PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Versnelt coronacrisis premiumisering cultuurevenementen?

maandag 01 juni 2020


Versnelt

Foto: Carre

Hoe ziet de wereld eruit na corona? Voor de cultuursector zou dat wel eens een verdere,  versnelde of nog meer doorgedreven premiumisering kunnen betekenen zodat cultuurliefhebbers meer (been)ruimte krijgen, comfortabelere zitjes en aan privacy winnen als ze op een grotere afstand van andere toeschouwers zitten waardoor ze zo eigenlijk een soort VIP-behandeling krijgen.

‘In verschillende bioscopen in binnen- en buitenland zagen we die trend de jongste jaren al opduiken. Die zou zich wel eens verder kunnen zetten naar de schouwburgen wanneer die straks terug open gaan maar slechts een beperkt aantal toeschouwers mogen toelaten. De kans is reëel dat tijdelijke oplossingen permanente worden.’ zegt Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be.

Als sardienen in een blik bij elkaar gepakt zitten zoals in Stadsschouwburg Antwerpen? Dat zou - eindelijk – straks wel eens tot het verleden kunnen gaan behoren. ‘Als we de plannen van enkele (buitenlandse) schouwburgen zoals die van Carré in Nederland bekijken, gaan we daar misschien wel naartoe: naar een hoger premium- en dus ook VIP-gehalte. Als de sector die richting uitgaat, wat wij een redelijk logische stap zouden vinden, kan dat betekenen dat over enkele jaren een ticketje voor een concert, voorstelling of film duurder zal worden. De coronacrisis heeft ook blootgelegd dat het statuut van artiesten en kunstenaars verre van ok is. Stijgende personeelskosten, ook die zullen straks wellicht doorgerekend worden naar de cultuurliefhebbers.’

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter