té nuchter om in de gecreëerde hype (correctie: bij pse belgium noemen ze het ‘teasen’) te geloven die exact een jaar geleden ontstond toen de naam van de jongste concertreeks van de Limburger bekend gemaakt werd. Het kon niet anders of dé comeback van Linda Mertens en dus ook Milk Inc. zou ingeluid worden tijdens Regi the Return. En zo geschiedde. Groot was de verrassing dan ook niet echt toen Linda na ‘Nu wij niet meer praten’ vanonder een zwarte cape verscheen om de finale van het eerste deel in te luiden met ‘Whisper’, ‘Run’ en ‘Black out’. Een fan met een bijzonder felle witte led zaklamp slaagde er namelijk in tijdens dat changement het podium te belichten alsof hij de volgspotter van dienst was toen Mertens op haar plaats gezet werd en de fans ‘Linda!’ schreeuwden. Vreemd overigens dat ze zo haar entree moest maken terwijl we eerder Camille uit de lucht zagen neerdalen en Regi (plus later ook Pauline) uit een lift achteraan het driehoekige hoofdpodium alsof we bij Linda naar een of andere improvisatorische last minute productionele beslissing aan het kijken waren.

Recensie: Regi the return ★★

Recensie Madonna ★★★★★

desc

zondag 22 oktober 2023 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

31.600 toeschouwers zagen dit weekend Madonna haar beste show ooit op Belgische bodem geven met haar the Celebration tour. The Queen of pop bracht een greatest hits show om ‘u’ tegen te zeggen. Een grensverleggend spektakel van een grensverleggend icoon. Zelden hebben we ze zo’n geëngageerd statement weten maken tijdens een concert dat zo veel meer was dan een concert. Het was een totaalervaring dat ze de toeschouwer aanbood en wat ons betreft de meest complete show die we de afgelopen twintig jaar in het Sportpaleis zagen. The Celebration tour integreert namelijk naast een viering rond haar leven theater, film (die visuals van paarden terwijl je hun geluid in surround door het Sportpaleis hoorde!), musical, hedendaagse dans, acro, en een modeshow (Vogue) overgoten met een stevige scheut erotica. Logisch dan ook dat haar megaproductie, die met 40 trucks en 15 bussen on the road duidelijk kosten noch moeite gespaard had, er om tien voor tien aan begon (en niet om half negen) en rond vier na middernacht het zaallicht terug aanging.

Recensie: Madonna ★★★★★

Recensie Bart Herman ★★★★

desc

zondag 15 oktober 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

In 1993, tijdens de hoogdagen van het legendarische muziekprogramma ‘Tien Om Te Zien’, kende Bart Herman zijn definitieve doorbraak met het nummer ‘Ik Ga Dood Aan Jou’. Nu dertig jaar later was het de ideale gelegenheid om de rijke carrière van Bart eens in het groot te vieren. Naast zijn vaste bandleden Mario Vermandel (contrabas), Dirk Naessens (viool en mandoline) en Raf Helsen (drums) had Bart voor dit speciale optreden in de Koningin Elisabethzaal extra ondersteuning gekregen van David Piedfort (gitaren), Yves Fernandez (trompet en bugel), Marc De Maeseneer (saxofoon) en Peter de Smet (pedal steel). Deze muzikale samenwerking resulteerde in pareltjes van uitvoeringen. De pedal steel zorgde voor een extra country-gevoel terwijl de blazers bij momenten een Mexicaanse toets meegaven. Het optreden was met andere woorden alles wat je van Bart Herman zou mogen verwachten met net dat beetje meer. En om het feest helemaal af te maken, trakteerde Stef Bos nog met een geweldig intense uitvoering van Barts ‘Ode Aan De Zon’.

Recensie: Bart Herman ★★★★

Recensie Helmut Lotti ★★★★1/2

desc

donderdag 5 oktober 2023 deSingel AntwerpenBert Hertogs

50 jaar bestaat Monnikenheide-Spectrum in Zoersel dat een warme en professionele dienstverlening aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking en hun gezin. Naar aanleiding van die verjaardag wist men ‘een kwaliteitsvolle zanger met prachtige stem die iedereen weet te beroeren’ te strikken voor een concert in de blauwe zaal van deSingel. En of het een onvergetelijke avond werd.

Recensie: Helmut Lotti ★★★★1/2

Recensie Gainsbourg ★★1/2

desc

vrijdag 6 oktober 2023 CC BrasschaatBert Hertogs

In Gainsbourg staan Rudolf Hecke, Clara Cleymans en Jo Mahieu stil bij het oeuvre van Serge Gainsbourg. Datgene wat ie voor zichzelf schreef en voor anderen. Waarom ze dat nu precies willen doen - 95 jaar nadat ie geboren werd, kan je bezwaarlijk een goeie aanleiding vinden - is ons een compleet raadsel. De urgentie ontbreekt dus. En de pompeuze vertelstijl van Hecke ergert ons al snel. Het mag duidelijk zijn, Gainsbourg wordt in deze voorstelling verheerlijkt, en dat is nog zacht uitgedrukt. En Clara en Jo worden erin herleid tot een bijrolletje. Op technisch vlak vielen de slordige lichtovergangen op en bleek soms Clara’s micro iets te luid te staan zodat haar zang flirtte met oversaturatie.

Recensie: Gainsbourg ★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter