>>

Het rapport van Cactusfestival 2016

desc

Bert Hertogs

Cactusfestival is aan zijn vijfendertigste editie toe. Tijd voor Concertnews.be om een analyse te maken. Wat zijn de pro’s en cons van het festival in het Minnewaterpark van Brugge?

Het rapport van Cactusfestival 2016

Interview Brussels Expo vzw

desc

Caro Dralants

De gebouwen van Brussels Expo zijn een erfenis van de wereldtentoonstellingen in Brussel van 1935 en 1958. Brussels Expo werd in 1936 opgericht om dat erfgoed verder te beheren. De jonge concertzaal Paleis 12 behoort ook tot die site. Samen met de nog jongere zus La Madeleine werden ze opgenomen in de Brussels Expo groep die daarmee zijn eerste stappen zet in de entertainment business. Hoe zijn ze de sector binnengerold? En hoe denken ze hun eigen plek te bemachtigen en te behouden? Een gesprek met het hoofd communicatie van Paleis 12 en de woordvoerster van Brussels Expo : Bea Goedhuys en Perrine Marchal.

Interview Brussels Expo vzw

Interview Music Hall Group nv

desc

Caro Dralants

De Music Hall Group werd in 1988 opgericht door Geert Allaert. Momenteel beheren ze vier eigen zalen waarvoor ze een samenwerking zijn aangegaan met de Jannen van het Sportpaleis. Ook als promotor en producent maken ze het waar. Producties zoals Peter Pan en Cinderella komen van hun hand. Eigenlijk worden de meeste grote musicals die in Vlaanderen te zien zijn, georganiseerd door Music Hall. Hoe is de groep uitgegroeid tot wat ze nu is? En hoe gaan ze om met de rode cijfers die vaak opduiken? Een gesprek met de CEO van Music Hall Group: Geert Allaert.

Interview Music Hall Group nv

Interview Concertnews

desc

Mattias Goossens

Concertnews.be bestaat sinds 2008. Tijdens de voorbije jaren kreeg hoofdredacteur Bert Hertogs wel vaker vragen voor interviews van studenten. Interviewvoorstellen die hij op een uitzondering na steevast afwees. Tot Mattias Goossens, masterstudent communicatiewetenschappen aan de KU Leuven dit jaar een interview van twee uur voorstelde voor zijn masterproef “Een kwalitatieve studie naar de visie van Vlaamse muziekjournalisten op muziekjournalistiek.” 13 muziekjournalisten interviewde hij waaronder ronkende namen als Bart Steenhaut, Dirk Steenhaut, Wim Wilri en Sasha Van der Speeten. Onze hoofdredacteur maakte dit keer dan ook graag een uitzondering en stond het interview uitzonderlijk toe. Naar aanleiding van de 36ste verjaardag van hem vandaag, geven we onze lezers graag het quasi integrale interview mee bij wijze van (tamelijk exclusief) cadeautje.

Interview Concertnews

Interview MB Presents bvba

desc

Caro Dralants

Fire-starter en de switch naar de zelfstandigheid

Fire-starter werd in het leven geroepen door de groep van Brussels Expo om entertainment naar Brussel te brengen. Ondertussen is het vuur een beetje uitgeblust en wordt er stilletjes aan omgeschakeld naar zelfstandigheid met MB Presents. Hoe is Fire-starter ontstaan en geëvolueerd? En hoe ziet de toekomst eruit? Een gesprek met de bestuurder van MB Presents bvba: Manu Braff.

Interview MB Presents bvba

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news