PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Terugbetaling tickets Rock Werchter, TW Classic of Werchter Boutique quasi onmogelijk

donderdag 23 april 2020


Terugbetaling

Live Nation Festivals bezorgt alle festivalliefhebbers die een ticket kochten voor Rock Werchter 2020, TW Classic 2020, of Werchter Boutique 2020 een krediet ter waarde van het volledige bedrag dat zij besteed hebben aan hun reservatie. Dat gebeurt ten vroegste op 15 september 2020 via Ticketmaster, zo communiceerde het ticketbedrijf vandaag. Het bedrag kan dan vrij besteed worden aan festivals die georganiseerd worden in het Festivalpark in Werchter in 2021 en 2022.

Concertnews.be is het niet eens met deze wel heel ruime interpretatie van het ‘Ministerieel besluit betreffende de privé- en publieke activiteiten van culturele, maatschappelijke, festieve, folkloristische, sportieve en recreatieve aard.’ zoals gepubliceerd in het Staatblad op 20 maart 2020.

Op 9 april werd dat besluit veranderd. Oorspronkelijk stond er: “Deze tegoedbon mag worden afgeleverd wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan :  1°  dezelfde activiteit wordt op een latere datum georganiseerd op dezelfde of een nabijgelegen locatie; […]” Die beschrijving werd vager geformuleerd naar: “Deze tegoedbon mag worden afgeleverd wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan :  1°  een activiteit met dezelfde essentiële kenmerken wordt op een latere datum georganiseerd op dezelfde of een nabijgelegen locatie; […]”

Concertnews.be is zeer duidelijk. Als je een ticket hebt gekocht voor Taylor Swift op Werchter Boutique 2020 en zij komt niet in 2021 of 2022 in Werchter optreden of je bent verhinderd op die datum moet je je geld meteen terugkrijgen. Idem voor Paul McCartney voor TW Classic.

Je kan onmogelijk een eendagsfestival dat zeer duidelijk gebouwd is rond een headliner op dezelfde hoop gaan gooien als een Rock Werchter en daar dezelfde regeling voor gaan treffen. Uiteraard is het slim bekeken van de organisatie om de zaak open te trekken en krediet beschikbaar te stellen voor alle festivals die in Werchter plaats zullen vinden in 2021 en 2022. Maar laat het duidelijk zijn: dat is vooral gedaan om zo weinig mogelijk aanvragen tot terugbetaling te ontvangen. Festivalliefhebbers krijgen door de ruime interpretatie van het ministerieel besluit door Live Nation Festivals nu bijna geen mogelijkheid om hun geld terug te vragen. Concertnews.be hekelt deze manier van werken.

Een terugbetaling vragen kan immers enkel nog in de volgende situaties:

  • Als het evenement wordt verplaatst maar je verhinderd bent aanwezig te zijn. Maar festivalgangers moeten dat wel kunnen bewijzen (wat volgens ons mogelijks indruist met de privacywetgeving) en dat in het geval van Live Nation Festivals voor zowel 2021 als 2022. Het is duidelijk dat men de consument hier eigenlijk bijna geen ruimte geeft om voor deze optie te kiezen.
  • Wanneer het evenement wordt afgelast. Dat wil zeggen dat een evenement met dezelfde essentiële kenmerken niet meer zal plaatsvinden binnen de 2 jaar na de oorspronkelijke datum.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter