PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Ontdek Electric Castle: het beste middelgrote festival van Europa

maandag 10 februari 2020


Ontdek

Het Roemeense Electric Castle werd dit jaar – terecht –  uitgeroepen tot beste middelgrote festival van Europa tijdens The European Festival Awards op Eurosonic Noorderslag. Tijd om deze Roemeense parel eens te ontdekken!

Wat maakt dit festival zo bijzonder?
Het vindt plaats in en rond een kasteel. Jawel! Ieder jaar rond de derde week van juli transformeert het Banffy kasteel in Bontida nabij Cluj-Napoca in Roemenië tot een grote kunstinstallatie, wat ongezien is voor een zomerfestival. Behalve een diverse muzikale line-up, heeft Electric Castle namelijk een uitgebreid en uniek kunstprogramma genaamd ‘New Media Castle’. New Media Castle combineert kunst, technologie en een soort van magie die de ziel van jou zal raken en ervoor zal zorgen dat je er graag en lang wil vertoeven. Ga op ontdekkingstocht door het kasteel en daarbuiten, als een kind dat zich laat leiden door nieuwsgierigheid. Laat je zintuigen prikkelen en zet je culturele voelsprieten uit. Eén ding is zeker: op dit landgoed tussen de groene Transsylvanische bergen waan je jezelf in een sprookje.

(lees verder onder de foto)

Ijzersterke eclectische line-up
Natuurlijk is de muziek ook belangrijk. Electric Castle biedt werkelijk voor ieder wat wils. Onder meer Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, Fisher, ZHU, Floating Points, Rezz, Tycho en een stel stevige drum & bass acts zijn al aangekondigd. Liefhebbers kunnen de hele nacht door dansen, maar voor wie graag een goede nachtrust heeft, is de festivalcamping ideaal. Hier vind je onder andere een goed gevulde Lidl, verse koffie, een gezellige bbq-plaats voor je gekochte etenswaar, een wasserette en prima sanitaire voorzieningen zonder rijen. Verder staat het festival ook bekend om zijn rijke en culinaire aanbod aan eten (met zeer aantrekkelijke prijzen) en het uitgebreide randprogramma met circusshows van Cirque du Soleil, yoga, films, sport en creatieve workshops.

(lees verder onder de foto)

New Media Castle
Terug naar de kunstzinnige setting, waar je gemakkelijk jezelf (en je oriëntatiegevoel) verliest. Geef je over aan New Media Castle! Dit jaar zal je onder andere werk zien van Robert Henke. Deze Duitser is componist, kunstenaar en softwareontwikkelaar. Hij staat vooral bekend om zijn bijdragen aan de hedendaagse elektronische muziek en om zijn laserwerk. James Clar studeerde Film en Animatie aan de Universiteit van New York en behaalde zijn Master aan het Interactive Telecommunications Program van NYU. Zijn werk verkent het conceptuele en narratieve potentieel van licht en technologie. En Claire Hentschker is een digitale kunstenaar die gebruik maakt van fotogrammetrie en immersieve technologie als een manier om herinneringen te creëren aan plaatsen die niet meer bestaan. In de komende maanden worden er nog veel meer New Media Artists aangekondigd, dus stay tuned!

(lees verder onder de foto)

Creëer jouw herinnering deze zomer.

Electric Castle vindt dit jaar plaats van 15 t.e.m. 19 juli 2020.
Meer info over het festival en de voorlopige line-up: www.electriccastle.ro

Wist je dat?
- Er vanaf Eindhoven en Brussel rechtstreekse vluchten gaan naar Cluj-Napoca? Vol gezellige pleinen, winkeltjes, restaurants en terrassen is dit overigens een hele leuke stad voor een citytrip.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter