>>

New Event Le Nozze di Figaro

Opera Gentdinsdag 16 juni 201519:30

Info:

De turbulente wereld van Mozarts Le Nozze di Figaro 
verbindt op een geniale manier het spel van de liefde met een samenleving aan de vooravond van de Franse Revolutie. We maken kennis met Figaro, de dienaar van graaf Almaviva. Hij wil trouwen met het kamermeisje van de gravin. Maar dat is buiten de graaf gerekend, die gebruik wil maken van het adellijke voorrecht om 
de eerste nacht door te brengen met de bruid van een ondergeschikte. Meteen het startschot voor een mallemolen van intriges en een wirwar van gevoelens en machtsspelen waarin we we ook de voorbode van een nieuwe maatschappelijke orde te zien krijgen.

‘Een quasi nieuw operagenre’ noteerde Lorenzo Da Ponte in 1786 in zijn voorwoord tot het libretto. Mozart creëerde met conventioneel materiaal uit de komische opera een spitsvondig, origineel drama met ongekende directheid. Hij schildert intense portretten van mensen die emotioneel en maatschappelijk het noorden kwijt zijn. Guy Joostens eigenzinnige interpretatie van Le Nozze di Figaro groeide uit tot een klassieker op de operascène en rondt de Mozart-Da Ponte-cyclus van dit seizoen af.


Tickets: www.operaballet.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news