Win een boek The Storyteller van Dave Grohl!


Dave

Foto: AW Bruna Uitgevers

Dave Grohl is een van de meest geliefde en gerespecteerde personen in de internationale muziekwereld sinds zijn opnamedebuut in 1991 met Nirvana voor het album Nevermind, dat een hele generatie kenschetste.

Grohl pakte in 1995 het hoofdpodium met de Foo Fighters met hun gelijknamige debuutalbum, het eerste van tien albums die een indrukwekkende twaalf Grammy’s op rij wonnen, waaronder meest recentelijk Medicine at Midnight, een album dat nummer 1 werd in de albumverkooplijsten.

Toen de pandemie echter leidde tot een lockdown, dacht Grohl na over hoe hij deze pauze zou kunnen invullen. Hij richtte zijn creativiteit op schrijven, maakte gebruik van zijn opmerkelijke talent om verhalen te vertellen, en schreef in mei 2020 een ontroerende bespiegeling voor The Atlantic over het missen van de opwinding van livemuziek tijdens de covid-periode, die viral ging. En toen was daar, na een zelfopgelegd lang ballingschap van social media, Grohls nieuwe Instagram-account @davestruestories. Dit nieuwe platform werd een manier voor Dave om zijn uitzonderlijke (en grappige) verhalen te delen met fans en andere muziekgekken, en nu doet Grohl daar nog een schepje bovenop met zijn eerste boek.

In The Storyteller, een verzameling van gebeurtenissen uit alle periodes van zijn leven, biedt Dave Grohl iets zeldzaams: een echt, rauw en eerlijk portret van een buitengewoon leven bestaande uit alledaagse momenten. Hij schrijft over zijn diepgewortelde liefde voor muziek en zijn collega-muzikanten, zijn hechte verbondenheid met zijn geboorteplaats Springfield, Virginia, en het ontzag dat hij voelt tijdens het opvoeden van zijn dochters. Dave Grohl vertelt verhalen zoals hij liedjes schrijft: vanuit zijn ziel. Over toeren met Scream, toetreden tot Nirvana en alles zien afbrokkelen, de oprichting van Foo Fighters toen zijn leven zich op een kruispunt bevond, het kriskras reizen over de wereld als familieman en zijn heldere perspectief op roem. The Storyteller zit boordevol leven en humor. We kenden Dave Grohl al als een van de meest gewaardeerde muzikanten, maar in dit boek ontpopt hij zich daarnaast als een begaafd en boeiend schrijver.

DAVE GROHL heeft als muzikant zestien Grammy‘s gewonnen en als regisseur twee Emmy‘s.

‘Er loopt een rode draad door alles wat ik doe: verhalen vertellen. Of het nu in een liedje, een documentaire of op papier is, ik heb altijd de drang gevoeld om momenten uit mijn leven te delen. Deze neiging maakt een groot deel uit van wat me op creatief vlak stimuleert, maar ook van wie ik ben. In maart 2020, toen ik me realiseerde dat mijn dagelijks werk met de Foo Fighters voorlopig gestaakt zou worden, maakte ik een Instagram-account aan (@davestruestories) en besloot om al mijn creatieve energie te richten op het opschrijven van een aantal van mijn verhalen, iets wat ik heel graag doe maar waar ik nooit echt de tijd voor heb gehad. Ik ontdekte al snel dat de dankbaarheid die ik elke keer voelde als ik een story postte, hetzelfde gevoel was als dat ik krijg als ik een liedje speel voor publiek, dus ik bleef schrijven. De reacties van lezers gaven me net zoveel voldoening als een applaus in een arena. Dus ik ging na wat ik allemaal aan ongelofelijks, lastigs, grappigs en emotioneels heb meegemaakt in mijn leven, en besloot dat het tijd was om dat eindelijk in woorden te vatten. Samen met de geweldige mensen van Dey Street Books kondig ik nu enthousiast en vereerd The Storyteller aan, een verzameling herinneringen aan een turbulent leven. Van mijn jeugd en opgroeien in de buitenwijken van Washington, DC, tot gaan reizen op mijn achttiende, en alle muziek die volgde: deze avonturen kan ik nu met de wereld delen, zoals ik die zag en hoorde vanachter de microfoon. Draai de volumeknop maar open!’ zegt Grohl.

Dankzij AW Bruna Uitgevers kan je een exemplaar winnen van dit boek.



Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn ondertussen gekend en ontvangen hun prijs binnenkort.

Nog geen fan van ons op Facebook?
Doe dat dan snel door op de Vind ik leuk-knop hier onder te drukken!




Zo kom je straks als eerste te weten welke andere wedstrijden we op je los laten.

     

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter