>>

New Event Impressing the Czar

deSingel Antwerpenvrijdag 6 mei 201620:00

Info:

Choreograaf William Forsythe maakte in 1988 al furore met ‘Impressing the Czar’. Dit seizoen is het de beurt aan het Semperoper Ballett om dit meesterwerk te vertolken. Laat u verbluffen door een rijke danstaal, van pointes tot breakdance. Een waanzinnige parodie op het klassieke ballet aan het hof van de tsaar.

‘Impressing the Czar’ bestaat uit vijf delen en is zowel dansant als theatraal. U wordt in de watten gelegd met danstechnische hoogstandjes, hilarische tekstpassages, fantasmagorische toneelbeelden en burleske reidansen. Deze geestige parodie op het ballet van de Russische tsaar bewijst dat Forsythe dertig jaar geleden al bestaande verwachtingen en normeringen onderuit durfde te halen.

De eerste drie delen tonen met veel humor de conventies van de grote klassiekers (‘Potemkins Unterschrift’), virtuoze balletdans met sublieme duetten (‘In the Middle, Somewhat Elevated’) en de verkoop per opbod van het culturele erfgoed (‘La Maison de Mezzo-Prezzo’). 
Daarna volgt een vrolijke, tribale dans met een opzwepend ritme (‘Bongo Bongo Nageela’) aangedreven door ‘maître de plaisir’ Mr. Pnut. Hij leidt het geheel tenslotte naar de finale (‘Mr. Pnut goes to the top’).


Tickets: www.desingel.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news