PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Fun Lovin’ Criminals

zaterdag 20 maart 2010Trix Borgerhout

Fun

Een vijf jaar durend dispuut met hun manager zette de Fun Lovin’ Criminals noodgedwongen op non-actief. Ze ruilden concertzalen voor gerechtszalen, maar schreven ondertussen verder aan nieuwe nummers. Toen de strijd gestreden was, konden Huey Morgan en co eindelijk hun zesde album “Classic Fantastic” op de mensheid loslaten en komen ze deze graag voorstellen in de Antwerpse Trix. Eerder op de dag signeerden en speelden ze een miniset in een bekende mediawinkel.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Chemists. Deze band uit Bristol ontbreekt het zeker niet aan enthousiasme, ze hebben echter geen sterke songs die een blijvende indruk nalaten. De vergelijking die de zanger Jonnhy Benn maakte met Chris Martin is niet echt aan de orde. The Chemists missen jammer genoeg de nodige chemie om op het podium overeind te blijven.

Die chemie hebben de Fun Lovin’ Criminals in overvloed. Een hiaat van vijf jaar heeft misschien dan wel de media aandacht doen verslappen, het publiek is ze zo te zien zeker nog niet vergeten. De zaal staat aardig vol en onder luid gejoel stappen de jongens het podium op. Ze gooien er meteen nieuwe nummers tegenaan. “Jimi Choo” laat Huey Morgan virtuoos zijn gitaar bespelen en enkele snedige riffs eruit toveren.

Deze band is niet vast te pinnen op één genre. Ze mixen funk, soul, blues, hip hop, rock en nog een hele trits andere muzikale genres. Ook hun teksten zijn gevarieerd, de onderwerpen gaan van liefde tot bankovervallen.

Ze spelen een afwisselende setlist en puren daarvoor uit hun hele oeuvre. Opvallend toch wat een grote reeks hits zij op hun naam hebben staan zoals Korean Bodega dat vrij vooraan de set zit. De zaal ontploft helemaal bij Scooby Snacks. Maar het publiek heeft duidelijk haar huiswerk gemaakt want ook de nieuwe nummers worden meteen herkend én geapprecieerd.

Brian “Fast” Leiser wisselt zijn basgitaar voor keyboard en trompet en gooit er nog een occasionele backing vocal bij. Drummer Mark Reid (ofte Frank the Rhythm Man) rapt er dan weer op los in “We, The Three”.

Deze muzikanten hebben duidelijk iets goed te maken. Breed glimlachend staan ze zelf te genieten om hun vertrouwde stek, het podium en het publiek, terug innig te omarmen.

Dit is een geslaagde comeback.

Men zegge het voort: de Fun Lovin’ Criminals zijn terug! En hoe!

< Nathalie Charlier >

De setlist:

 1. Jimi Choo
 2. Classic Fantastic
 3. Korean Bodega
 4. Too Hot
 5. Loco
 6. Southside
 7. Passive Aggressive
 8. The Biz
 9. El Malo
 10. King of New York
 11. Scooby Snacks
 12. Dickholder
 13. 10th Street
 14. We, The Three
 15. Back In The Block
 16. Sing At The Sun
 17. Love Unlimited
 18. Big Night Out
 19. Get Your Coat

Bis:

 1. Strutter Skit
 2. Keep on Yellin’
 3. Me And You
 4. We Have All The Time In The World
 5. Fun Lovin’ Criminal


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

 • Podcast
 • Facebook
 • Twitter