PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Country Ladies: A Tribute

donderdag 16 september 2010De Roma Borgerhout

Country

Countrymuziek. Gestoeld op het dagelijks leven in het blanke Amerikaanse Zuiden. Meestal songs over miserie en relatieproblemen maar ook over liefde en plezier. Door de jaren heen zijn er parels van countrysongs geschreven, sommigen gekend door de grote massa, de meesten echter ongekend. Wanneer deze nuggets nu ook worden gebracht door parels van stemmen, dan ontstaat er meestal iets goed. Laat nu Eva De Roovere, Tine Reymer en Nathalie Delcroix deze hemelse stemmen zijn. Een mens zou er spontaan zijn Stetson voor opzetten en ‘Yippie-Ka-Yee!’ roepen.

De Roma blijft een gedroomde locatie om retro te brengen. Getooid in cocktailjurkjes nemen de dames plaats vooraan op het podium en steken, zonder micro, van wal met een a capella versie van ‘Hammer and Nails’. Straf. De trend was gezet: damesstemmen die elkaar aanvullen en die zowel solo, in duo of trio, een eigen kleur geven aan elke song. Ze werden ook begeleid door een keur van euh begeleidingsmuzikanten: Björn Eriksson, Axl Peleman, Wigbert Van Lierde, Ron Reuman, Werner Lauscher, Marc De Boeck en Roland. Deze laatste werd voorgesteld als de 4de Country Ladie en mocht sporadisch ook een song zingen. Jammer, want mans –niet steeds stabiele- stem haalde de magie van de avond weg, met als dieptepunt een mislukte Jack White versie van ‘Jolene’. Dan zwijg ik nog over zijn constante gefriemel aan zijn gitaar met de nodige feedback- en inplugproblemen als gevolg. Geef die man snel een roadie en laat hem even zijn mond houden aub.

De dames echter werken ideaal met hun stemtimbre. Zo is Eva sterk in de hoge tonen en profileert ze zich ‘Blue Moon Of Kentucky’ (‘Een song van Patsy Cline én Elvis!’) of het gejodel in ‘Cowboy Sweetheart’ (‘Het bewijs dat er ook Oostenrijkers in de VS wonen’). Tine laat zich van haar kant opmerken met iets rauwer werk met het bluesy ‘Have Mercy’ als orgelpunt. Nathalie, met haar wulpse danspassen, vult -Laïs-gewijs- perfect het gat tussen beiden in maar gaf tevens in ‘Love Hurts’ en ‘Jackson’ haar visitekaartje af. Beide songs waren trouwens een geslaagd duet met gitarist Björn Eriksson, tevens haar partner-in-crime bij de gelegenheidsformatie ‘The Partchesz’. Het zydeconummer ‘Parlez Nous A Boire’ is dan weer een uitstekende gelegenheid om de dames in samenzang te horen. Op het einde van de set was een staande ovatie en een welverdiende bis het logische resultaat.

< Danny Héroufosse >

De setlist:

Hammer and Nails

Time Is winding Up

Country In My Genes

Mama Tried

If I Needed You

Sing That Rock ‘n’ Roll

Pirate’s Gospel

Blue Moon of Kentucky

Luxury Lines

Portland Oregon

White Trash Wedding

Wildwood Flower

I’ll Fly Away

Waitin’ Around To Die

Jolene

Parlez Nous A Boire

Love Hurts

Satisfied Mind

To Know Him

Have Mercy

Cowboy Sweetheart

Jackson

Bis:

Where Did You Sleep Last Night

In The Pines


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter