>>

New Event De zaak Makropoulos

Opera Antwerpenwoensdag 14 september 201620:00

Info:

Leoš Janáčeks opera heeft alles van een thriller met sciencefiction-allure. Centraal staat Elina Makropoulos die, dankzij een levenselixir dat haar vader, een alchemist, op haar uittestte al drie eeuwen leeft. Vooraleer de drank uitgewerkt is, moet ze de formule vinden. Maar is een leven zonder de begrenzing van de dood levensvatbaar?

Janáček baseerde zich op het gelijknamige en eigentijdse theaterstuk van landgenoot Karel Čapek, die met sciencefiction flirtte en met zijn stuk R.U.R. het woord ‘robot’ gangbaar maakte. Elina Makropoulos is een soort menselijke robot, op de grens tussen leven en dood, uitgeput door de gebeurtenissen en emoties van een overmatig lang leven. Als operadiva wordt ze aanbeden en begeerd, maar zelf is ze één en al kilheid en cynisme.

Dit maca­bere werk is een kolfje naar de hand van de Hongaarse theater- en filmregisseur Kornél Mundruczó, die na zijn indringende productie van De Burcht van Hertog Blauwbaard/Winterreise Opera Vlaanderen opnieuw aandoet. Onder de muzikale leiding van de Tsjechische dirigent Tomas Netopil - eerder te gast met Samson et Dalila,Die Zauberflöte en La Juive - is Janáčeks ijzersterke partituur in meer dan veilige handen.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news