>>

New Event Coloured Swan 2

KVS Brusseldonderdag 15 november 201820:30

Info:

In COLOURED SWANS bevraagt danseres, performer en choreografe Moya Michael hoe lagen van opgelegde identiteiten veranderen hoe een artiest beweegt, spreekt, zingt, en welke specifieke ruimtes hun lichamen visualiseren of innemen. Zelf als ‘persoon van kleur’ geklasseerd tijdens de apartheid in Zuid-Afrika, nodigt Moya artiesten vanuit een variëteit aan disciplines en achtergronden uit om met haar op onderzoek te gaan. Samen delen ze hun persoonlijke verhalen om de complexiteit van hun ervaringen te confronteren en te verweven tot één grote creatie. Elke ontmoeting leidt tot een solo gecreëerd met en voor de artiest, als een van de zwanen in COLOURED SWANS

COLOURED SWAN 1: KHOISWAN 
Moya Michael / Tracey Rose 
Samen met visuele artieste Tracey Rose onderzoekt Moya Michael de gedeelde beelden die hun afkomst, hun geschiedenis en hun positie vandaag als vrouwen van kleur weerspiegelen, specifiek als nakomelingen van de Khoi. 

COLOURED SWAN 2: ELDORADO 
Moya Michael / David Hernandez 
Voor de creatie van de tweede solo zal Moya samenwerken met danser, performer en choreograaf David Hernandez. Startpunten voor exploratie zijn Davids ervaringen als een Amerikaans burger en artiest van Latino-afkomst, en de historische ontmoetingen tussen de Spaanse kolonisten en de inheemse volkeren van Latijns-Amerika en Mexico. 


Tickets: www.kvs.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter