>>

New Event Fractus V

deSingel Antwerpenwoensdag 16 september 201520:00

Info:

‘Fractus V’ wordt in de zomer van 2015 in deSingel gemaakt met vijf dansers van erg uiteenlopende origine en professionele background. Van lindy hop over flamenco tot breakdance. Deze kruisbestuiving belooft u een voorstelling vol rijke danstaal waarin ook Sidi Larbi Cherkaoui zelf meedanst.

In mei 2014 maakte Sidi Larbi Cherkaoui voor het veertigjarige bestaan van het Tanztheater Wuppertal van Pina Bausch het korte danstrio ‘Fractus’. Het werk onderstreepte de breuk tussen het individu en de kennismaatschappij. Sidi Larbi Cherkaoui zocht naar primaire bewegingen, op de rand van het tribale en de folklore. En liet zich daarvoor ook inspireren door teksten van Noam Chomsky over de (des)informatieve huidige tijd.

Deze zomer volgt ‘Fractus V’, met vijf dansers van heel diverse achtergronden. De Franse virtuoze danser Dimitri Jourde genoot een circusopleiding. Amerikaan Johnny Lloyd komt uit de lindy hop en was oorspronkelijk muzikant. Fabian Thomé Dutena begon zijn carrière als flamencodanser en Patrick ‘Twoface’ Williams verdiende zijn sporen in hiphop en breakdance. Drie livemuzikanten vervolledigen deze unieke kruisbestuiving. Om naar uit te kijken.


Tickets: www.desingel.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news