>>

New Event Die Zauberflote

Opera Antwerpenwoensdag 14 december 201619:30

Info:

Mozarts ‘Die Zauberflöte‘ blijft het populairste en meest opgevoerde werk uit het operarepertoire. Het is een opera over een zoektocht in een wereld tussen duister en licht. En vooral over hoop en geloof in de liefde als bevrijdende kracht voor de mensheid. De betovering die uitgaat van Mozarts muziek geeft de jonge personages de kracht om mekaar en de liefde te vinden in een verscheurde wereld.

Wat duidelijk wordt voor wie het verhaal van dichtbij bekijkt, is dat Die Zauberflöte een allesbehalve luchtige opera is. De strijd tussen twee krachten, verbeeld door de priester Sarastro en de Koningin van de Nacht, maakt het bijna onmogelijk voor de jeugdige personages Tamino en Pamina of Papageno en Papagena om hun liefde te realiseren. Op hun pad vinden ze strenge straffen of levens­bedreigende beproevingen.

Die Zauberflöte, in de regie van David Hermann, deed bij de eerste opvoeringen in 2012 stof opwaaien en verdeelt tot op heden het publiek. Hermanns aandacht voor de duistere laag van het werk, zijn kritische blik op het naïeve optimisme, maar ook zijn aandacht voor het avontuurlijke en het moderne sprookjes- en filmgehalte van het verhaal, gaven aan Die Zauberflöte een nieuw en ander gezicht. Voor velen bood hij een verfrissende kijk op Mozarts meesterwerk.

Met de twee mannelijke publiekslievelingen Ante Jerkunica (Sarastro) en Josef Wagner (Papageno), die er in 2012 al bij waren, en een ensemble van gepassioneerde jonge zangers, met onder andere de Belgische sopraan Lore Binon als Pamina, kan u Die Zauberflöte opnieuw beleven - ook al heeft u haar al gezien.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news