PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Sportpaleis heropent pas ten vroegste in de lente van 2021

maandag 28 september 2020


Sportpaleis

Weet de Sportpaleisgroep nog zelf wat het wil? Het bochtenparcours dat Jan Van Esbroeck(CEO van de Sportpaleisgroep) de laatste tijd maakt, lijkt duizelingwekkender dan datgene wat de gemiddelde Vlaamse politicus of politieke partij aflegt.

In het begin van de coronacrisis luidde het dat met een beetje geluk de groep tot het einde van dit jaar de adem zou kunnen inhouden, dankzij de maatregelen van de overheid (waaronder tijdelijke werkloosheid). Simultaan ging dappere Jan als een van de aller eersten de barricaden op om te pleiten voor het opdrijven van de bezoekersaantallen in grote zalen als het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Nu het zover is en die zalen tot 60 à 70 procent gevuld mogen worden (afhankelijk hoe groot de bubbels zijn), klinkt het dat ook dát niet genoeg is. ‘Het blijft verlieslatend’ horen we hem optekenen in Gazet van Antwerpen vandaag. Zelfs al raken de optredens uitverkocht. Het Sportpaleis zal dan ook niet heropenen voor de lente van 2021.

Jan merkt dat muziekliefhebbers aarzelen om tickets te kopen. Zeker nu de coronastatistieken weer de foute richting uitgaan. De markt kan pas opnieuw herstellen van zodra het publiek er weer vertrouwen in heeft. Bij concertnews.be merken we inderdaad dat er enorm veel twijfels zijn bij een groot deel van de cultuurconsumenten. De meest gestelde vraag die wij de afgelopen drie maand te horen kregen via e-mail, persoonlijke berichten op social media en in real life over bioscoop- ,theater-, concert- en pretparkbezoeken, was: ‘Is het veilig?’

Journalisten, recensenten en influencers zijn dan ook het best geplaatst om ingezet te worden door de cultuursector om het publiek terug de weg naar evenementen te laten vinden. Meer dan ooit – en eerder nog dan een grootse en dure mediacampagne op zetten – verdienen zij een plek in de PR-strategie. Want dat het grote publiek niet op 1,2,3 massaal uit hun kot zal komen, staat wellicht vast. Dat zal geleidelijk gebeuren. Net zoals vertrouwen herstellen een proces is van lange duur.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter