PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Ma ★

vrijdag 7 juni 2019Kinepolis Antwerpen

Ma

Ma is zo’n film waarvan je vermoedt dat regisseur Tate Taylor pas na 70 minuten wakker geschoten is en zich realiseerde dat hij een horrorfilm aan het maken was. Zo lang duurt de aanloop naar de echte actie. De expositie duurt dus véél te lang en de afwisseling met flash backs werkt niet. Ma lijdt daardoor al van bij de start aan een erg slappe spanningsboog waardoor het merendeel van de prent aanvoelt als een B-film. Ma (Sue-Ann, gespeeld door Octavia Spencer) zal wraak nemen, jaren nadat ze samen op school zat met Ben (Luke Evans), Mercedes (Missi Pyle) en Erica (Juliette Lewis) op hen en hun kinderen.

Dat zijn allemaal tieners ondertussen die – eigen aan de leeftijd – in de sterke drank willen vliegen in Ohio. Minderjarigen mogen die niet kopen, dus vragen ze aan passanten of ze dat voor hen willen doen. Sue-Ann, die zich haar jeugd nog herinnert waar ze krak hetzelfde deed met haar klasgenoten aan de ruïne, wil helpen ook al riskeert ze daarvoor een boete op te lopen. Ze tipt echter de politieagent Graigner (Tate Taylor) die niet zo’n hoge pet opheeft van Ben om zijn zoon Andy (Corey Fogelmanis) even in een lastig parket te brengen. Hij betrapt hem samen met Maggie (Diana Silvers), Haley (McKaley Miller), Chaz (Gianni Paolo) en Darrell (Dante Brown) aan de ruïne. Sue-Ann slaagt er echter geleidelijk in het vertrouwen te winnen van de jongeren en stelt haar kelder open voor hen zodat ze daar clandestiene feestjes waar de alcohol rijkelijk vloeit, kunnen houden. Maar na verloop van tijd beginnen Maggie en Haley een aantal zaken erg verdacht te vinden. Zo ontwaakt Maggie plots in haar bed met geschaafde knieën en is ze haar oorbellen kwijt. Ze weet niet wat er die avond gebeurd is en hoe ze is thuisgeraakt nadat Sue-Ann iets in haar drankje, in het gifgroene glas, deed zonder ze dat besefte. Ook andere meisjes blijken wel een of ander juweel te missen. Maggie en Haley trekken dan ook op onderzoek uit en ontdekken dat Sue-Ann Genie (Tanyell Waivers) verbergt, haar dochter die in een rolstoel zit en ze inspuitingen geeft die ze steelt bij de dierenarts waar ze voor werkt.

Na verloop van tijd ontdekken we dat Sue-Ann tijdens haar schooltijd gepest werd, verliefd was op Ben, en bij Mercedes om raad ging hoe ze een man moest pijpen. In een materiaalhok op school zal ze overgaan tot orale seks. Alleen is het niet Ben die ze een blow job geeft, maar een andere jongere. Ben en de rest van de school vinden dat een goeie grap. Sue-Ann is vernederd en zal steeds als het buitenbeentje, de loser beschouwd blijven en er niet bij horen. Vandaar ook dat ze zo veel jaren later hard haar best doet om er wel bij te mogen horen bij de kliek van Andy waar ze verliefd op wordt omdat ze in hem de jonge Ben ziet. Wanneer de tieners inzien dat het gedrag van Sue-Ann niet normaal is, breken ze abrupt via een chatvideo met haar. In een ultieme poging om medelijden op te wekken en toch niet verlaten te worden, veinst Sue-Ann dat ze pancreaskanker heeft en haar medicijnen bijwerkingen veroorzaken. Op die manier gaan de feestjes in de kelder opnieuw door, met op den duur wel erg veel scholieren. Op een avond stuurt ze iedereen naar huis behalve de kerngroep om uiteindelijk haar wraak te kunnen nemen op haar klasgenoten van destijds door nieuwe klasfoto’s te laten maken maar dan met hun gefolterde kinderen. Chaz krijgt een stoomstrijkijzer op zijn six pack, Andy en Sue-Ann kussen voor de ogen van Maggie waarna Sue-Ann hem neersteekt en bewusteloos slaat, Haley’s lippen worden dichtgenaaid, en Darrells gezicht wordt witgeverfd. Wanneer Maggie de jaarboekfoto’s van haar klasgenoten samen met Sue-Ann genomen heeft met een oude camera, wil Sue-Ann Maggie ophangen. Ondertussen heeft Sue-Ann Mercedes al doodgereden en ligt er een met een spuit bewusteloos gemaakte Ben in haar bed dood te bloeden terwijl ie een bloedtransfusie krijgt met het bloed van Maggies hond. Ben is in Sue-Anns ogen namelijk een hond qua gedrag, geen mens. Erica trommelt haar homobaas Stu op waarvoor ze in het lokale casino werkt, om naar Sue-Anns huis te gaan wanneer ze merkt dat haar dochter ’s ochtends niet thuis is gekomen. Maar daar was net een politieagent gepasseerd omdat ie de overschotten van het illegale feestje op de oprit ontdekt had. De man ging op onderzoek en bekocht het met zijn leven. Sue-Ann schoot hem neer.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter