>>

New Event Nitro Circus Live

Sportpaleis Merksemdonderdag 18 februari 201619:30

Info:

Belgische FMX atleet William “Willis” Van den Putte krijgt uitnodiging van Nitro Circus Live 

Op donderdag 18 februari komt Nitro Circus Live, het grootste live action sport gebeuren ter wereld, opnieuw naar het Antwerpse Sportpaleis. Onder leiding van 17-voudig X Games winnaar en levende legende Travis Pastrana, zullen meer dan 30 live action sport helden het beste van zichzelf geven in een bloedstollend spannende, nieuwe show, die volledig in het teken staat van een 3-rings circus uit 1920. Voor de 32-jarige Kempenaar William “Willis” Van den Putte gaat straks een droom in vervulling, want onze beste Belgische FMX rijder is immers uitgenodigd door Nitro Circus Live om zijn kunsten te laten zien, tijdens de voorstelling in het Sportpaleis te Antwerpen. “Ik heb er echt geen woorden voor. Het is de eerste keer dat ik de kans krijg om voor eigen publiek mijn kunsten te demonstreren. Na mijn bijna dodelijk ongeval, nu twee jaar geleden, had ik niet meer durven dromen dat mij dit nog zou overkomen. Ik ben mijn vriendin Lavignia ontzettend dankbaar, want zij bezorgt mij deze ultieme verrassing”, zegt de man uit Olen geëmotioneerd. Wie William samen met Travis Pastrana, Josh Sheehan, Blake “Bilko” Williams, Cam Sinclair, Adam Jones en nog een rits andere grootheden uit de FMX, BMX en live action sport aan het werk wil zien op 18 februari in het Antwerps Sportpaleis, kan nog tickets reserveren via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Nitro fans zaten al te hopen én te speculeren welke Belgische atleet een uitnodiging zou krijgen voor de nieuwe Europese tournee, die begin januari van start gaat en die halt houdt in 17 steden, waaronder Antwerpen. Na Gilles ‘Baton’ Dejong, heeft Nitro Circus Live voor de show op 18 februari William “Willis” Van den Putte uitgenodigd. Al van kindsbeen af, is Van den Putte gebeten door alles wat met snelheid te maken heeft. Ook al was hij op 22-jarige leeftijd al actief in de MX3, toch koos hij resoluut voor de Freestyle Motorcross (FMX), een discipline die hij van in het begin beheerste. Van den Putte werd in 2004 de eerste Belg die erin slaagde om een backflip uit te voeren. Zes jaar later trainde hij al op een dubbele backflip en ondertussen zijn de veelvoudige sprongen niet meer bij te houden.

Wonder

Zodra William op z’n dirtbike kruipt, stijgt de adrenaline in z’n bloed en voert hij de front- en backflips uit alsof het niets is. Toch leert de realiteit dat Willis al een paar keer door het oog van de naald kroop. Een paar jaar geleden ging het een eerst keer fout op De Zwarte Cross. “Ik weet nog steeds niet hoe het mij is kunnen overkomen, maar de sprong over de mainstage ging fout. Het was heel pijnlijk, maar de steun die ik na afloop kreeg van de 190.000 bezoekers die getuige waren van die sprong, raakte me zo mogelijk nog harder. Gelukkig is het toen goed afgelopen en kon ik na een intens herstel opnieuw sporten.”

Dat Van den Putte uit het goede hout gesneden is als live action sport held, bewees hij twee jaar geleden na een ongeval in Spanje. “Het gebeurde op training, begin januari 2013. Wat er precies gebeurde kan ik me niet herinneren, want ik ontwaakte pas na 4 weken uit de coma. Ik heb tussen leven en dood gehangen, maar ik ben een vechter. Ik zeg altijd dat ik van God een 2de kans gekregen heb in mijn leven en die benut ik nu voluit, door mij nog meer toe te leggen op mijn sport”.

Erkenning

Dat onze eigenste ‘Willis’ straks springt in het Sportpaleis tussen grootheden als Josh Sheehan, Blake “Bilko” Williams en legende Travis Pastrana, heeft hij voornamelijk te danken aan zijn vriendin. “Lavigna heeft een mail gezonden naar Steve Mini en hem gevraagd of ze op 18 februari opnieuw een Belgische gast zouden uitnodigen in de show. Zij heeft info van mij doorgemaild en ze kreeg onmiddellijk reactie. Steve Mini kende mij nog van de tijd die we samen doorbrachten in Engeland en van mijn activiteiten bij de Stickrider Society. Hij vertelde mijn vriendin het goede nieuws en zij heeft mij er op haar beurt echt mee verrast.”

Voor Van den Putte is het de eerste keer dat hij in het Sportpaleis te Antwerpen – in eigen land en voor zoveel mensen - z’n opwachting mag maken. “Het is doodjammer, maar de Belgische sporters in de Freestyle Motorcross moeten in eigen land echt vechten voor erkenning. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden, want ik ben al enkele jaren naar Spanje gevlucht. De wetten en regeltjes in ons land zorgden ervoor dat ik niet meer overal kon gaan en staan waar ik wilde en dat trainen onmogelijk werd. In Spanje gaat het veel vlotter. Er is ook meer erkenning voor de sport en ook niet onbelangrijk is het goede weer, dat ervoor zorgt dat ik altijd goed kan trainen.”

Nitro World Games

William ‘Willis’ Van den Putte kijkt ondertussen vooruit naar z’n doortocht in Antwerpen op 18 februari, maar ook naar 16 juli, want dan organiseert Nitro Circus in het Amerikaanse Salt Lake City de allereerste Nitro World Games. “Ik overweeg sterk om mij hiervoor in te schrijven. Ik heb begrepen dat de preselecties voor de grootste live action sport spelen uit de geschiedenis plaatsvinden in de Nitro Circus Academie en op Travis Pastran’s ‘Pastranaland’. Er worden 7 gouden medailles uitgereikt en eentje winnen in de FMX klasse, dat zou mijn palmares vervolledigen.”

Wie onze Belgische FMX rijder William ‘Willis’ Van den Putte wil zien schitteren tussen o.a. X Fighters kampioenen Josh Sheehan, Blake “Bilko” Williams, Cam Sinclair, Adam Jones, Jed Mildon, Jolene Van Vught, “Wheelz” Fotheringham, Travis Pastrana e.v.a, kan dat op donderdag 18 februari in het Sportpaleis te Antwerpen tijdens Nitro Circus Live. Tickets kan je kopen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max.€0,30/Min). 

Meer info op www.nitrocircus.com


Tickets: www.teleticketservice.com


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news