PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ghost Rockers grote winnaar met vier Gouden Ks

zaterdag 4 februari 2017Paleis 12 Brussels Expo

Ghost
Foto: VRT Jokko
Interview: 

Echt spannend was het Gala van de Gouden K‘s niet en grote verrassingen waren er al evenmin. De show werd aaneen geregen door BV‘s die in duo telkens een korte act opvoerden, de genomineerden aflazen en een ballon doorprikten om de winnaar bekend te maken. Het ene duo slaagde er al beter in dan het andere om het publiek bij de show te betrekken, maar soms was de poging tot humor gewoonweg schrijnend, zoals bij de vreemde combinatie Josje Huisman – Frank Deboosere. Het ging allemaal erg snel en naast haastige optredens van o.a. Ketnet Musical, Ghost Rockers, K3 en Baba Yega, viel er niet veel te beleven op het podium.  


interview met Ghost Rockers


interview met K3


interview met K3


interview met Laura Tesoro

Het hoeft niet te verbazen dat Ghost Rockers de grote winnaars van de avond waren. Terwijl ze de vorige twee jaar de prijzen voor o.a. beste band en beste serie voor hun neus weggekaapt zagen, verzilverden ze dit jaar maar liefst vier van de zes nominaties met een Gouden K.  Of Tinne Oltmans terecht de prijs ‘Babe van het jaar‘ won, laten we in het midden. Maar het is toch mooi dat hét Ketnet-koppel van het moment het evenwicht in hun relatie bevestigd ziet met de prijzen beste mannelijke en beste vrouwelijke tv-ster van het jaar die respectievelijk naar Juan Gerlo en Tinne Oltmans van Ghost Rockers gingen. Ook de prijs voor beste Ketnetserie ging dit jaar naar Ghost Rockers en zo sluiten de jonge acteurs en actrices hun drukke agenda van 2016 af (met tv opnames voor serie 3 en 4, filmopnames, optredens en cd-opnames) op een mooie manier. De vierde serie moet nog op Ketnet komen, maar is dus al ingeblikt en het meeste tv-werk voor de band lijkt nu achter de kiezen. Ghost Rockers bevestigen overigens in het interview met Concertnews.be (hierboven te beluisteren) dat de focus in 2017 voor hen vooral zal liggen op optredens geven en ze nauwelijks op een set zullen staan.

Beste band werden ze echter niet. Die prijs ging logischerwijs naar K3 dat in 2016 uitpakte met de ene hit na de andere.  Het is ook meteen de enige Gouden K die K3 in ontvangst mocht nemen. Ze grepen naast de prijs voor beste song  die naar ‘Can‘t stop the feeling‘ van Justin Timberlake ging, die overigens niemand verbaasde door zijn afwezigheid. En Klaasje werd niet verkozen tot de Babe van het jaar.  

Nog afwezig waren Tourist LeMc, Lost Frequencies en Loïc Nottet waardoor Niels Destadsbader probleemloos en totaal onverdiend de Gouden K voor beste mannelijke muzikant in ontvangst nam. Toen hij daarna het oersaaie ‘Speeltijd‘ zong, stelde de vraag zich hoe hij er in godsnaam in geslaagd is om daar ooit een gouden plaat voor te krijgen.   

Na een nagenoeg feilloos staaltje playback van het populaire nummer ‘Play-o‘ van K3 in hun al even populaire cheerleader-outfit,  ging de prijsuitreiking weer verder met Koen en Zita Wauters die helaas Pikotaro bekroonden met een Gouden K voor hype van het jaar. Het nummer Pen Pineapple Apple Pen (PAPP) werd in 2016 zowat de Japanse evenknie van het Zuid-Koreaanse Gangnam Style. 

Even leek het alsof Laura Tesoro dit jaar weer met lege handen naar huis zou gaan. Na twee jaar genomineerd te zijn, maar nooit een prijs gewonnen te hebben, is een kleine troost haar gegund, zeker nadat ze op de Mia’s afgelopen donderdag ook al niets in de wacht wist te slepen.  Ze is dan ook zichtbaar opgelucht met de Gouden K voor beste vrouwelijke muzikant.   

De overige winnaars waren onder andere Ketnet Musical (beste Ketnetprogramma) en Belgium’s Got Talent (beste familieprogramma) waarvoor het alomtegenwoordige Baba Yega, de winnaars van Belgium‘s Got Talent, de prijs ontvingen. Het mag trouwens gezegd dat het handelsmerk van de dansgroep (met hun zwijgen, hun maskers en hun handgebaar in de vorm van een duivelsoortje) overal waar je kijkt stilaan enorm begint te vervelen.

Verder was ‘Helden van de zee‘ goed voor de beste film, ‘Peter Pan‘ voor beste tekenfilm en de Rode Duivels op het EK voor het beste sportevenement. Musical.ly, een app waarmee je videoclips kan maken, won de prijs voor beste game van het jaar. Oh ja, en Giovanni Kemper van de Ketnetserie Nachtwacht werd ‘Hunk van het jaar’.

< Wannes Hobin >

Alle winnaars:

Familieprogramma van het jaar:

Belgium‘s got talent (VTM)

Mannelijke TV-ster van het jaar:

Juan Gerlo (Ghost Rockers)

Vrouwelijke TV-ster van het jaar:

Tinne Oltmans (Ghost Rockers)

Mannelijke muzikant van het jaar:

Niels Destadsbader

Vrouwelijke muzikant van het jaar:

Laura Tesoro

Band van het jaar:

K3

Song van het jaar:

Justin Timberlake: Can‘t stop the feeling

Hunk van het jaar:

Giovanni Kemper

Babe van het jaar:

Tinne Oltmans

Ketnet-serie van het jaar:

Ghost Rockers

Ketnet-programma van het jaar:

Ketnet Musical

Film van het jaar:

Helden van de zee

Hype van het jaar:

Pen Pineapple Apple Pen

Sportmoment van het jaar:

De Rode Duivels op het EK

Game van het jaar:

Musical.ly

Ketnet-tekenfilm van het jaar:

Peter Pan


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter