>>

New Event Yvonne Prinses van Bourgondie

Bourla Antwerpendonderdag 21 februari 201920:00

Info:

Eerder werk van Timeau De Keyser, Hans Mortelmans en Simon De Winne – samen Tibaldus – trof ons als bevreemdend en heftig. Fantasmagorisch haast.

Nu gaan de drie vaste Tibaldusleden samen met vijf andere acteurs en dansers aan de slag met Yvonne, Prinses van Bourgondië (1935), het toneelstuk van de Poolse schrijver Witold Gombrowicz. In dit nieuwe werk herfraseren de spelers aan de hand van de figuur van Yvonne de tekst, de voorstelling en zichzelf.


De Koning kijkt achterdochtig om zich heen. Hij verstopt zich achter de canapé. De Kamerheer komt op. Hij kijkt argwanend om zich heen en begint, als bij toeval en zonder plan, boosaardig de meubels te verplaatsen: hij verschuift een stoel, rolt de rand van het tapijt op, zet de boeken in het boekenrek op hun kop, gooit pruimenpitten op de grond, enz. Hij ziet de Koning.

DE KAMERHEER Oh!
DE KONING Wat betekenen die galante ingrepen in de wereld der objecten?
DE KAMERHEER Ik wandel zo wat rond om een beetje…
DE KONING Om wat een beetje?
DE KAMERHEER Om de boel een beetje ingewikkeld te maken.Geselecteerd voor Circuit X op het Theaterfestival 2018 zal de voorstelling in september te zien zijn in België en Nederland.


Tickets: www.toneelhuis.be


- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter