Win een boek Collegium Vocale Gent!


Collegium

Foto: Hannibal Books

Persoonlijke en visuele terugblik op leven en werk van dirigent Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent

In 1970 richtte Philippe Herreweghe Collegium Vocale Gent op, waarmee hij zich onder meer toelegde op compo­sities van Johann Sebastian Bach en Duitse barok­muziek. Het ensemble paste nieuwe inzichten over de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek en verwierf in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam. Dit jaar viert Philippe Herreweghe zijn vijfenzeventigste verjaardag met een prachtig boek waarin hij terugblikt op zijn leven en vruchtbare carrière als dirigent.

Fotograaf Stephan Vanfleteren reisde mee naar het Toscaanse zomerfestival Collegium Vocale Crete Senesi en bracht het ensemble en zijn dirigent op meesterlijke wijze in beeld. In zijn visuele interpretatie is een centrale rol weggelegd voor religiositeit.

Met tekstbijdragen van Joep Stapel en Luc De Voogdt over leven en werk van Philippe Herreweghe en de componisten die hem het meest inspireerden, en met een persoonlijke tekst van Philippe Herreweghe over Bach en de dood.

Philippe Herreweghe (°1947) is artistiek directeur van Collegium Vocale Gent. Als dirigent is hij ook verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra en het Orchestre des Champs-Élysées. Daarnaast is hij een veelgevraagde gastdirigent van orkesten zoals het Concertgebouworkest Amsterdam, het Gewandhausorchester Leipzig, het Scottish Chamber Orchestra, het Tonhalle Orchester Zürich en de Staatskapelle Dresden.

Dankzij Hannibal Books kan je een exemplaar winnen van dit boek.



Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn ondertussen gekend en ontvangen hun prijs binnenkort.

Nog geen fan van ons op Facebook?
Doe dat dan snel door op de Vind ik leuk-knop hier onder te drukken!




Zo kom je straks als eerste te weten welke andere wedstrijden we op je los laten.

     

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter