PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Stars at noon ★★★

maandag 15 mei 2023Cinema Cartoon s

Stars

Vorig jaar won Stars at noon van Claire Denis de Grand prix op het festival van Cannes. Die eer deelde de prent met het Belgische Close. Denis’ zwoele erotische thriller voelt echter wat gedateerd aan. Dat komt omdat de film zich afspeelt in coronatijden in Nicaragua waar een man en een vrouw elkaar vinden omdat ze allebei willen vluchten uit hun steeds benarder wordende situatie. Zij, Trish (Margaret Qualley) doet zich voor als journaliste maar is in se een sekswerker die geen paspoort meer heeft en terug naar de VS wil. Hij, Daniel (Joe Alwyn), is een consultant in de petrochemie, maar wordt door de Costa Ricaanse politie gezocht omdat hij het land zou kunnen destabiliseren.

Trish wordt verliefd op de man waar ze in het begin nog betalende seks mee heeft in een duur hotel waar enkel rijke mensen kunnen logeren. Ze vertelt hem dat ie een undercover Costa Ricaanse politieagent ontmoette tijdens het ontbijt. Pas wanneer blijkt dat ze effectief door die man achtervolgd worden wanneer ze samen de taxi nemen begint het bij hem te dagen dat ie gezocht wordt.

Terugkeren naar zijn hotel is geen optie omdat hem verteld wordt dat ie uitgecheckt heeft. Ook zijn werkgever kan ie niet meer contacteren. En wanneer de taxichauffeur aan wie ie zijn smartphone gaf omdat daar wellicht een tracker op zat, op enkele meters waar het motel is waar Trish onderdak gevonden heeft, een groezelig motel dat weliswaar onder de bescherming staat van de Nicaraguaanse overheid, lijkt het net rond die twee zich steeds meer te sluiten. Het duo vindt de liefde bij elkaar, en zelfs wanneer Trish ongesteld is, zal Daniel haar bevredigen want zij lijkt een onstilbare honger naar seks te hebben, al dan niet om even de stress te kunnen ontlopen.

Maar tijdens hun vlucht naar het buitenland zal ze steeds meer geconfronteerd worden met de werkelijkheid vermits ze niet over een paspoort beschikt. Hoe gaat ze dan in godsnaam erin slagen om legaal over de grens te geraken? Een covidtest moet ze ook nog doen vermits haar certificaat vervallen is. Dus weten de twee wat hun te wachten staat. Illegaal, met alle risico’s van dien door veel geld te geven aan mensensmokkelaars proberen ze over het water de grens over te steken. Maar hun begeleiders worden gedood en Daniel in de arm geraakt door een kogel.

Voor de zoveelste keer komt Trish voor een dilemma te staan, maar nu in een wel zeer precaire situatie. Kiest ze om Daniel te verraden aan een CIA-agent die samenwerkt met de Costa Ricaanse agent en dus staat voor het behoud van het autoritaire regime dat in het land heerst in ruil voor papieren zodat ze terug naar de VS kan? Of kiest ze voor hem en de liefde? Het verrassende antwoord ontdek je in Stars at noon.

Toegegeven, deze film komt zeker naar het einde toe wat afgehaspeld over alsof men in tijdnood kwam om het verhaal te vertellen. Maar de twee hoofdacteurs maken veel goed, hun spel komt oprecht en authentiek over.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter