PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Geen arenaconcerten voor herfst 2021 en geen zomerfestivals met Amerikaanse toppers dit jaar!

vrijdag 29 januari 2021


Geen

In september vorig jaar klonk het nog bij de Sportpaleisgroep dat het Sportpaleis niet zou heropenen voor deze lente. Uiteindelijk moet CEO Jan Van Esbroeck dat veel te optimistische scenario waar we eens hartelijk om moesten lachen nu al met twee seizoenen bijstellen. Niet in de lente, niet in de zomer, maar ten vroegste in de herfst dit jaar zullen er arenaconcerten kunnen plaatsvinden in de Lotto Arena, Vorst Nationaal of het Sportpaleis meent de man nu. Deze lente hoopt hij enkele schouwburgen nog te kunnen openen met beperkte capaciteit (lees: stoelen vrij gelaten tussen de bubbels zoals vorig jaar).

Amerikaanse artiesten ziet Van Esbroeck niet meteen opduiken in zijn arena’s. In eerste instantie zullen er binnenlandse artiesten en vervolgens Europese geprogrammeerd worden.

‘Jan trekt eigenlijk een streep door de klassieke festivalzomer. Vergeet het dat Pearl Jam of Red Hot Chili Peppers deze zomer op Rock Werchter spelen, zegt hij dan wel niet met zo veel woorden, maar het komt er eigenlijk op neer.’ zo analyseert hoofdredacteur Bert Hertogs van Concertnews.be Jans interview aan de collega’s van Radio 2. ‘Hoewel onze meningen meermaals botsten in het verleden, blijken we hier opvallend op dezelfde lijn te zitten. Met dat verschil dat Jan zich nu pas aansluit bij onze analyse die alweer dateert van 14 november jl. Voortschrijdend inzicht noemt hij dat wellicht, 2 maand en half later …’

Bert voegt daar fijntjes aan toe dat de jongste communicatie van Rock Werchter dateert van september vorig jaar. ‘Dat is wel erg en abnormaal lang geleden, en kan je niet anders dan interpreteren dan een teken aan de wand. De persberichten staan wellicht al klaar, Schueremans en co. wachten gewoon op half maart om dan samen met de rest van de festivalsector berichten uit te sturen op basis van wat de overheid dan beslist. Moedig kan je dat net als vorig jaar bezwaarlijk noemen om de bal in het kamp van de overheid te leggen. Ik heb dan ook meer respect voor festivalorganisatoren zoals Tomorrowland Winter, Glastonbury en Coachella die hun fans niet aan het lijntje houden, wel de ballen aan hun lijf hebben, transparant durven zijn en zelf initiatief nemen. Aan al die laatste zaken ontbreekt het al jaren bij Live Nation Festivals en Live Nation Belgium, en blijkbaar is onze boodschap 13 jaar later in Mechelen nog steeds niet doorgedrongen.’

Concertnews.be adviseert kopers van festivaltickets voor Graspop, Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique 2020 om hun geld terug te vragen via deze link.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter