PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Grote kans dat nieuw K3’tje straks Nederlands, blond en/of een vrouw is

zondag 07 november 2021


Grote

Foto: VTM

De halve finale van K2 zoekt K3 wordt gespeeld door Amy, Celester, Diede, Julia, Luca en Remi. Die laatste werd door Hanne en Marthe opgevist op het einde van de kwartfinale. Einde verhaal dus voor de 21-jarige Manou uit Beilen die solo ‘Meiden van de brandweer’ bracht en ook de 25-jarige Kato uit ’s-Gravenwezel mag haar droom om een K3’tje te worden opbergen. Een psycholoog zal ze wellicht niet nodig hebben om dit verlies te verwerken, ze is er namelijk zelf een.

Samengevat:

2 op 3 kans dat nieuw K3’tje een vrouw wordt.
2 op 3 kans dat nieuw K3’tje blond is.
2 op 3 kans dat nieuw K3’tje Nederlands is.

Nog twee mannen blijven er dus in de running bij K2 zoekt K3. Een daarvan is blond. Twee blondines verlaten nu weliswaar het tv-programma, maar blond blijft de overheersende haarkleur in het deelnemersveld. Met 4 zijn ze immers (Amy, Celester, Julia en Remi) tegenover Diede en Luca die op dit moment niet voldoen aan het stereotiepe beeld indien het derde lid van K3 om Klaasje te vervangen blond zou moeten zijn.

Naast een solonummer, brachten de kandidaten in de kwartfinale van K2 zoekt K3 ook een song met een (inter)nationaal artiest. Kato en Luca zongen met Milow ‘Whatever It Takes’, Metejoor bracht met Remi en Manou ‘1 Op Een Miljoen’, James Blunt zakte naar K2 zoekt K3 af om ‘You’re Beautiful’ te brengen met Julia en Celester, die laatste deed ons qua timbre bij vlagen zelfs denken aan Amy Macdonald, en Jaap Reesema tenslotte die deed het met Diede en Amy op de tonen van ‘Nu Wij Niet Meer Praten’.

De twintigjarige Diede uit Someren die solo Ster zong en volgens ons nog steeds een veel te zwaar Hollands accent heeft o.a. met die ‘r‘ van der, eindigde de aflevering van de kwartfinale op stoel 1, gevolgd door de achttienjarige Julia uit Bergen Op Zoom die in de studio kwam met een motard op de tonen van Bij de politie. Op de derde stoel eindigde de 20-jarige Celester uit Bilthoven die Kusjesdag zong, de 21-jarige Luca uit Hoek Van Holland ging voor Dieper dan de zee en de 25-jarige Amy uit Averbode haalde nipt de vijfde stoel met Borst Vooruit.

In de halve finale zien we dus een overwicht aan Nederlanders. Twee derde van de overgebleven kandidaten heeft immers die nationaliteit. Slechts twee Belgen schieten er nog over: de 19-jarige Remi – Wickie de Viking en de 25-jarige Amy uit Averbode. Toch opmerkelijk, zeker als je weet dat de kijkcijfers in Nederland van dit programma niet je dat zijn (ook omdat ze er achter lopen op de Vlaamse uitzendingen), en Nederlanders heus ook wel een Vlaamse meid zien zitten.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter