PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Equalizer 3 ★★★1/2

maandag 4 september 2023Kinepolis Antwerpen

The

De toekomst van Altamonte, een dorpje in het zuiden van Italië, staat op het spel in The Equalizer 3. De maffia ook wel de Camorra genoemd, wil van het dorpje een plek maken met kuuroorden en casino’s. Dan moet de huidige bevolking uiteraard weggejaagd worden. Dat doet de maffia door eerst en vooral een lokale visverkoper onder druk te zetten en vervolgens zijn zaak in vlammen doen opgaan. Gio Bonucci (Eugenio Mastrandrea), een lokale carabiniere, die de eigenaar opzoekt van het busje waaruit de gasten kwamen die de brand gesticht hebben wordt een lesje geleerd door vrouw en kind te knevelen op bed. Zij worden gespaard, hij niet. Zijn gezicht wordt zwaar toegetakeld. Het doel is uiteraard angst zaaien zodat de locals het dorp zouden verlaten. Maar dat is zonder Robert McCall (Denzel Washington) gerekend die er herstelt van een rugblessure (hij werd door een tiener in de rug geschoten). Hij voelt zich namelijk verbonden met de lokale bevolking, wordt er gastvrij onthaald en als een van hen beschouwd, dat ie niet anders kan dan het opnemen voor zijn familie. The Equalizer 3 leest vooral als een confrontatie tussen het goede, het geloof, het katholicisme versus het kwade. De uitkomst is dan ook tamelijk voorspelbaar.

Het is Vincent Quaranta (Andrea Scarduzio) die in zee is gegaan met Syrische terroristen. Van hen koopt ie gevaarlijke drugs die strijders dagen op de been houden. Dat ie met dat geld hun terroristische activiteiten sponsort, zoals een bomaanslag in het treinstation van Rome, deert de man niet. Als ik met hen geen deal zou hebben, zou iemand anders dat wel hebben, zo redeneert ie ook al vallen er dan vele slachtoffers, landgenoten nog wel van hem.  

McCall is de bende op het spoor gekomen toen ie op zoek was naar het geld van een cyberoverval in een wijnmakerij van Sicilië waardoor een gepensioneerd koppel hun pensioengeld verloor. Daar stootte ie op wijnflessen waarin de drugs verstopt zaten. Hij slaagt erin iedereen uit te schakelen en tipt CIA agente Emma Collins (Dakota Fanning) die op haar beurt onderzoek doet en zich afvraagt samen met haar collega hoe het komt dat deze bende onder hun radar bleef en de tipgever dus meer weet dan zij. Emma zal dan ook haar tipgever natrekken en zoeken waar ie uithangt.

Slagen McCall en de inwoners van Altamonte erin om de gangsters weg te jagen en zelfs uit te schakelen? Dat ontdek je in The Equalizer 3, het laatste deel van The Equalizer trilogie, dat Antoine Fuqua regisseerde. Hoewel er een lange tijd geen actie te zien is, wanneer het hoofdpersonage herstelt, is deze actiefilm best onderhoudend.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter