>>

Interview Le Botanique vzw

desc

Caro Dralants

De Botanique: meer dan een botanische tuin

De Botanique kent een rijke geschiedenis zowel als botanische tuin als concertzaal. In 1979 kreeg de Franstalige gemeenschap het gebouw in handen en in 1983 werd het een cultureel centrum. Nu is het een oase van muziek. Wat zijn de problemen waar de Botanique mee te maken krijgt? En hoe ziet de toekomst eruit? Een gesprek met de persverantwoordelijke van de Botanique: Kris Mouchaers.

Interview Le Botanique vzw

Interview Hooverphonic

desc

Caro Dralants

Retrofuturisten die spelen met strijkers en meerstemmigheid. Hooverphonic is een andere weg ingeslagen en heeft een nieuwe plaat ‘In Wonderland’. In 1995 zag de groep het levenslicht. Het jaar daarna brachten ze hun debuutalbum ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’ uit waarna er nog elf zouden volgen. De band vinkte ook al heel wat frontvrouwen af waarvan Geike Arnaert het langst bleef hangen. Na vijf jaar Noémie Wolfs, werd de liedjeskluis opengebroken en werd er gezocht naar meerdere glazen slippers. Voor ‘In Wonderland’ deden de twee mannen het deze keer ook met glazen klompen.

Interview Hooverphonic

Interview Melanie De Biasio

desc

Caro Dralants

De Belgische jazz zangeres met Italiaanse roots Melanie De Biasio brengt 20 mei 2016 haar derde album uit. Ongewoon aan de nieuwe plaat, hij bevat slechts één track die 25 minuten duurt. De Biasio groeide op met muziek en dans. Op haar derde begon ze met ballet en op haar achtste leerde ze dwarsfluit spelen. Daarna studeerde ze jazz aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 2007 bracht ze haar eerste album uit ‘A stomach in Burning’. De Biasio’s tweede plaat ‘No Deal’ zette haar op de internationale kaart. En nu is er dus de derde ‘Blackened Cities’ waarvoor ze zich liet inspireren door onder andere haar geboortestad Charleroi.

Interview Melanie De Biasio

Interview Antwerps Sportpaleis nv

desc

Caro Dralants

De Sportpaleisgroep en al zijn zalen 

Het Sportpaleis in Antwerpen is een immense zaal die tot de grootste van de wereld behoort. En het is niet de enige zaal die de Sportpaleisgroep onder zijn hoede heeft. Onder andere de naburige Lotto Arena in Antwerpen, Stadsschouwburg Antwerpen, Vorst Nationaal in Brussel, Capitole in Gent, de Ethias Arena en het Ethias Theater in Hasselt zorgen ervoor dat de Jannen goed vertegenwoordigd zijn over heel het land. Een gesprek met een van de exploitanten van de nv Antwerps Sportpaleis: Jan Vereecke.

Interview Antwerps Sportpaleis nv

Interview Ticketmaster Belgium nv

desc

Caro Dralants

Ticketmaster en de verovering van België

Ticketmaster Belgium bestaat nog maar twee jaar, maar krijgt hier en daar toch al stoten te verduren. De ticketingbusiness is een duw- en trekspel waarbij de promotor de baas is. Of zijn het toch de zaaluitbaters die heersen? Hoe treedt Ticketmaster op tegen de secundaire markt? En wat zal de toekomst voor hen brengen? Een gesprek met de CEO van Ticketmaster Belgium nv: Didier Decaestecker.

Interview Ticketmaster Belgium nv

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news