PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Justin Bieber: interview

woensdag 30 maart 2011


Justin

Interview: 

Zoals het een echte wereldster betaamt kwam Justin Bieber geflankeerd door zijn eigen bodyguards ruim een uur te laat op zijn allereerste date met de Belgische - nu ja internationale pers - in het Sportpaleis te Antwerpen. Zelfs Reuters was op de afspraak wat het totaal op 15 cameramannen, 36 journalisten en 17 fotografen bracht. En dat allemaal voor een zeventienjarige die weliswaar volgens Forbes alleen al aan zijn muziek het luttele bedrag van 18 miljoen euro bij elkaar heeft verdiend vorig jaar. De tiener kan al met pensioen gaan quoi?

15 Minuten kreeg de pers om snelle vragen te stellen (zowat 1 per journalist). Dat leverde bitter weinig nieuws op omdat enerzijds sommige collega’s slecht geïnformeerd waren. Eén had het over een Bieberalbum voor de slachtoffers in Japan. Terwijl het gewoon om een verzamelalbum draait met nummers van verschillende artiesten op, waaronder eentje van Bieber. Anderen konden zich niet goed in het Engels verstaanbaar maken of vonden het nodig om tegen alle richtlijnen in toch iets te vragen over Biebers privéleven. Wat dus gewoon collectief verloren tijd en moeite was. Geen woord dus over een zekere Selena Gomez en de status van Bieber met haar.

Anderen vonden het nodig om van hun minuutje fame te genieten door de vraag naar zich toe te trekken en Bieber te vergelijke met Jezus of door te solliciteren als backing vocals door een stukje uit “Baby” te zingen. Ronduit beschamende taferelen waren dat, en dus vakkundig weggeknipt in onze montage.

Nu goed, uw hoofdredacteur van dienst vond de vraag of de haters en de vele parodieën van Bieber op Youtube hem iets doen, hem pijn doen.

Bieber: “Ze verspillen hun tijd. Het zijn mensen die zich verbergen achter hun computer. Als je niet van mijn muziek houdt. Ok dan. Maar er zijn mensen die me dood willen en zo. Ik hecht daar niet te veel belang aan.  Ik wil niet te veel aandacht aan negativiteit besteden. Ik heb veel fans, die van me houden en me steunen.”

Of ie iets ons land heeft kunnen zien?

Bieber: “Neen. Ik wou wel maar ik moet na de show al meteen weg.”

Of ie van mode houdt?

Bieber: “Min of meer. Ik hou ervan om er goed uit te zien. Maar ik ben er niet mee bezig welk merk ik draag.”

Welke nummers hij het beste vindt?

Bieber: “Al mijn nummers betekenen iets voor me omdat ze allemaal uit een welbepaalde periode uit mijn leven komen en rond een bepaald gevoel van het moment draaien. Down to earth is een belangrijk nummer voor me omdat het over mijn familie gaat. Over het moment dat mijn ouders uit elkaar gingen. En Pray vind ik ook een zeer goed nummer dat me inspireert.“

“Belangrijk is om veel plezier te hebben en je niet te serieus nemen. Verder moet je er ook voor zorgen om goede mensen rondom je te hebben.” geeft Bieber als wijze levensles mee.

Hoe hij zichzelf over 10 jaar ziet?

Met “dan heb ik nog een paar albums uit. Misschien ook films. Hopelijk heb ik tegen dan ook een Grammy gewonnen” klinkt Bieber gewoon ambitieus.

Hoe hij fit blijft?

Bieber:  “Door op te treden. Ik beweeg constant op het podium. Ik ben jong. Ik heb een hoog metabolisme. Het vraagt niet veel van me.”

Of hij niets anders wil doen?

Bieber:  “Ik hou van wat ik doe. Ik denk niet dat ik iets anders wil doen. Dit is als een droom die uitkomt. Ik zie mezelf niet thuis zitten en elke dag naar school gaan. Ik wil de wereld rond reizen en coole plekken ontdekken. Maar er zijn ook ups en downs aan het artiestenleven. Ik kan niet zomaar op mijn eentje uitgaan. Maar ik mag wel coole dingen doen, die anderen niet kunnen doen.”

Over de baard in de keel?

Bieber: “Pubertijd komt bij iedereen voor. Alle jongens worden daarmee geconfronteerd. Mijn stem is nu lager dan vroeger. Ze verandert gradueel, niet van de ene op de andere dag. Ik heb een goede vocal coach die me erdoor helpt.

Over zijn moeder?

Bieber:  “Ze geeft me wat vrijheid zodat ik kan opgroeien maar trekt me ook naar zich toe bij momenten. Ze neemt nog steeds de beslissingen.

Welk wereldrecord hij nog wil verbreken?

Bieber: “Het langste je adem inhouden. Ik weet niet op hoeveel minuten dat record op dit moment staat. Maar ik kan het zo’n drie minuten.” Waarop Bieber even voor de grap zijn adem inhoudt achter de vele microfoons maar al snel onderbroken wordt door een toch wel zeer goede en alerte moderator van dienst: David Dalemans. 

Over prijzen winnen?

Bieber: “Ze zijn allemaal even speciaal voor me.”

Het meisje van zijn dromen?

Bieber: “Iemand die grappig is, die mooi is en waar ik ook een goed gesprek mee kan hebben. Zoals best friends.”

Over meet en greets?

Bieber:  “Ik krijg dan niet zoveel vragen omdat ze dichtklappen en na mijn “hi” niets meet zeggen. Ik probeer ze wel aan het praten te krijgen. Maar soms willen ze dat niet.”

Levensles 2?

Bieber: “Alles is mogelijk zo lang je maar blijf geloven in je dromen. Of je nu een zanger, acteur, dokter, … worden. Als je je dromen blijft volgen en onthoudt om God op de eerste plaats te zetten, is alles mogelijk. Never say never.”

Wanneer ie opnieuw naar ons land komt?

Bieber: “Wellicht bij mijn volgende tour. Dit is nog maar mijn eerste wereldtour.”

Zijn favoriet nummer allertijden?

Bieber: “Down on bended knee van Boyz II Men. Ik hoorde dat voor het eerst toen ik zeven of zoiets was toen mijn moeder het op de radio liet horen. En ook Man in the Mirror van Michael Jackson. Ik denk dat het een nummer is dat zeer inspirerend werkt.”

En toen zat het kwartier er op.

< Bert Hertogs >


© musicnews.be/after-party.be - Sophie Pulmans


© musicnews.be/after-party.be - Sophie Pulmans


© musicnews.be/after-party.be - Sophie Pulmans


© musicnews.be/after-party.be - Sophie Pulmans


© musicnews.be/after-party.be - Sophie Pulmans


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter