PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Paw Patrol Live! De Grote Race ★★★1/2

zaterdag 31 augustus 2019Stadsschouwburg Antwerpen

Paw

Paw Patrol is de meest populaire tv reeks op Nick jr. in de Benelux. Dat vertaalt zich ook in de interesse van kleuters die met zijn allen al een tijdje naar Kinepolis trekken wanneer er nieuwe afleveringen op het grote scherm voor het eerst te zien zijn. Dat Paw Patrol Live! De Grote Race drie keer de Stadsschouwburg van Antwerpen laat vollopen met kleuters en hun ouders – een tot de nok gevulde Stadsschouwburg is nog steeds eerder uitzondering dan regel - na een uitgebreide tour die eerder halt hield in Hasselt en Gent hoeft dan ook niet te verbazen. In Nederland en Vlaanderen samen gingen zo’n 100.000 bezoekers naar deze voorstelling kijken. Een waanzinnig snel tempo houdt de show aan, in die zin dat het wat wennen is voor ons - Studio 100 doet het immers allemaal véél trager in hun kindervoorstellingen - om deze Nederlandse productie die een en al de Amerikaanse spirit uitademt, te volgen in het begin. Gelukkig zit er zo nu en dan wat herhaling in zodat ook de volwassenen nog kunnen volgen.

Veel heeft te maken met de wat erg drukke, hyper, hysterische burgemeester Goodway van Avonturenbaai die de pups van Paw Patrol in volle paniek de eerste probleemstelling voorschotelt. Zij zou het namelijk opnemen tegen burgemeester Humdinger van Boerengat. Helaas kan ze niet aan de start van de race verschijnen want haar handtaskip Chickaletta – waarom een hond in je handtas steken als je het ook met een kip kan? - zit op een kar met pompoenen die op de spoorweg is beland. Zelf heeft ze last van haar linker voet. De pups moeten dus al meteen ter hulp schieten terwijl Humdinger al aan de race is begonnen. Marshall en Chase, die allergisch is voor de katten van Humdinger, schieten in actie.  De dalmatiër die als brandweer fungeert zal de kip met de ladder bevrijden. Chase met zijn haak de kar van de sporen trekken. Beetje vreemd dat de brandweerpup ook de diagnose stelt dat de voet van de burgemeester niet gebroken is, maar wel gekneusd. Maar bon, we gaan daar niet verder een boompje over opzetten of om het met de tekst - tevens een leuke woordspeling - van de show te zeggen: ‘Er is geen tijd voor geëmmer’.

Goodway kan dus niet aan de race deelnemen. Ryder en de pups zullen dat dan in haar plaats doen. Ze moeten op zoek naar drie gele aanwijzingen die hen naar de volgende plek zullen leiden. Bedoeling is dat ze voor zonsondergang de finish bereiken. Maar Humdinger zal zijn achterstand snel goedmaken en de pups met 1-2 inhalen. Of dat nog niet genoeg is blijken Rubble en Rocky vast te zitten wanneer de ingang van de ijsgrot versperd werd door een lawine die de katten van Humdinger veroorzaakt hebben. Ondertussen is die laatste al op weg naar zijn derde opdracht. De pups moeten dus op hun beurt hulp zoeken bij de husky Everest. Ondertussen begint het te sneeuwen, wordt de weg naar de grot wel erg moeilijk bereikbaar en krijgen de twee het wel erg koud. Slaagt Everest erin de twee pups te bevrijden en vooral doet ie dat tijdig?

Het knappe aan Paw Patrol Live! De Grote Race is dat het kleuters al van jongsaf leert dat teamwork (elke pup heeft zijn of haar specialiteit en de zeven pups Marshall, Chase, Skye, Rubble, Rocky, Zuma en Everest komen dan ook allemaal in actie in deze show), problemen oplossen en actief burgerschap belangrijk zijn. Dat iemand in nood helpen of het nu om een dier gaat (de walrus Wally die in een visnet geraakt, yep daar heb je een ecologische boodschap!) of een mens, zelfs je tegenstrever, al heeft die nog maar net kattenkwaad met je uitgehaald  - belangrijker is dan een wedstrijd, een race, op zich. Met andere woorden dat je je menselijke hulpbehoevende kant op de voorgrond moet plaatsen op de momenten dat het er écht om doet. Verder gaat de voorstelling ook in interactie met de kids en wordt er meermaals op een cheerleader-nummer gevraagd om de pompons (kaartjes die als ‘waaier‘ worden uitgedeeld) en de lichtjes (te koop aan de merchandisingstand) in de lucht te houden of komt burgemeester Goodway als tv reporter gewoon even de zaal in om een interviewtje te doen met de allerjongsten wie volgens hen de race gaat winnen. Om onverklaarbare redenen roept ie-de-reen daarna ook de ganse zaal ‘Paw Patrol!’

Paw Patrol Live! De Grote Race is kortom een goeie show met korte liedjes die makkelijk in het gehoor liggen zodat je bij een reprise al meteen bijvoorbeeld ‘Geen klus te groot, geen pup te klein’ kan meezingen. De show houdt de vaart erin, en met twee delen die respectievelijk 40 minuten en 35 minuten duren is die uitstekend getimed zodat de allerjongsten geboeid blijven van begin tot einde. En op tijd naar het toilet kunnen tussendoor, dat ook.

< Bert Hertogs >    

Paw Patrol Live! De Grote Race speelt nog op zondag 1 september 2019 om 13.30 u. in Stadsschouwburg Antwerpen


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be