PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Concertnews.be blij met voorzichtige heropstart culturele activiteiten

woensdag 03 juni 2020


Concertnews.be

Concertnews.be is tevreden met de beslissing die de Nationale Veiligheidsraad zopas nam om culturele activiteiten voor maximum 200 personen opnieuw mogelijk te maken vanaf 1 juli. Op die manier creëert het Belgische overheidsorgaan niet alleen perspectief voor de culturele sector, cultuurliefhebbers maar ook voor gespecialiseerde cultuurmedia als Concertnews.be.

‘Stilgezeten hebben we de voorbije maanden op letterlijk vlak dan wel, figuurlijk helemaal niet. Door de massa (inter)nationale (gratis) streams van toneel-, dans-, operavoorstellingen en musicals zijn we niet helemaal geraakt. Simpelweg omdat het er gewoon té veel waren. De keuzestress naar welk evenement te trekken die we normaal gezien voelen, speelde zich de afgelopen tijd gewoon af voor ons computerscherm. Niet dat we het kaf van het koren scheiden van home entertainment niet fijn vinden, maar wij zijn geen deskjournalisten. Uit ons kot mogen komen, is dan ook de reden waarom we zo van cultuurjournalistiek houden.‘ zegt Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be.

Concertnews.be tekende in maart 21%, in april 76% en in mei 27% meer lezers op in vergelijking met de respectievelijke maanden vorig jaar. Het maakt dat de onafhankelijke Antwerpse cultuursite nu al, ook al heeft het al bijna drie maanden zich moeten beperken tot deskjournalistiek en verslaggeving over home entertainment, het derde beste seizoen neerzet uit haar bestaan dankzij haar trouwe publiek. Het huidige seizoen 19-20 is haar twaalfde seizoen.

‘De cijfers zijn zeer goed. En ook al staat er nu voor Concertnews.be en bij uitbreiding heel wat media een gigantische komkommertijd voor de deur omdat de grote evenementen (zomerfestivals en sportwedstrijden) gecanceld werden, toch gaan we onze lezers zo goed en volledig mogelijk blijven informeren over wat er in de bioscoop te zien is en welke andere culturele evenementen met een beperkt aantal toeschouwers de moeite zijn. Want zoals het er nu naar uitziet, zullen we geleidelijk aan terug aan journalistieke verslaggeving op verplaatsing kunnen doen, in een eerste fase weliswaar nog in combinatie met deskjournalistiek.‘ aldus Bert Hertogs.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter