PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Fiesta Perez ★★★★★

zaterdag 1 juni 2019De Roma Borgerhout

Fiesta

Wat een feestje organiseerde Belle Perez in de Roma met Fiesta Perez! De Spaans-Limburgse staat 20 jaar op de planken, bracht covers van latino- en popartiesten, grasduinde in haar eigen repertoire én bracht ook nieuw materiaal zoals haar jongste single ‘Indirectas’ in de Roma. Haar set had ze mooi in twee gedeeld. Tijdens de eerste focuste ze op musiceren met de grote M, met onder andere prachtige akoestische versies van ‘Hello World’ en ‘Hijo de la luna’ van Mecano aan piano. In het tweede deel trok ze helemaal de uptempokaart met naast eigen materiaal ook hits van onder andere Rihanna, Jennifer Lopez, Lionel Richie, Gloria Estefan en enkele discosongs. Een cocktail die in een ‘too hot (hot damn)’ De Roma het aanwezige publiek moeiteloos op kookpunt kreeg. Zelden zo’n uitbundig publiek beneden gezien die massaal aan het heupwiegen, salsa dansen of swingen sloegen tijdens deze fenomenale zomerse party waar Belle Perez voor tekende. Sommige toeschouwers kropen op de schouders van een ander en maakten een hartje met hun vingers, joelden super luid en applaudisseerden fel na een overweldigend ‘Viva la vida’ bijvoorbeeld. Belle Perez is terug. Zo veel mag duidelijk zijn. Euphoria!

Mochten ze aan de Reyerslaan eindelijk eens de ballen aan hun lijf hebben om een artieste naar het Eurovisiesongfestival te sturen die wél al genoeg kilometers op de teller heeft in plaats van een zoveelste snotneus die met knikkende knieën en dito twijfelachtig stemgebruik op de bühne staat, mogen ze wat ons betreft Belle bellen. Toen ze op het einde (!) van haar set, twee uur na aanvang nog eens het aartsmoeilijke ‘Euphoria’ van Loreen live bracht en met zichtbaar gemak die hoge noten haalde, wist je dat Perez een van de beste live zangeressen van ons land is. Belle straalt dankbaarheid, klasse en respect voor haar publiek uit. De manier waarop ze in het leven staat en op het podium, wekt dan ook net hetzelfde op bij ons en de rest van de toeschouwers. Wanneer ze op het einde van haar fenomenale optreden waarbij ze ons meermaals uit onze sokken blies, vertelde dat de muziekbusiness een harde wereld is en dat avonden als deze alles goed maken, om vervolgens na haar optreden uitgebreid iedereen van haar muzikanten, haar crew, haar platenfirma die in haar blijft geloven, bedankte, ... borrelden de emoties in haar op en kregen we een emotionele Belle te zien die erg oprecht recht uit het hart sprak.

Zo liet ze onder andere optekenen dat ze zich als kind van Spaanse ouders die emigreerden naar ons land zich nog altijd te gast voelt bij ons en die waarden en normen om respectvol om te gaan met de lokale bevolking ook wil doorgeven aan haar zoontje. Beleefdheid vindt ze dan ook erg belangrijk waarop ze ‘España mia’ als ode aan haar familie en moederland Spanje bracht.

Toegegeven, vooral in het eerste deel van Fiesta Perez praatte Belle iets te veel tussen haar songs in waardoor de flow van de show wat alle kanten uit ging (ook omdat er wel wat gewisseld moest worden van bezetting of instrumenten waaronder de staande bas en de cajon). We hadden dus graag wat minder blabla maar wat meer (enamorada) boem boem links en rechts op ons bord gekregen. Maar dat enige puntje van kritiek deed ze al meteen vergeten tijdens de tweede set waarmee ze deze zomer ook de festivals gaat omverblazen. Eén special guest had Belle voorzien, en wat voor een. Haar zus Jessi zong met haar ‘We are family’ van Sister Sledge. ‘Ik heb haar naam mogen kiezen. Ik zag haar opgroeien van een mollige baby tot een volwassen vrouw die stevig met beide voeten op de grond staat.’ zei Belle vol trots over haar zus die recent ook haar eerste stappen in de muziekbusiness zette en aantoont dat muzikaliteit blijkbaar gewoon in de genen zit. Ook zij klonk loepzuiver in de Roma. Een indrukwekkende vuurdoop leverde ze dus in Borgerhout af.

Op muzikaal vlak koos Belle Perez tijdens Fiesta Perez voor enkele opvallende mash ups die werkten. Op de beat van Etta James’ ‘I just want to make love with you’ bracht ze ‘Honey bee’ dat halfweg via de drums van Dave Imby een stevige versnelling hoger schakelde, José Feliciano’s ‘Ponte a cantar’ blendde ze met ‘Smooth’ van Santana, en ‘Locked out of heaven’ van Bruno Mars bleek perfect samen te gaan met ‘Message in a bottle’ van The Police.   Belle Perez trok tijdens Fiesta Perez niet alleen de Spaanse kaart, ze maakte muzikaal meermaals wel eens een uitstapje naar Cuba. Camila Cabello feat. Young Thugs ‘Havana’ met heerlijke kopers van the Edgy Horns was daar naast een zeer gesmaakte Gloria Estefanmedley een prachtig voorbeeld van.

Dat het publiek aangemoedigd werd om te dansen, mag verder blijken uit de songkeuze. De backings namen Mark Ronsons feat. Bruno Mars’ ‘Uptown funk’ voor hun rekening en leerden het publiek een dansje aan, twee keer links, twee keer rechts stappen, ronddraaien en springen. Niet veel later gooide Belle er de ‘Lambada’ van Kaoma tegenaan nadat die gekende melodie al te horen was in de sample van Jennifer Lopez feat. Pitbulls ‘On the floor’. Haar gitarist Nanni zong vervolgens de ‘Macarena’ waarbij Belle de dans ook samen met haar publiek uitvoerde. In de toegiften van Fiesta Perez stak de 43-jarige artieste nog ‘La bamba’ en ‘Twist & shout’ terwijl de rest van de avond onder andere overgoten werd door een flamenco-, tango-, salsa- en dance-sausje. ‘Freedom’ van Wham!  en ‘Hold my hand’ van Jess Glynne naast een waanzinnig straffe ladiesmedley met daarin ‘Dance again’ van Jennifer Lopez feat. Pitbull, ‘Only girl (in the world)’ van Rihanna, ‘Rhythm of the night’ van Corona en ‘Don’t stop the music’ van Rihanna moeten we daarbij absoluut als een van de hoogtepunten aanstippen. Belle Perez katapulteerde massa’s liefde en energie in de Roma en kreeg die in veelvoud terug. Wat. Een. Show!

< Bert Hertogs >  

De setlist:
Deel 1:

 1. Intro (sax & keys)
 2. Hello world (piano/vocals)
 3. Hijo de la luna (cover Mecano) (piano/vocals)
 4. Me and you
 5. Ponte a cantar (cover José Feliciano) (mash up met Smooth van Santana)
 6. Indirectas
 7. España mia
 8. Flamenco tango special
 9. Intro Carmen van Bizet (piano/gitaar) / Bailaremos (full band)
 10. Havana (cover Camila Cabello feat. Young Thug) / Mamacita / Despacito (cover Luis Fonsi feat. Daddy Yankee)
 11. Honey Bee (op beat van I just want to make love with you van Etta James)

Deel 2:

 1. Cantinero de Cuba (cover Sergio y Estibaliz)
 2. Nel blu dipinto di blu (Volare) (cover Domenico Modugno)
 3. El ritmo caliente (cover Esperanza)
 4. Freedom (cover Wham!) / Hold my hand (cover Jess Glynne)
 5. Ave Maria (cover David Bisbal) (met o.a. fragmenten Billy Jean van Michael Jackson / Statisfaction Rolling Stones / Oye mi canto van Gloria Estefan / I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) van Whitney Houston / Crazy in love van Beyoncé)
 6. Can you feel it (cover The Jackson 5) / Endless love (cover Lionel Richie & Diana Ross) / Dancing on the ceiling (cover Lionel Richie) / I gotta feeling (cover The Black Eyed Peas) / Crying at the discoteque (cover Alacazar)
 7. Cuba (cover Gibson Brothers) / Boogie Wonderland (cover Earth, Wind and Fire) / Born to be alive (cover Patrick Hernandez) / Blame it on the boogie (cover The Jacksons)
 8. Locked out of heaven (cover Bruno Mars) / Message in a bottle (cover The Police)
 9. Que viva la vida (Chiquitan)
 10. Uptown funk (backing vocals cover Mark Ronson feat. Bruno Mars)
 11. Dance again (cover Jennifer Lopez feat. Pitbull) / Only girl (in the world) (cover Rihanna) / Rhythm of the night (cover Corona) / Don’t stop the music (cover Rihanna)
 12. We are family (cover Sister Sledge) (met zus Jessi Perez)
 13. On the floor (cover Jennifer Lopez feat. Pitbull) / Lambada (cover Kaoma) / Macarena (cover Los del Rio)
 14. Rhythm is gonna get you (cover Gloria Estefan) / On your feet (cover Gloria Estefan) / Conga (cover Gloria Estefan)
 15. Vivir / Let’s get loud (cover Jennifer Lopez)
 16. Enamorada
 17. Euphoria (cover Loreen)

Bis:

 1. Sweet dreams (cover Eurythmics) / La bamba (cover Ritchie Valens) / Twist and shout (cover The Top Notes)
 2. El mundo bailando


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter