>>

Recensie Mumford and Sons op Pukkelpop 2017

desc

zaterdag 19 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Mumford and Sons was de enige headliner op Pukkelpop 2017 die om jargontermen te gebruiken deliverde. De Britse folkrockers stonden nog maar net op het podium en toen voelde je al dat dit wel eens een bijzonder optreden kon worden. Leadzanger Marcus Mumford liet al bij de start ‘I fucking love playing in Belgium!’ optekenen. De groep had er zin in, had erg veel honger, en die juiste attitude straalde dan ook af op het publiek dat meezong, de handjes in de lucht gooide. Alsof we op het einde van een meisjeskamp waren beland – want toegegeven de meisjes leken althans in de meerderheid op deze editie – en die allerlaatste zangstonde nog een laatste kans was om er een epische afsluiter van te maken.

Recensie: Mumford and Sons op Pukkelpop 2017

Recensie De tieten van Tove Lo op Pukkelpop

desc

vrijdag 18 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

De meest hilarische quote totnogtoe? Die komt van twee tienermeisjes die wachten voor het optreden van Tove Lo in de Dance Hall van Pukkelpop begint. Wanneer het logo van de artieste al geprojecteerd wordt op het grote videoscherm volgt volgend gesprek: ‘Is dat een vagina?’ waarop de ander antwoordt: ‘Ik denk het wel. Ik weet het niet.’ Kortom: Goedele Liekens heeft nog wat werk te doen in Hasselt. Weet iemand overigens of daar al überhaupt seksuele voorlichting wordt gegeven? Wat we wel weten, is dat die Pukkelpoppers behoorlijke risico’s nemen om naar een concert van Tove Lo te gaan kijken. ‘Eigenlijk moet ik blokken’ stond er op een van de kartonnen bordjes van een stout meisje. Aan stoute jongens ook geen gebrek trouwens in de Dance Hall. 1 man kuste twee vrouwen na elkaar tijdens de Kiss Cam voor het optreden van Tove Lo begon. De profiteur!

Recensie: De tieten van Tove Lo op Pukkelpop

Recensie Clean Bandit op Pukkelpop 2017

desc

vrijdag 18 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Op Sziget Festival, nog steeds het grootste festival op Europees vasteland, cancelde Clean Bandit dit jaar hun optreden. Achteraf bleek dat ze moesten optreden op een awardshow in de States. Op Pukkelpop stonden Grace Chatto, Jack Patterson, Luke Patterson en gastvioliste Ezi samen met gastzangeressen Yasmin Green en Kirsten Joy wél op het podium. Het leverde een uniek concert op dat dezelfde sfeer uitademde als dat van Ellie Goulding op de Main Stage enkele jaren geleden. Positive vibes, maar vooral ook heel wat recente hits kregen we te horen. Een heerlijke zomerse cocktail.

Recensie: Clean Bandit op Pukkelpop 2017

Recensie London Grammar op Pukkelpop 2017

desc

vrijdag 18 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Hannah Reid, Dan Rothman en Dominic ‘Dot’ Major stonden voor de allereerste keer op Pukkelpop. Hoewel de band in de fout ging bij ‘Non believer’ en ‘Oh Woman Oh Man’ - of daar de zenuwen mee te maken hadden, laten we in het midden - zette London Grammar een erg sterk optreden neer in Kiewit. We vonden het zelfs erg professioneel van zangeres Hannah Reid, in zwarte jas, dat ze bij ‘Non believer’ de song opnieuw liet starten door haar bandleden. Alleen moesten ze net na een fikse regenbui aantreden én voor Bastille op het hoofdpodium kruipen. London Grammar kreeg dus niet echt de meest dankbare spot in het tijdsschema van Pukkelpop en ook de keuze voor de Main Stage kan je op zijn minst in twijfel trekken. Het publiek wou zich immers warm bewegen, maar kon dat niet omdat de groep nu eenmaal gekend is om intimistische nummers. Een ander argument, is van visuele aard. Die zwarte jas die Reid de ganse tijd aanhad, had weinig star quality. Dat alles is meteen ook de grootste kritiek die we kunnen uiten richting Chokri en co. London Grammar had zo veel beter tot zijn recht kunnen komen in de Marquee. Ongetwijfeld doet de groep dat dit najaar dan ook in de Lotto Arena, op 11 en 12 december 2017.

Recensie: London Grammar op Pukkelpop 2017

Recensie Bastille op Pukkelpop 2017

desc

vrijdag 18 augustus 2017 Festivalwei KiewitBert Hertogs

De Britse band Bastille is op zijn retour. Dat bleek op de voorlaatste dag van Pukkelpop 2017. Niet zo gek veel toeschouwers waren afgezakt naar de Main Stage bij de start van het optreden. Pas na verloop van tijd begon het ook voorbij de front of house (mengtafeltent) wat gevuld te geraken. De groep is nu de maatschappijkritische tour opgegaan sinds hun tweede plaat ‘Wild World’ die van vorig jaar dateert. In de visuals zien we news tickers – hoe origineel: Massive Attack doet dat al jaren! – en er is – wohow! – zelfs een tv nieuws tune verwerkt tussen enkele nummers door. Het boeit het jonge volkje allemaal niet. Zij willen de hits horen. Beleefdheidsapplaus na beleefdheidsapplaus krijgen we dan ook te horen. Vonden we de groep 3 jaar geleden op Sziget Festival al een mager beestje, dan ligt die nu zo goed als samen met enkele fans die te zwaar in de alcohol gevlogen zijn door de koude, in een coma. Het einde van het optreden waar de ene hit na de andere te horen was, vat zich het beste samen als too little too late.

Recensie: Bastille op Pukkelpop 2017

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news