PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Annuleren zomerfestivals op Europees vlak regelen

woensdag 15 april 2020


Annuleren

Concertnews.be stelt al enkele dagen een verhoogde interesse vast bij Belgische lezers rond de buitenlandse festivalverslaggeving die de grootste cultuursite van ons land in het verleden deed. Dit kan erop wijzen dat Belgische festivalliefhebbers op zoek zijn naar alternatieven in het buitenland nu de Belgische festivalzomer geschrapt is door de Nationale Veiligheidsraad die massa-evenementen in ons land tot eind augustus 2020 verbood om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Concertnews.be hekelt het feit dat er op dit moment een soort van oneerlijke concurrentie is ontstaan op Europees vlak tussen de zomerfestivals. Verder heerst er ook onduidelijkheid over reizen naar het buitenland deze zomer. Dit zet de deur op een kier voor een aantal festivalgangers die hun kans zien en het erop durven wagen om een festivalticket aan te schaffen voor een buitenlands festival deze zomer. Dat dit mogelijk is, komt omdat het ene land (bv. Denemarken en België) een verbod op massa-evenementen heeft ingesteld tot eind augustus 2020, maar andere landen nog niet. Daardoor blijven sommige Europese festivals op dit moment nog op de kalender staan.  Dit zorgt voor een uiterst vreemde en verwarrende situatie bij pers en publiek die best zo spoedig mogelijk op Europees vlak uitgeklaard wordt. Meer dan ooit hebben we nood aan maatregelen die op Europees vlak doorgevoerd worden en voor alle lidstaten dezelfde zijn.

Op binnenlands vlak vraagt Concertnews.be dat de Nationale Veiligheidsraad de term ‘massa-evenement’ duidelijk omschrijft. Wil dit zeggen dat we ineens ook alle evenementen in schouwburgen tot eind augustus dienen te verwijderen uit onze database? Of kunnen er straks toch al kleinschaligere culturele evenementen, al dan niet in open lucht, plaatsvinden? Hoedanook schrapte de site ondertussen alle voorstellingen in de database die voor 4 mei zouden plaatsvinden.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter