>>

Twee weekends Tomorrowland cruciaal voor voortbestaan

desc

Bert Hertogs

Tomorrowland wil vanaf 2017 elk jaar twee weekends organiseren in Boom. Wat helaas onderbelicht wordt in verschillende media is dat dit noodzakelijk is voor het voortbestaan van het festival zoals we het kennen en het zich al jaren positioneert. Immers, de artiestengages zijn de afgelopen jaren dermate door het plafond gegaan dat nog weinig organisatoren een rits topnamen kan presenteren. Concertnews.be wijst er fijntjes op dat onder andere Hardwell, Avicii, Calvin Harris en Kygo op de affiche ontbraken dit jaar wat een evenement dat zich graag het ‘beste dance festival’ laat noemen gewoon onwaardig is. Dat Tomorrowland dit jaar twee dagen na elkaar Dimitri Vegas and Like Mike liet opdraven, bleek eerder op bloedarmoede te wijzen dan wel een artistieke meesterzet.

Twee weekends Tomorrowland cruciaal voor voortbestaan

Terug naar de straat

desc

Bert Hertogs

Lollapalooza Berlin en Laundry Day. Op zich zijn het twee compleet verschillende festivals met een totaal andere focus. En toch hebben ze iets gemeen. De keuze om dit jaar de straat als ontmoetingsplaats centraal te stellen. Om het publiek daar met elkaar te mengen en het zo naar verschillende uithoeken te brengen, tot ontdekkingen te laten komen.

Terug naar de straat

Het rapport van Cactusfestival 2016

desc

Bert Hertogs

Cactusfestival is aan zijn vijfendertigste editie toe. Tijd voor Concertnews.be om een analyse te maken. Wat zijn de pro’s en cons van het festival in het Minnewaterpark van Brugge?

Het rapport van Cactusfestival 2016

Interview Brussels Expo vzw

desc

Caro Dralants

De gebouwen van Brussels Expo zijn een erfenis van de wereldtentoonstellingen in Brussel van 1935 en 1958. Brussels Expo werd in 1936 opgericht om dat erfgoed verder te beheren. De jonge concertzaal Paleis 12 behoort ook tot die site. Samen met de nog jongere zus La Madeleine werden ze opgenomen in de Brussels Expo groep die daarmee zijn eerste stappen zet in de entertainment business. Hoe zijn ze de sector binnengerold? En hoe denken ze hun eigen plek te bemachtigen en te behouden? Een gesprek met het hoofd communicatie van Paleis 12 en de woordvoerster van Brussels Expo : Bea Goedhuys en Perrine Marchal.

Interview Brussels Expo vzw

Interview Music Hall Group nv

desc

Caro Dralants

De Music Hall Group werd in 1988 opgericht door Geert Allaert. Momenteel beheren ze vier eigen zalen waarvoor ze een samenwerking zijn aangegaan met de Jannen van het Sportpaleis. Ook als promotor en producent maken ze het waar. Producties zoals Peter Pan en Cinderella komen van hun hand. Eigenlijk worden de meeste grote musicals die in Vlaanderen te zien zijn, georganiseerd door Music Hall. Hoe is de groep uitgegroeid tot wat ze nu is? En hoe gaan ze om met de rode cijfers die vaak opduiken? Een gesprek met de CEO van Music Hall Group: Geert Allaert.

Interview Music Hall Group nv

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news