PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Demi Lovato in de Lotto Arena ★★★1/2

maandag 28 mei 2018Lotto Arena Merksem

Demi

In een snikhete Lotto Arena startte Demi Lovato haar ‘Tell me you love me’-tour op Europees vasteland. Een extreem luid optreden dat goed was voor 6.500 Lovatics in smeltende omstandigheden. Naar Lotto Arena-normen had de Amerikaanse een grote productie bij om haar zesde studioalbum voor te stellen. 15 trucks en 6 bussen aan mensen en materiaal heeft ze immers mee op de baan. Lovato hield de ganse tijd haar zonnebril op. Met ‘Jullie weten dat ik van vechten en boksen hou.’ liet ze uitschijnen dat er achter die glazen een of meerdere blauwe ogen zouden te vinden zijn. ‘Ik wou dit optreden niet annuleren.’ voegde ze daar nog aan toe. Tijdens ‘Confident’ zagen we haar trouwens ook in boksersoutfit op het podium, met op haar broekje de titel van de song gedrukt terwijl de dansers deden alsof ze boksten. De danseressen wonnen het – uiteraard – van de mannen. ‘Speelt een artieste werkelijk al zo snel met annulatiegedachten om een blauw oog?’ vroegen we ons af. What’s next? Een (mogelijke) annulatie van een optreden om een gebroken teennagel?

Demi Lovato’s show vat zich het best samen als het ‘verschijn uit & verdwijn in het podium’-concert. 4 podiumelementen (twee kleine vierkanten, een rechthoek en een groot vierkant vooraan) zorgden ervoor dat ze met een lift onder het podium kon, of ook op dat kon tevoorschijn komen. Een showelement dat ze véél te vaak gebruikte waardoor het tegen de flow en spanningsboog ervan werkte. Beter was geweest dat ze meer vaart in het concert hield door zo nu en dan gewoon te blijven. Nu goed, die verdwijntrucs stonden niet zelden in het teken van een kleding- of een podiumwissel.

Bij ‘Daddy issues’ dat ze inzette na opener ‘You don’t do it for me anymore’ zagen we haar op de divan van een psychologe liggen. Demi Lovato speelde de psychologe van zichzelf. Met ‘Cool for the summer’ trok ze volledig de lhbt-kaart. Een regenboogvlag hield ze in haar hand terwijl op de grote ledschermen de tekst ‘Go tell your mother’ geprojecteerd werd. Ofwel: een oproep om je te outen. Tijdens de song zagen we haar een orgie uitbeelden met haar 8 dansers en danseressen. Achter haar, tussen de vierkanten schermen in, stond haar band met twee gitaristen, 2 backings, een toetsenist en een drummer.

Net als Miley Cyrus heeft ook Demi Lovato een Disney-achtergrond. De meeste jongeren leerden haar immers kennen toen ze de rol van Mitchie Torres speelde in Camp Rock. Opvallend is de neiging naar oversekste lyrics en dito houding aannemen door heel wat meisjes die ooit in grote kinderproducties stonden. In die zin dat het best wel boeiend zou kunnen zijn om daar een studie aan te wijden.

Lovato’s mes bleek in Antwerpen langs beide kanten te snijden. Een lesbische scène met twee danseressen die ze betastte bij hun borsten? Check! Wulps met twee mannen het podium in verdwijnen? Check. Seks met zichzelf hebben op een dubbel bed of met lucht/een ingebeelde sekspartner in haar nachtkledij terwijl de cameramannen haar witte slipje toonden en inzoomden op haar decolleté tijdens ‘Lonely’? Check. Om dan niet veel later vast te stellen bij ‘Solo’ – haar recente single met Clean Bandit – dat alleen zijn toch niet je dat is.

Kortom: Demi Lovato leek wel te kampen hebben met keuzestress wat zo eigen is aan de generatie jongeren waarvoor ze optrad. Alle opties open houden, want kiezen is verliezen. Dus kiezen ze niet en willen ze vooral alles tegelijkertijd. Ze sprak zichzelf ook niet zelden tegen. Aan de ene kant zagen we een vechtlustige jonge vrouw die je niet zonder handschoenen wil aanpakken, aan de andere kant zong ze in ‘Échame La Culpa’ met Luis Fonsi dat ze niet meer wil vechten. Kortom: waar staat ze nu écht voor die Demi Lovato naast het wat melige ‘Geloof in je dromen en laat ze uitkomen vanwaar je ook bent en wie je ook bent.’ dat niet alleen een cliché van jewelste is, maar ook heel wat kinderproducties uitdragen.

(lees verder onder de video)

Échame La Culpa. @ddlovato live at Lotto Arena yesterday evening.

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Het beeld rond relaties en seks dat opgehangen werd tijdens dit concert was ronduit verwerpelijk. Mensen zijn inwisselbaar, en als je met een jongen de lakens deelt, neem er dan meteen een tweede bij… Dat was al te zien tijdens ‘Sexy dirty love, met de nadruk op dirty. Een act met stoelen waarbij de twintiger haar kont prompt naar het publiek richtte en daarmee draaide. Vervolgens klopte ze een aantal keren met haar hand in de buurt van haar kut. Danseressen die over het podium kropen en elkaar tijdens een zwoele choreografie die naar seks verwees op de billen sloegen? Het zat allemaal in dit concert dat op sommige vlakken toch eerder een KNT-label verdiende.

(lees verder onder de video)

Sexy dirty love. @ddlovato in de Lotto Arena.

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Een kiss cam, die doorgaans het publiek op temperatuur brengt en in de mood voor een optreden start, schakelde Demi Lovato in tijdens ‘Give your heart a break’. Vocaal bleek de twintiger over een klok van een stem te beschikken in de Lotto Arena. Zo haalde ze moeiteloos haar hoge noten tijdens de Christina Aguileracover ‘Fall in line’ en zong ze zelfs even a capella tijdens laatste toegift ‘Tell me you love me’.

Haar vader, waar ze geen goede band mee had, stierf enkele jaren geleden, liet ze nog weten. Voor hem zong ze ‘Father’ net nadat ze ‘Warrior’ aan de zwarte vleugel had laten horen. De Lovatics toonden hun A4-tjes met verschillende uitdrukkingen als ‘I’m simply brave, happy, confident, enz.’ op. Die van ‘I’m simply lesbian’ werd het stevigst ontvangen in de Lotto Arena met oorverdovend gejoel. ‘Gay’ scoorde op dat vlak niet zo veel later maar matig. Lovato die zelf onder andere lijdt aan een bipolaire stoornis, een psychologische aandoening die al even trendy is als burn outs tegenwoordig, zeker in de muziek-en concertbusiness, speechte op het einde van haar concert ook even daarover. ‘Hulp zoeken is een teken van sterkte.’ zei ze daarover.

(lees verder onder de video)

Demi Lovato speeches at Lotto Arena. @ddlovato @livenationbe @sportpaleis

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

Letterlijk en figuurlijk oververhit, met (lichte) uitdrogingsverschijnselen en vooral happend naar zuurstof stuurde Demi Lovato haar Lovatics na anderhalf uur optreden de nacht in. Wat die brengen zou? Voor velen de zwoele lesbische liefde wellicht. Al dan niet met meerdere sekspartners…

< Bert Hertogs >

(lees verder onder de video)

Tell me you love me. @ddlovato live at Lotto Arena.

Een bericht gedeeld door Concertnews (@concertnieuws) op

De setlist:

 1. You Don‘t Do It for Me Anymore
 2. Daddy Issues
 3. Cool for the Summer
 4. Sexy Dirty Love
 5. Heart Attack
 6. Give Your Heart a Break
 7. Confident
 8. Concentrate
 9. Cry Baby
 10. Lonely
 11. No Promises (Cheat Codes)
 12. Solo (Clean Bandit)
 13. Échame la culpa (Luis Fonsi)
 14. Fall in Line (Christina Aguilera)
 15. Warrior
 16. Father

Bis:

 1. Sorry Not Sorry
 2. Tell Me You Love Me


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter