Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Vaya Con Dios Farewell Tour**1/2
Waar: Lotto Arena Merksem
Wanneer: vrijdag 24 oktober 2014

Vaya Con Dios benaderde de perfectie in de Lotto Arena tijdens het voorlaatste optreden van de band ooit. Dani Klein neemt voor goed afscheid van haar publiek na 35 jaar ervaring op de planken. Het allerlaatste concert op 25 oktober 2014, in Vorst Nationaal, wordt opgenomen voor de cd en dvd ‘Thank You All’ die op 28 november 2014 zal uitkomen. Voor de regie tekent Hans Pannecoucke die onder andere al werkte met Coldplay en Faithless.

> Recensie: Vaya Con Dios Farewell Tour**1/2


Recensie: Buurman***
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: donderdag 23 oktober 2014

Wat stonden ze te glunderen en te glimmen na afloop van de voorstelling. Geert, Stijn en Koen hadden er dan ook alle reden toe: vandaag werd bekend dat ze centrale gast zullen zijn op de volgende editie van de Nekka Nacht, hun nieuwste cd  van Buurman “De kus in ruil voor een koninkrijk” lag vanaf vandaag in de rekken én ze speelden een uiterst geslaagde première van hun gelijknamige tour. Een mens zou van minder vrolijk worden. En het publiek? Dat had met volle teugen kunnen genieten van een voorstelling die visueel, tekstueel en muzikaal om van te snoepen was.

> Recensie: Buurman***


Recensie: Kishi Bashi**
Waar: Botanique Brussel
Wanneer: woensdag 22 oktober 2014

Kaoru Ishibashi ken je misschien van Regina Spektors live band, of van Of Montreal. Vanavond doet de Amerikaan de Witloof Bar aan met zijn eigen project. Kishi Bashi heeft al een paar jaar podiumervaring en dat valt ook op te maken uit zijn dynamische optreden in de Botanique.

> Recensie: Kishi Bashi**


Recensie: Elvis Costello**
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: dinsdag 21 oktober 2014

Elvis Costello bracht in het Koninklijk Circus een erg wisselvallig concert. Net zoals het weer die dag was met brede opklaringen, zware regenval, hagelbuien, storm. Twee uur en een kwart haalde hij magnifieke versies uit zijn hoed. Maar ook het parfum van artistieke nonchalance kroop meermaals in zijn solo-en duoset met pianist Steve Nieve. Bij de fans in de zaal kwam hij daarmee weg, bij ons – zoals dat hoort – niet. Ook bizar: het publiek dat zich geen rol wist aan te nemen in het begin. “Come the Meantimes” meezingen als een vraag-antwoord spelletje, hoewel Costello het publiek zachtjes naast zijn micro porde om mee te doen, het bleef koppig weigeren.

> Recensie: Elvis Costello**


Recensie: Hotel Vocal Disney**
Waar: Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen
Wanneer: zondag 19 oktober 2014

Hotel

Foto's: Bert Noble

Wie houdt er nu niet van Disney? Blijkbaar is het antwoord: Daisy Thys. Zelf is ze nooit verder geraakt dan “Beauty and the beast”, maar daarom liet ze zich voor deze Hotel Vocal bijstaan door de Vlaamse Disney-prinses Deborah De Ridder en Disney-liefhebber Michaël Zanders. Samen met pianist Pol Vanfleteren brachten ze een selectie liedjes uit onder andere “Pinocchio”, “Jungle Book”, “Tarzan”, “The Lion King” en “Little Mermaid”. En zoals u al kon verwachten, mocht ook het wondermooie “Let it go” uit “Frozen” niet op het menu ontbreken.

> Recensie: Hotel Vocal Disney**© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst