>>

New Event Beauty and the Beast

Flanders Expo Gentzondag 11 december 201616:00

Info:

Altijd zo gegaan, altijd zo geweest: ‘Beauty and the Beast’, een van de meest succesvolle en geliefde musicals allertijden, komt vanaf 10 december naar Vlaanderen. Het Belgische productiehuis Marmalade brengt hierbij haar allereerste musicalproductie naar Flanders Expo Gent. Niemand minder dan Josje Huisman, Jan Schepens, Peter Van de Velde, Eline De Munck, Ivan Pecnik, Dieter Troubleyn, Peter Thyssen en Barbara Dex zijn enkelen van de bekende gezichten die de topcast vervolledigen.

Het sprookje ‘Beauty and the Beast’ is geliefder dan ooit. Om het jaar betoverend af te sluiten, brengt het Belgische productiehuis Marmalade de gelijknamige musical als een totaalspektakel naar Flanders Expo Gent. 

“Met ‘Beauty and the Beast’ willen we het begrip musical een nieuwe, moderne invulling geven, zonder daarbij te raken aan de kracht en magie van de originele Disneymusical uit 1994,” zegt producent Yoshi Aesaert. “We zijn trots om met zo’n getalenteerde cast een productie als deze op poten te zetten. We brengen het bekende Disneyverhaal met de al even populaire liedjes. Toch wordt het geen musical in de meest traditionele zin van het woord. De bezoeker mag zich verwachten aan een totaalspektakel waarbij men al van bij de ingang wordt ondergedompeld in de sprookjesachtige wereld van ‘Beauty and the Beast’. Beleving staat hierbij centraal. We willen een verrassende en ontroerende ervaring creëren voor jong en oud,” aldus Aesaert. 

De musical betekent voor Marmalade de eerste stap naar live-entertainment. Ish Ait Hamou (o.a. bekend van So You Think You Can Dance) staat in voor ‘Creatieve supervisie Choreografie & Staging’. De regie ligt in handen van Christophe Ameye. Voor de Vlaamse bezetting wordt gekozen voor een topcast met Josje Huisman en Jan Schepens in de hoofdrollen. 

Marmalade presenteert ‘Beauty and the Beast’: 

Belle: Josje Huisman
Beest: Jan Schepens
Lumière: Peter Van de Velde
Tickens: Ivan Pecnik
Mevrouw Pot: Barbara Dex
Babette: Eline De Munck
Gaston: Dieter Troubleyn
LeFou: Peter Thyssen
Regie: Christophe Ameye
Creatieve supervisie Choreografie & Staging: Ish Ait Hamou
Decorontwerp: Stefaan Haudenhuyse
Kostuumontwerp: Cocky van Huijkelom
Kap en Grime ontwerp: Harold Mertens
Lichtontwerp: Luc Peumans
Geluidsontwerp: Marc Luyckx
Muzikale leiding: Dirk de Caluwe
Muziek: Alan Menken
Liedjesteksten: Howard Ashman & Tim Rice
Naar het boek van Linda Woolverton
Nederlandse vertaling: Martine Bijl 

De ticketverkoop start vanaf 1 oktober. Meer info vind je op www.beautyandthebeast.be (online vanaf 1 oktober). Tickets kunnen online of telefonisch besteld worden via 070 660 601 (max. 0,30 cent/minuut).

Over Marmalade:

Marmalade werd in 2013 opgericht door de jonge ondernemer Yoshi Aesaert. Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld (Wat Mannen Willen, Keet en Koen) en televisie (Gent West, een productie voor Vier). Met de productie van Disney’s ‘Beauty and the Beast’ zet Marmalade de stap naar live-entertainment.


Tickets: www.ticketmaster.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news