PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie De Romeo’s ★★★★1/2

zondag 25 augustus 2019Stadscentrum Mechelen

De
Interview: 

Totaal los. Zo gingen de Romeo’s tijdens hun vuurdoop op Maanrock. Voor de allereerste keer in hun zestienjarige carrière als trio mochten Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi de Grote Markt in Mechelen in lichterlaaie zetten. Dertig graden en een brandende zon of niet, dat hield de fans niet tegen om eens goed te feesten. Eerder zagen we dat Mechelaars op Maanrock weten wat feesten is, denken we maar aan de passages van The Magical Flying Thunderbirds aan het grootste gratis stadsfestival in Vlaanderen. ‘Het wordt een topfeest!’ beloofden de Romeo’s en ze hielden woord. Al vanaf de eerste seconde had de ambiancegroep het publiek in hun zak. Meezwaaien? Check. Het publiek ‘Hey Hey. Hoo Hoo.’ laten scanderen alsof ze op Tomorrowland stonden? Check.

Het minste wat je kan zeggen is dat 2019 dé zomer van de Romeo’s is geworden. Geboekt voor Kamping Kitsch. Geboekt voor de Moose Bar op Tomorrowland waar de Romeo’s tot grote frustratie en jaloezie van de festivalorganisatie ook naar verluidt met wel erg veel media-aandacht gingen lopen als we enkele collega-journalisten mogen geloven en nog vele andere feestjes en festivals in hun agenda, werken ze een drukke zomer af. Op Kamping Kitsch lieten de heren het klassieke pak voor wat het was en kozen ze voor een ‘80s trainingspak, in Merksem traden ze op in korte broek, maar op Maanrock kwamen ze keurig zoals we ze kennen voor de dag. Al ging die vest al snel uit omdat het veel te warm was. ‘Is het ok als we onze vest uitdoen? Al u heel hard roept doet Davy ook zijn broek uit.’ klonk het al meteen plagerig tussen de groepsleden. En net die relaxte sfeer, de plaagstootjes die ze elkaar geven, werkt uiteraard aanstekelijk.

Tijdens hun feestmedley horen we het publiek gillen op de gitaarsolo van ‘Ik leef niet meer voor jou’,   bij ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ richten ze de micro naar het publiek zodat het uit volle borst kan meezingen, op ‘Dans de Sirtaki’ blijkt de hitte het trio niet te weerhouden om even de beroemde Griekse dans op het podium uit te voeren. Dansen deden ze overigens ook op ‘zingen, lachen, dansen’ waarbij ze per twee in elkaar haakten en in een molentje dansten. Ook tijdens die song gingen de Romeo’s in interactie met het publiek. Zij zongen de ‘oho’s, het publiek antwoordde met de ‘aha’s. Ambiance!

De recentste single van de Romeo’s is ‘Het is een nacht’, een cover van Guus Meeuwis & Vagant met een beat in. Twee keer en vervolgens een keer mee in de handen klappen, doet de ganse Grote Markt in Mechelen net als deze klassieker van begin tot einde meezingen. Het trio vraagt aan iedereen om de handen in de lucht te steken en mee te klappen op het ritme van de basdrum waarna ze hun ‘Foute we gaan weer feesten’-medley die perfect past bij deze zomerse temperaturen op Maanrock loslaten. We stellen vast dat heel wat songs van Boney M. nog steeds werken terwijl het publiek de tekst van ‘Oh, mijnen blauwen geschelpte’ en ‘Hey! Baby’ van voor naar achter met veel plezier voor haar rekening neemt.

Als er een nummer in het optreden is dat wat minder goed onthaald wordt dan is het wel ‘Een laatste rondje’. Voor ons vormde het dan weer de ideale gelegenheid om backstage nog een fris flesje water te gaan halen. Niet alleen omdat het erg warm was maar ook om onze stembanden wat te smeren. Want die mochten het van de daken schreeuwen op de geweldige hit van Toast die ons in no time weer deed denken aan onze kindertijd en de gouden jaren van Tien om te Zien net als onder andere Zeil je voor het eerst van Bart Kaëll en Mooi ’t leven is mooi van Will Tura. Paul Severs’ Zeg ‘ns meisje werd aan een verschroeiend tempo meegeklapt, terwijl het publiek met de handjes wapperde op ‘Sweet Caroline’ waar de wohoho’s stevig meegezongen werden. Malle Babbe van Rob De Nijs werd de climax in een Hollandse medley waarbij het publiek meezwaaide dat het een lieve lust was. Halfweg stak de band ook de Samsonrock in deze Hollandse medley, wat op zijn minst wat bizar is vermits Samson en Gert Vlaams zijn, was het niet dat Claude De Martelaere op toetsen ook de toetsenist is voor onder andere Ghost Rockers en – jawel - Samson en Gert. Hoe de Romeo’s opnieuw terugkeerden naar Malle Babbe? Simpel: via ‘retteketetteketet’.

Toen de Romeo’s het podium verlieten werden ze al meteen teruggeroepen voor een toegift. En wat voor één! Met ‘Wake me up’ van Avicii, ‘Animals’ van Martin Garrix, ‘Ocarina’ van Dimitri Vegas and Like Mike, ‘Insomnia’ van Faithless, en ‘Crowd control’ van Dimitri Vegas and Like Mike die uiteindelijk uitmondden in een waanzinnige apotheose, een sitdown op ‘Viva de Romeo’s’ waar werkelijk ie-de-reen aan meedeed op Maanrock. Met deze dancemedley die uiteindelijk eindigde in de remix van Viva de Romeo’s door Dorothee Vegas & Like Maarten bewezen Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi dat de tijd van Dimitri Vegas and Like Mike gekomen is om hun slot als afsluiter van de Main Stage op Tomorrowland af te staan aan het échte live werk, dat van de Romeo’s. Wat. Een. Feest! Dit. Was. Episch.

< Bert Hertogs >

De setlist:

Cabrio
Feestmedley

Maak me gek – Gerard Joling
Ik leef niet meer voor jou – Marco Borsato
Ik heb de hele nacht liggen dromen – Wolter Kroes

Zingen, lachen, dansen
Dans de Sirtaki
Het is een nacht – Guus Meeuwis & Vagant
Foute we gaan weer feesten medley

Hooray! Hooray! It‘s a Holi-Holiday – Boney M
Una paloma blanca – George Baker Selection
Oh, mijnen blauwen geschelpte – De Strangers
Daddy cool – Boney M
Agadou – Saragossa Band
Comment ça va – The Shorts
Rivers of Babylon – Boney M
Hey! Baby – Bruce Channel
Ich bin wie du – Marianne Rosenberg (met intro: You’re the first, the last, my everything – Barry White)
We gaan weer feesten – De Romeo’s (cover van Is This The Way To Amarillo - Tony Christie)

Een laatste rondje
15 jaar medley

Mooi ‘t leven is mooi – Will Tura
Zeg ’ns meisje – Paul Severs
Zeil je voor het eerst – Bart Kaëll
Ik schreeuw het van de daken – Toast
Sweet Caroline – De Romeo’s (cover van Neil Diamond)

Julia
Hollandse medley

Zij gelooft in mij – André Hazes
Een beetje verliefd – André Hazes
Ik voel me zo verdomd alleen – Ciske de Rat
Een vrijgezel gaat pas slapen – Benny Neyman (hier enkel ‘lalala’)
Malle Babbe – Rob de Nijs (inclusief fragment de Samsonrock – Samson & Gert)

Bis:

Wake me up – Avicii
Animals – Martin Garrix
Ocarina – Dimitri Vegas and Like Mike
Insomnia – Faithless
Crowd control - Dimitri Vegas and Like Mike
Viva de Romeo’s
Viva de Romeo’s - Dorothee Vegas & Like Maarten


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter