>>

Interview When Airy Met Fairy

desc

Niels Bruwier

When ‘Airy Met Fairy is een Luxemburg/IJslandse muziekgroep die wordt omschreven als een project, meer dan een band. De harde kern van de groep bestaat uit een vast trio bestaande uit singer-songwriter Thorunn Egilsdottir (zang en piano), die in 2013 deelnam aan The Voice Germany, Mike Koster (synthesizers) en Thomas Copier (drummer). De bedoeling van dit project is om muziek en beeld perfect te laten samenvallen. Het resultaat is “The Breach”, een plaat die aanleunt bij Moloko & Kate Bush.

Een gesprek met Mike Koster en Thorunn Egilsdottir.

Interview When Airy Met Fairy

Interview John Coffey

desc

Niels Bruwier

John Coffey is een Nederlandse hardrockband die afgelopen zomer de grote media bereikte dankzij een YouTube-filmpje waarin de zanger een bekertje bier vangt terwijl hij in het publiek staat. Sinds 2010 bestaat de band uit zijn huidige formatie met David Achter de Molen op de zang. John Coffey bracht in 2015 hun derde plaat “The Great News” uit, meteen een grote stap in de verovering van de wereld. Invloeden van Refused en Every Time I Die zijn duidelijk aanwezig. De band focuste zich nooit op België tot nu. Op 13, 18 en 19 februari 2016 speelt de band drie shows in België in Kortrijk, Opwijk en Luik. Wij spraken gitarist Christoffer van Teijlingen over het succes van de band in België, het bekertje bier en hun toekomst.

Interview John Coffey

Interview The Rhythm Junks

desc

Niels Bruwier

The Rhythm Junks is een trio bestaande uit Steven De Bruyn, Jasper Hautekiet en Tony Gyselinck. Het zijn drie generaties die elk hun eigen stempel drukken op de sound van de groep. Dat geluid is niet in één hokje te stoppen en dat wil de groep niet. De band bracht twee albums uit met een volwaardig blazerskwartet en heeft net hun tweede zonder dit blazerskwartet uit. “It Takes a While” vertrekt waar het vorige album “Beaten Borders” eindigde. Enkele dagen voor hun release praatte concertnews met Steven en Jasper van The Rhythm Junks over hun passie voor reizen en hun liefde voor jazz.

Interview The Rhythm Junks

Interview Brzzvll

desc

Niels Bruwier

Brzzvll werd in 2006 opgericht door Vincent Brijs. Het genre wordt omschreven als geïmproviseerde dansmuziek met een jazz-fusion. Hun nieuwste plaat “First Let’s Dance” werd op 3 februari in De Centrale in Gent voorgesteld. Het is een ode aan de Nuff Said avonden waarin Brzzvll de huisband is. Nuff Said is een maandelijks concept van soul, funk, comedy en literatuur. Op de plaat werd samengewerkt met Amir Sulaiman. Live klinkt het album zeer funky en dansbaar. Wanneer de profetische woorden van Amir er bijkomen lijkt het alsof Brzzvll een geheel eigen religie heeft gemaakt. Net voor hun concert interviewde Concertnews.be Vincent Brijs, bezieler van Brzzvll.

Interview Brzzvll

Interview met Stef Bos een Vlaamse kaaskop in Kaapstad

desc

Niels Bruwier

In 2016 is het precies 25 jaar geleden dat Stef Bos zijn hit “Papa” op de wereld losliet. Omdat Stef zelf niet houdt van jubilees besloot hij om een nieuwe plaat te maken “Een Sprong Terug In De Tijd”. Samen met een boek is dit vooral een album dat terugkijkt op zijn debuut “Is Dit Nu Later”. Om dit allemaal nog extra in de verf te zetten gaat Stef in april op tournee langs de Vlaamse culturele podia. Op 29 januari stelde hij zijn show voor in de AB en daar hadden wij een gesprek met hem.

Interview met Stef Bos een Vlaamse kaaskop in Kaapstad

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news