Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Luc Caals | Eindejaarsrevue**
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: zaterdag 27 december 2014

Luc

Foto's: Bert Noble

Het is ondertussen al bijna een traditie geworden in de Roma: de eindejaarsrevue met Luc Caals, Sam Verhoeven en Ann De Winne. En zoals we konden verwachten, werd het een bonte mengeling van liedjes, moppen, sketches en showballet van de Ronald Lee White Dancers. Acteur Erik Goris mocht als speciale gast het publiek verrassen met een stukje uit een van de obscene fabels van Dario Fo. Het was een echt schijt-verhaal, maar het bewees eens te meer hoe boeiend Erik wel kan vertellen. Het leukste stuk uit de voorstelling was ongetwijfeld “Wij houden van musical” waarin Sam en Ann hun zangtalent konden etaleren en Luc ronduit schitterde als komiek.

> Recensie: Luc Caals | Eindejaarsrevue**


Recensie: Samson en Gert Kerstshow 2014***
Waar: Plopsa Theater De Panne
Wanneer: maandag 22 december 2014

Een donders ad remme Walter De Donder speelt dit jaar als de Burgemeester in de Samson en Gert Kerstshow. In die mate zelfs dat ie door te freewheelen zijn eigen baas, Verhulst, met de mond vol tanden laat staan. Gertje blijkt geen repliek te hebben en Koen Crucke krijgt verderop in de voorstelling zelfs de slappe lach als Alberto. Zo erg zelfs dat even zijn stuk uit “Vliegen” vervliegt in gegiechel. Of hoe de Samson en Gert Kerstshow 2014, de moeder aller Belgische familieshows, ons weer tot drie keer toe in een deuk van het lachen bracht. De voorstelling werd veruit een van de meest hilarische van het najaar.

> Recensie: Samson en Gert Kerstshow 2014***


Recensie: The Sound of Music in Antwerpen**
Waar: Stadsschouwburg Antwerpen
Wanneer: dinsdag 16 december 2014

Exact 55 jaar oud is de musical The Sound of Music sinds 16 november. 5 Jaar geleden al brachten Albert Verlinde Entertainment en Music Hall deze evergreen naar Antwerpen. Nu staat dezelfde productie terug in de Stadsschouwburg van Antwerpen, met vergelijkbare decors, rekwisieten en kostuums maar een andere cast: de Nederlandse aangevuld met Vlaamse kinderen, Kürt Rogiers die als kapitein von Trapp zijn musicaldebuut kent en Charlotte Campion in de rol van Maria.  Campion was eerder te zien in “Assepoester, het tamelijk ware verhaal”.

> Recensie: The Sound of Music in Antwerpen**


Recensie: Plopshow Het Sprookjesboek**1/2
Waar: Stadsschouwburg Antwerpen
Wanneer: vrijdag 31 oktober 2014

Plopshow

Foto's: Studio 100

De jongste Plopshow en het Sprookjesboek kwam perfect op tijd naar Antwerpen. De show draait om een sprookjesboek dat een beetje verdrietig is. Perfecte timing is dat omdat de Boekenbeurs net van start is gegaan. Storm, de boekenworm, schrijft Klus een brief. Samen zal ie met zijn vrienden naar een Grote Mensenhuis trekken – wat best een riskante onderneming is voor kabouters – om het probleem op te lossen. Lui is er dit keer niet bij, die heeft de kaboutermazelen en staat vol met rode stippen. Minstens twee weken moet ie daarom in bed blijven. De voorstelling kreeg ook lichtjes een griezelige toets toen Plop even een spook mocht spelen om het boek op te beuren. Perfecte timing van Studio 100 dus op een namiddag voor Halloween.

> Recensie: Plopshow Het Sprookjesboek**1/2


Recensie: 14 18 spektakelmusical**1/2
Waar: Nekkerhal Mechelen
Wanneer: vrijdag 5 september 2014

14

Foto's: Luk Monsaert

14 18 de spektakelmusical kende zijn tweede première in Mechelen bij de start van zijn tweede run. Nieuw zijn de veranderingen in het ensemble, het spektakelgehalte dat hier en daar werd opgedreven, minieme veranderingen aan de partituur worden ook aangestipt (zanglijnen die van unisono naar samenzang gingen of kleine veranderingen wie wat zingt). Maar het meest opvallend – naast de rol van de Generaal die vertolkt wordt door klasbak Mike Verdrengh - is de rol van Céline die gespeeld wordt door Jasmine Jaspers die bulkt van spontaniteit en spelplezier. Haar stem met die van Jonas Van Geel blendt op een magische manier. “Nooit alleen”, veruit het strafste nummer uit de score, was al een pareltje maar nu blinkt die nog feller dan ooit te voren.

> Recensie: 14 18 spektakelmusical**1/2© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst