>>

Bezoek Anne Frank Huis

desc

Bert Hertogs

Het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam werkt al een tijdje met time slots en tickets die vooraf online aangekocht dienen te worden. De lange wachtrijen buiten verdwijnen daardoor én het komt het museumbezoek alleen maar ten goede. Het publiek krijgt een audiogids in de hand mee die beknopt het verhaal van Anne Frank vertelt. Van nazi Duitsland dat op 10 mei 1940 België, Frankrijk en Nederland aanvalt en de capitulatie van Nederland 5 dagen later. Het is in die context dat Franks jonge leven en dood bepaald wordt terwijl haar lichaam verandert van dat van een meisje in dat van een jongvolwassene. De eerste maanden verandert er weinig in het leven van de Nederlandse Joden. Begin 1941 moeten ze zich laten registreren. Op die manier kunnen de nazi’s op stedenplannen stippen zetten per tien Joden die er wonen. 3 mei 1942 is een kantelmoment. Vanaf dan dienen zij verplicht de Jodenster te dragen en wordt er een onderscheid gemaakt tussen Joden en niet-Joden. Op 12 juni 1942 wordt Anne 13. Ze krijgt als cadeau van haar ouders een dagboek. Vanaf dan begint ze erin te schrijven.

Bezoek Anne Frank Huis

Concertnews voor het eerst op Rock Am Ring

desc

Bert Hertogs

Een stevige onweersbui trok over de Eifel op donderdagnacht. Rock Am Ring 2018 start dan ook in de regen. Maar de volgende dagen zou het weer er stilaan op moeten verbeteren. Best wel uitdagende weersomstandigheden voor kampeerders is dat.

Concertnews voor het eerst op Rock Am Ring

Oprichting Concertnews City

desc

Brt Hrtgs

De redacties van Concertnews.be, concertnews.nl, concertnieuws.be, concertnews.eu en musicnews.be zullen vanaf vandaag intens samenwerken. Dat is eerder besloten op een aandeelhoudersvergadering. De verschillende redacties zullen vanaf nu onder de naam ‘Concertnews City’ ondergebracht worden. ‘Het is onze ambitie om dé referentie te worden inzake concertnieuws in binnen-en buitenland’ aldus de hoofdredactie.

Oprichting Concertnews City

Ambassadeurs kiezen song die hun land het best vertegenwoordigt

desc

Muziek kan een uitlaatklep zijn, het kan een bepaalde sfeer schetsen, maar muziek kan ook ontzettend goed de essentie van een cultuur weergeven. Een lied beschrijft soms perfect de cultuur, geschiedenis of eigenaardigheden van een land. Om erachter te komen welk nummer symbool staat voor een land stelde TravelBird honderden ambassadeurs die op ambassades over de hele wereld werken, de vraag; “Welk liedje vertegenwoordigt uw land het beste?”. Het overzicht heeft als doel om inzichten te krijgen in een land en de smaak van een plek te pakken te krijgen. De muziek die wordt aangeraden door de ambassadeurs is ontzettend divers en loopt van klassieke Europese muziekstukken tot hedendaagse Zuid-Amerikaanse popmuziek. 

Ambassadeurs kiezen song die hun land het best vertegenwoordigt

Waarom de AB een basisfout maakte met Nils Frahm

desc

Bert Hertogs

De juiste artiest op de juiste plaats op het juiste moment een podium bieden. Dat is zowat de basisregel voor elke organisator. De Ancienne Belgique koos om de erg populaire Duitse hedendaagse componist Nils Frahm op zijn podium te plaatsen in de grote zaal. Frahm wiens muziek onder andere veelvuldig gebruikt wordt in theatervoorstellingen omwille van het repetitieve, minimal en/of ambient/etherische karakter, stond echter voor een staand publiek op te treden. Al erg vroeg waren alle zitjes op het balkon dan ook bezet waardoor zeer veel toeschouwers op de trappen plaatsnamen die vervolgens door de security aangemaand werden om hun plaats te verlaten. Ook tijdens het optreden moesten zij overigens meermaals ingrijpen.

Waarom de AB een basisfout maakte met Nils Frahm

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter