× UPDATE | Concertnews.be brengt minstens tot en met 19 april 2020 geen nieuwe recensies zo lang de clubs, concertzalen, schouwburgen, theaterzalen en bioscopen gesloten zijn als voorzorgsmaatregel om de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Wél brengen we onder het tabblad 'News' (opgelet: dus niet via de navigatie) updates over nieuwe en verplaatste evenementen, ook voor seizoen 20/21.
We danken u voor uw begrip. Take care.
Meer info over het coronavirus COVID-19 vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid.
PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Haevn

zaterdag 16 januari 2016De Oosterpoort Groningen

Haevn

Haevn is een Nederlands project tussen singer-songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen. De band werd door 3FM tot serious talent gebombardeerd en verkocht in no time Paradiso in Amsterdam uit. De groep bracht twee singles uit waarvan “Where The Heart Is” het bekendst in de oren klinkt. Dit komt door een automerk dat dit nummer gebruikte in zijn reclame voor heel Europa. Momenteel is de band bezig aan zijn debuut-EP.

De kleine zaal van De Oosterpoort is tot de nok gevuld voor deze band die een heuse hype is in Nederland. Het duo van Haevn wordt live bijgestaan door twee extra muzikanten. Deze helpen om hun muziek een extra mysterieuze sfeer te geven. Het begint allemaal zeer intiem met enkel een stem en een piano. Dit mondt al snel uit in sfeervolle elektronica met zomerse invloeden. Het doet op bepaalde momenten denken aan Kygo. Al bij het tweede nummer covert de band “Fast Lane” van Rationale, een soulzanger die hier twee dagen geleden ook te zien was. Een eigen invloed geven ze niet aan dat nummer, alleen de stem is iets anders.

De band timmert duidelijk voort op de typerende melancholische elektronica die nu zo populair is. Schimmen van Oscar & The Wolf of Alt-J zijn nooit ver weg. Daarnaast doet hun bombastischere klank en samenzang wat denken aan Fink. De synths en drums vormen de basis van ieder nummer. Wanneer het wat trager gaat, zorgt dit wel voor een monotone sfeer. Dit proberen ze te compenseren door telkens op het eind groots uit te halen. “Finding Out More” brengt de band als apotheose van hun concert met rustgevende beats. Haevn slaagt er in om een dromerig optreden neer te zetten boordevol wondermooie melancholie.

< Niels Bruwier >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter