PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Geldwolven ★★★

zondag 4 december 2022Streamz

Geldwolven
Foto: Streamz

Geldwolven is een serie die moeilijk op gang komt. Dat kan je heus wel letterlijk nemen want de serie die Kristof Hoefkens, Gijs Polspoel, Maarten Goffin en Hasse Steenssens schreven, start eigenlijk opnieuw vanaf de vijfde aflevering. Fraude expert Frank De Jong (Tom Van Dyck) van LDV verzekeringen is namelijk ontslagen door zijn baas Rudy (Koen De Sutter), die nochtans zelf soms een oogje dichtknijpt als er onregelmatigheden opduiken in een dossier van een belangrijke klant. Reden waarom Frank ontslagen werd? Omdat ie zélf fraude pleegde bij de verzekeraar door met een pv af te komen dat er ingebroken was in zijn appartement en er zogezegd verschillende goederen gestolen waren. Die (voornamelijk waren het elektronicagoederen) had ie toevallig nog maar net gekocht, en de dag nadien op 1 toestel na teruggebracht naar de winkel. Zo kon ie het kasticket toevoegen aan het inbraakdossier en daarmee naar de verzekering stappen om dat geld terugbetaald te zien. Maar zijn collega Peggy (Marjan De Schutter) trapte daar niet in.

Frank zit in een turbulente periode in zijn leven. Hij stelt het tekenen van de echtscheidingspapieren met Nathalie (Lotte Heijtenis) steeds uit terwijl zijn dochter niets liever wil dat het snel geregeld wordt zodat iedereen verder kan met zijn of haar leven. Het is door Chris De Wolf (Joren Seldeslachts) die zich laat oververzekeren om zo verzekeraars op te lichten in combinatie met het gesjoemel van Rudy, dat Frank ook het pad bewandelt om te gaan liegen en bedriegen. Want eerlijk duurt veel te lang, klinkt het.

De valse inbraak mag dan wel aan het licht zijn gekomen, de dure auto die Chris heeft aangeschaft en ie samen met Frank in het water geduwd heeft om zo veel geld op te strijken, is dat vooralsnog niet. Maar daar kan verandering in komen, mocht veiligheidsagente Eline die in de haven werkt zich terug herinneren wat er die avond zich afgespeeld heeft toen ze Chris en Frank betrapte.

Frank, die betrapt werd door zijn collega Peggy, beklaagt zich ondertussen dat ie zich met peanuts beziggehouden heeft en daarvoor gepakt werd. Hij ziet het dan ook grootser en lijkt inspiratie op te doen bij een docu over de rode palmkever die de kwetsbare en vooral dure palmbomen kunnen aantasten en zelfs doen afsterven, waardoor ze ook kunnen omvallen. Het ziet er dan ook naar uit dat Frank zich vanaf nu zal richten op mensen die veel hebben, want die kunnen ook veel verliezen. Maar of Chris, Frank en Micky (Yannick Jozefzoon) zich tegen alles kunnen verzekeren, is maar de vraag. Want voor je het weet, duiken er immers onverwachte zaken op ...

Het probleem met Geldwolven is dat de serie maar niet lijkt op toerental te komen. Maar vooral: je hebt een hoog déjà vu-gevoel bij het bekijken ervan. Van Dyck zien we namelijk het soort slungel spelen, behoorlijk over-geacteerd, zoals we het hem al eerder zagen doen in andere rollen. Niks nieuws onder de zon dus.

De reden waarom we toch blijven kijken? Omwille van Franks dochter Charlotte die neergezet wordt door Femke Vanhove. We houden van dat wat hese stemtimbre van Femke, maar vooral van die onwaarschijnlijk straffe naturel. Die kibbelingscène aan de Schelde met Tom, en ook die waarin ze als dochter aan haar vader zegt dat ze een Tinderdate voor hem geregeld heeft, dat vonden we gewoon om van te smullen. In tweede instantie vinden we de ontluikende romance tussen Joren Seldeslachts als Chris De Wolf die uit gewetenswroeging ook contact legde met Eline Van Put (Jade Olieberg) die als veiligheidsagent in de haven werkt en omvergereden is door Frank, ook wel te pruimen. Overigens heeft zij een puffer tussen haar spullen die op het plaats delict gevonden zijn, terug gekregen. Leiden die straks naar Frank en wordt zo ook Chris ontmaskerd?

< Bert Hertogs >

Geldwolven is nu te zien op Streamz. Elke maandag volgt een nieuwe aflevering.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!

Steeds op de hoogte blijven? Schrijf je nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

* verplicht veld


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter