PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Pauline ★★★1/2

zaterdag 2 september 2023Romain De Vidtspark Sint-Niklaas

Pauline
Foto: RV

Dat Pauline met ‘Meer dan morgen’ al enkele maanden een nieuwe single uit heeft, was ons totaal ontgaan. In het Romain De Vidtspark bleken we lang niet de enigen. Hoewel Regi mee achter de productie zit van het nummer, blijkt het toch wel erg licht uit te vallen tussen songs als ‘1000 sterren’ hier in de mix met Whitney Houstons heerlijke ‘I wanna dance with somebody’ en ‘Zwaartekracht’ in de solo live on tapeset van Pauline.

Pauline gaf in Sint-Niklaas mee dat ze zelf nochtans een feestbeest is waarbij je zou denken dat die nieuwe single dicht bij haar aanleunt. Toch schopte ze het niet verder dan een beleefdheidsapplaus. Zeggen dat de hitmachine van Regi deze zomer wat sputtert, is dus een understatement.

Dat de Limburgse nochtans een stevig potje kan zingen, en tot een van de beste zangeressen van haar generatie hoort, bewees ze in een fenomenale – maar wat korte – versie van Adeles ‘Set fire to the rain’ op speed.

Met haar wit t shirtje waarop ze haar liefde voor de Franse hoofdstad uitdrukte en wit zomerbroekje zodat haar mooi gebruinde benen helemaal in de kijker liepen, zette ze haar optreden in met ‘Uit mijn hoofd’ waar ze recent een gouden plaat voor gekregen had. Pauline blijkt echter nog niet over voldoende eigen singles te beschikken om daarmee een concert van een half uur te vullen. Dus bracht ze die song op het einde van haar set, die soms eerder naar een dj-set neigde -zodat ze even op adem kon komen, wat water drinken, of zelf aan de knoppen draaien, opnieuw.

Zeker, zowel in haar Engels (met een klinker als ‘a’) als in het Nederlands hoor je zo af en toe haar Limburgse tongval doorschemeren, maar dat stoort niet. De Lommelse hield het tempo erin door al vroeg tijdens haar concert voor een medley te gaan waarin we onder andere ‘We found love’ van Rihanna en ‘I’m good’ van David Guetta ontwaarden.

The mash up tussen ‘How deep is your love’ van Calvin Harris en ‘The hum’ van Dimitri Vegas and Like Mike werkte nog steeds, zeker wanneer ze daar nog eens een coole move met haar rechterschouder op deed. De toeschouwers keelden dan ook uit volle borst ‘hey ho’ uit. Daarvoor hoorden we haar Tom Odells ‘Another love’ zingen. Toen de beat in het nummer kwam, klapte Pauline zelf mee, en dat geluid werd ook opgevangen door haar micro wat eens te meer bewees dat de hare de ganse tijd open stond.

Het klopt dat ze wel eens een lettergreep, woord, of zelfs zin inslikt bij het zingen. Maar dat komt eerder door haar hese stem want in tegenstelling tot veel van haar collega’s pakt ze moeiteloos haar hoge noten, glijdt ze er niet naar maar plaatst ze die perfect. Onder andere daarom hebben wij een boontje voor Pauline. Want wie er nog over zou twijfelen, wanneer ze quasi a capella feilloos een stuk uit Bon Jovi’s ‘Livin’ on a prayer’ zingt waarbij het publiek ook hoog ‘oe oe’ kirt, verbaast ze iedereen met haar vocale kunnen.

Wij willen dus meer zien van Pauline. Ze verdient meer en vooral beter materiaal dan die jongste single van haar.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter