>>

New Event Antithesis the future of the image

deSingel Antwerpenmaandag 29 augustus 201620:00

Info:

Hoe bepalen bewerkte en gemanipuleerde beelden onze blik op de wereld?

In de loop van de geschiedenis verbleekt de rol van de geschreven taal zienderogen: de laatste decennia nemen beelden steeds meer de bovenhand als krachtig communicatiemiddel.Antithesis, the future of the image stelt vragen als: wat zijn beelden? Wat is de toekomst van het beeld? Wat zijn de gevolgen voor de publieke ruimte?

Danser Michiel Vandevelde poneert rond deze vragen enkele theses én een antithese. Het resultaat is een voorstelling waar geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. Een literaire-youtube-dans-documentaire-voorstelling.

De voorstelling is gebaseerd op het principe van ‘reappropriatie’: het hergebruik van bepaalde materialen. De dans en muziek refereren aan populaire videoclips en popmuziek, de beelden aan een publiciteitsteaser van Levi’s en de tekst bestaat uit citaten uit filosofische en politieke teksten.

Michiel Vandevelde (1990) is danser en choreograaf. Hij studeerde af aan de dansschool P.A.R.T.S. in Brussel, maar hij kleurt regelmatig buiten de lijnen van de dans. Zo richtte hij in het kader van de Stadsresidenten van Vooruit, een nieuwe politieke partij op: The political party.


Tickets: www.desingel.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news