New Event Zone X

tbczaterdag 22 april 202314:30

Toerist in de ruïnes van onze tijd

Wat zullen onze nakomelingen binnen pakweg honderd jaar van onze huidige tijd denken? Wat blijft er van ons over? Dat is de vraag die Kyoko Scholiers zich stelt in haar nieuwste werk. Zone X is een futuristische toeristische stadswandeling. De voorstelling speelt zich af in 2124. Gids Miko neemt 15 toeschouwers met hoofdtelefoon mee op wandel door een gebied dat na De Ramp van 2034 werd afgeschermd van de wereld. De tijd bleef er stilstaan, de lokale bevolking leeft er nog als in de jaren 2020! 

Wandelend door deze levendige ruïne van de vroeg 21ste eeuw ontleedt Miko met passie en  bevreemding onze sporen.  Ze fileert ons hedendaags denken en handelen genadeloos, houdt ons onder de microscoop als de bizarre wezens die we voor onze nazaten zullen blijken te zijn. Aangezien veel informatie verloren is gegaan, moet Miko hier en daar behoorlijk creatief zijn met haar interpretaties en verklaringen.

Kyoko Scholiers is kunstenares, theatermaker en actrice. Haar recente theaterwerk peilt naar de menselijke fragiliteit en veerkracht en de invloed van tijd op de mens. Voor Zone X wijdt Scholiers zich aan een minutieus vooronderzoek en gaat o.a. in gesprek met sociologen en toekomstonderzoekers. Ze schrijft de tekst samen met haar man Tom Hannes, die naast auteur ook filosofisch onderzoeker is aan de Technische Universiteit Eindhoven (NL). Aan Bjorn Eriksson vroeg ze om de futuristische soundscape te componeren.

Tickets: corso.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -






Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter