>>

Interview Puggy

desc

Caro Dralants

Een driekoppige band met een vrolijke poprock sound, dat is Puggy. Het trio ontstond in 2005 hier in België en beschouwt zichzelf daarom als een Belgische groep bestaande uit zanger-gitarist Matthew Irons, bassist Romain Descampe en drummer Egil ‘Ziggy’ Franzén. Twee jaar later brachten de mannen hun eerste plaat ‘Dubois Died Today’. In 2010 kwam de tweede langspeelplaat ‘Something You Might Like’ uit waarvan het nummer ‘When You Know’ op de zesde plaats van de Ultratop 40 stond. 2013 betekende weer een nieuw album voor de heren getiteld ‘To Win The World’. Nu komen ze met hun vierde ‘Colours’ op de proppen waarmee ze op 15 mei 2016 naar de AB komen en begin juli voor het eerst op de festivalweide van Rock Werchter zullen staan.

Interview Puggy

Interview Tele Ticket Service nv

desc

Caro Dralants

Het ticketingbedrijf en de jacht op de zwarte markt

Tele Ticket Service is het ticketingbedrijf dat gelinkt is aan het Sportpaleis. Zij waren de pioniers van de gecentraliseerde ticketverkoop in ons land. Hoe is het bedrijf ontstaan? En hoe vecht het tegen de zwarte markt en doorverkoopsites? Een gesprek met een van de zaakvoerders van het bedrijf: Jan Vereecke.

Interview Tele Ticket Service nv

Vlaamse musicalwereld vestigt haar hoop op nieuwe politieke wind

desc

Sascha Siereveld

30 jaar geleden werd onder andere onder impuls van Linda Lepomme de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in het leven geroepen om dit toen voor Vlaanderen nog nieuwe genre theater ook bij ons uit te bouwen. Deze verjaardag was voor initiatiefnemer en presentator Jerko Bozikovic de ideale gelegenheid om de troepen nog eens samen te roepen en terug te blikken naar succesvolle producties als: The Sound of Music, My Fair Lady, Chicago, Jekyll & Hyde, Man van La Mancha en vele andere. Het werd een avond onder mensen die gebeten zijn door hetzelfde musical-virus, vol herinneringen, anekdotes, eerbetoon aan overleden collega’s en een hoopvol vooruitkijken naar de toekomst van de musical.

Vlaamse musicalwereld vestigt haar hoop op nieuwe politieke wind

Zoekboek Thuis in Theater maakt kleuters vertrouwd met theater

desc

Bert Hertogs

Met Thuis in Theater heeft hetPaleis samen met Uitgeverij Vrijdag een nieuwe uitgave uit. Dit keer vroeg het theaterhuis aan striptekenaar en cartoonist Pieter De Poortere om een zoekboek te maken. Lees: er staan alleen maar plaatjes in en nauwelijks tekst. Op die manier toont hetPaleis zich aan 5-plussers wat er allemaal komt kijken bij theater maken tegenwoordig.

Zoekboek Thuis in Theater maakt kleuters vertrouwd met theater

Interview I Am Oak

desc

Niels Bruwier

I Am Oak is het pseudoniem van Thijs Kuijken, een Nederlandse singer-songwriter afkomstig uit Utrecht. De man bracht in 2008 zijn eerste EP “Sou Ka” uit. In 2010 kwam zijn eerste plaat “On Claws” uit. Zes jaar later op 26 februari 2016 is I Am Oak toe aan zijn vijfde studioalbum “Our Blood”. Op deze plaat krijgt de singer-songwriter een volwassen geluid en gaat hij meer weg van het folkgenre. I Am Oak speelt op 21 april 2016 in Cafe Cafe te Hasselt en op 22 april 2016 in Trefpunt in Gent. 

www.musicnews.be had een gesprek met Thijs Kuijken.

Interview I Am Oak

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news