>>

Recensie Ocean s 8 ★★★

desc

maandag 9 juli 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

In Ocean’s 8 van de Amerikaanse regisseur Gary Ross ontwikkelt Debbie Ocean (rol van Sandra Bullock) in een vrouwengevangenis het idee om een van de grootste juweelroven in de geschiedenis te plegen. Partner in crime wordt wanneer ze vrijgekomen is en dat plan kan uitrollen haar vriendin Lou (Cate Blanchett) die zich met het aanlengen van wodka bezighoudt als criminele hoofdactiviteit. Debbie heeft haar oog laten vallen op het jaarlijkse Met Gala waar heel wat bekend volk op afkomt. Een m’as-tu-vu-event waar sterren zich sjiek kleden en dus ook dure ontwerpen en juwelen dragen. Daphne Kluger (rol van Anne Hathaway) wordt het doelwit. Zij zal gekleed worden door Rose Weil (gespeeld door Helena Bonham Carter) die mee in het complot zit zodat ze haar schulden kan vereffenen. Kluger zal immers een 150 miljoen dollar dure halsketting van Cartier in bruikleen dragen.

Recensie: Ocean s 8 ★★★

Recensie Incredibles 2 ★★★★

desc

dinsdag 26 juni 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Twintig jaar geleden zong Yasmine al ‘Meisjes aan de macht’. In Incredibles 2 van Disney Pixar dat geschreven en geregisseerd werd door Brad Bird is het zo ver en zien we het Huis van de Muis breken met traditionele rolmodellen wat op zich een revolutie is voor een animatiefilm. Het is namelijk Helen (Elastigirl, ingesproken door Holly Hunter) die de ganse prent de held mag spelen om zo superhelden en hun krachten terug wereldwijd legaal te maken. Dat doet ze met hulp van DEVTECH een telecomspeler die geleid wordt door Winston Deavor (Bob Odenkirk) die een fan is van superhelden. Screenslaver blijkt in staat mensen te hypnotiseren en brainwashen en vormt een bedreiging wanneer een hogesnelheidstrein ingehuldigd wordt maar die de verkeerde richting uitrijdt, waar de sporen nog niet af zijn. Elastigirl moet een drama zien te voorkomen terwijl haar man Bob Parr (Craig T. Nelson) zich mag concentreren op de opvoeding van de kinderen: de puberende Violet (Sarah Vowell) die voor het eerst verliefd is, de met wiskunde worstelende Dash (Huck Milner) en baby Jack-Jack (Eli Fucile) die voor het eerst zijn superkrachten ontdekt (Nicholas Bird neemt de stem van Jack-Jack als monster voor zijn rekening). Ouder zijn, is op zich een heldendaad lijkt Disney Pixar de kijker ook te willen meegeven.

Recensie: Incredibles 2 ★★★★

Recensie Love Simon ★★★

desc

donderdag 21 juni 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Love, Simon is gebaseerd op Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. In de romantische filmkomedie van Greg Berlanti staat een coming out-verhaal centraal. Simon Spier, die al jaren bevriend is Leah en Nick verwelkomen nieuwkomer Abby. Voor hen, zijn familie en anderen houdt ie al jaren zijn homoseksuele gevoelens verborgen. Dat ie als tiener bijvoorbeeld droomde van Daniel Radcliffe. Wanneer op een blog een anonieme getuigenis verschijnt dat een middelbare student op school homo is, en de post ondertekend is met ‘Blue‘ begint Simon met hem te mailen onder de schuilnaam Jacques. Al snel begint ie gevoelens te krijgen voor de leerling die anoniem wenst te blijven en kennelijk niet meteen uit de kast wil komen. Simon gaat fantaseren wie die Blue wel zou kunnen zijn en geeft hem onder andere muziektips mee voor Kerstmis zoals ‘Someday at Christmas‘ van Jackson 5. Maar wanneer Martin screenshots kan maken van de conversaties omdat Simon zich vergeten af te melden heeft op een computer op school, wordt ie het slachtoffer van chantage. Simon moet Nick weghouden van Abby om zo Martin de kans te geven haar hart te winnen. Wanneer zij hem uiteindelijk afwijst en hij uit rancune de screenshots online zet en meldt dat Simon homo is, beslist ie in plaats van Simon wanneer en hoe hij zich zou outen, wat ie Martin kwalijk neemt. Simon lijkt op een bepaald moment helemaal geïsoleerd te komen staan wanneer zijn beste vrienden ontdekken welke manipulaties hij verrichtte om Nick met Simons beste vriendin Leah, die al jaren iets voelt voor Simon, te koppelen en Abby met Martin.

Recensie: Love Simon ★★★

Recensie Jurassic World Fallen Kingdom ★★★

desc

vrijdag 8 juni 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

In Jurassic World Fallen Kingdom moeten de dino’s op Isla Nublar gered worden. Een vulkaan staat er op uitbarsten en dat zou het einde kunnen betekenen van de overgebleven dieren in het park. Twee groepen houden er een compleet andere visie op na: dokter Ian Malcolm pleit in de Senaat van de VS ervoor dat ze (uit)sterven terwijl Claire Dearing, die nog manager was van Jurassic World, ondertussen een actiegroep heeft opgezet om de dieren te redden. In Benjamin Lockwood, die de kloontechnologie met John Hammond jaren geleden uitvond, vindt ze een partner om die reddingsoperatie te starten. Het plan: de dino’s overbrengen naar een ander eiland waar ze verder kunnen leven zonder mensen. Nog één velociraptor is er echter maar in leven: Blue die door Owen Grady opgevoed werd. Als Claire hem kan overtuigen om opnieuw af te zakken naar Isla Nublar kunnen ze deze soort redden.

Recensie: Jurassic World Fallen Kingdom ★★★

Recensie Deadpool 2 ★★★★1/2

desc

maandag 21 mei 2018 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Nooit gedacht dat Deadpool 2, de recentste superheldenactiefilm van Marvel Studios ons zo waar muzikale inzichten zou bezorgen. Wist u dat ‘Do you wanna build a snowman?’ uit Frozen wel erg hard lijkt op ‘Papa can you hear me?’ van Barbra Streisand? Deadpool 2 legt die link gewoon bloot, en trekt nog wel vaker de musical-kaart. Zo is ‘Tomorrow’, de klassieker uit Annie de musical prominent aanwezig, wordt ‘Only time’ van Enya op een grappige manier ingezet en integreert de prent onder andere ook ‘Take on me’ van A-ha (tijdens een sensuele scène tussen Wade Wilson/Deadpool, neergezet door Ryan Reynolds en Vanessa, die gespeeld wordt door een verrukkelijke Morena Baccarin), 9 to 5 van Dolly Parton én If I could turn back time van Cher. Het leuke aan deze prent is dat ze verschillende lagen heeft. Enerzijds spot de film met zichzelf, de Marvel Studios en story telling in het algemeen wanneer Reynolds het verhaal vertelt en tevens bekritiseert. Daarnaast zijn er de vele muzikale knipogen waarbij hij onder andere aan Cable, neergezet door Josh Brolin, die uit de toekomst komt, vraagt of dubstep nog zal bestaan, en het publiek nog warm zal lopen voor helden met een robotarm. Verder zijn er verschrikkelijk veel verwijzingen naar bestaande films (Cool Runnings, Robocop, Annie, Bambi, Frozen, Yentl, Interview with the vampire, Basic Instinct, …) en filmquotes zoals ‘Do not go in there’ uit ‘Ace Ventura: Pet Detective’. Maar het is uiteindelijk het boeiende en rijke script dat ervoor zorgt dat deze humoristische actiefilm – in tegenstelling tot Avengers Infinity War – geen seconde verveelt. Dolle pret dus, zeker wanneer je Deadpool 2 in 4DX bekijkt, al is het een beetje sneu dat er geen 3D-versie op de markt gebracht werd.

Recensie: Deadpool 2 ★★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter