>>

Recensie Shamir**1/2

desc

maandag 25 mei 2015 Ancienne Belgique BrusselElvin Vanzeebroeck

Nog maar 20 jaar oud en je debuut uitbrengen op XL Recordings (thuis van o.a. FKA Twigs, Vampire Weekend, King Krule en SBTRKT). Het is niet iedereen gegeven maar Shamir kan er alleszins over meespreken. Vorige week verscheen zijn eerste plaat ‘Ratchet’, dat oa. door Pitchfork, Billboard en Spin zeer goed onthaald werd.

Recensie: Shamir**1/2

Recensie Mike and The Mechanics*1/2

desc

maandag 25 mei 2015 Koninklijk Circus BrusselBert Hertogs

Wat doet een band als de mengtafel die de monitormix moet regelen, uitvalt? Beëindigt die vroegtijdig het concert bij gebrek aan plan B of blijft die doorspelen tot het bittere einde, al dan niet volledig unplugged, met gevoel voor improvisatie op het moment zelf? Dát is de vraag die zich anno 2015 stelt in het commerciële én niet-commerciële concertgebeuren. Want erg veel bands hangen steeds vaker af van de techniek, meelopende tracks, voice over, enz. die aangestuurd worden via die monitormixer. Mike and the Mechanics kwam het technisch probleem - gelukkig pas – tegen bij de start van de eerste toegift “Over my shoulder” waar de meelopende track die het nummer inzette begon te sputteren. In geen tijd zagen we het angstzweet over het hoofd van de technicus parelen die als een reflex het “kill”-teken, een snelle beweging uitgevoerd met de toppen van de vingers van links naar rechts naar de keel gericht, naar de band uitvoerde. “Over my shoulder” klonk dan ook erg chaotisch bij de start maar de groep wist het nummer in allerijl nog te redden via een akoestische versie dan maar met een live fluitende toetsenist Luke Juby , akoestische gitaren van Mike Rutherford + Anthony Drennan en drummer Gary Wallis– 21 jaar bij de band ondertussen - die op het gehoor moest spelen want in zijn hoofdtelefoon kwam er niets door.

Recensie: Mike and The Mechanics*1/2

Recensie Our Last Night**1/2

desc

zondag 24 mei 2015 Trix BorgerhoutLevi Poelmans

Het uit New Hampshire afkomstige viertal van Our Last Night is bovenal een verhaal van jeugdvriendschap en het najagen van dromen. De band bestaat uit de broers Trevor en Matthew “Matt” Wentworth, en hun vrienden Alex “Woody” Woodrow en Tim Molloy. Sinds hun ontstaan in 2004 heeft het collectief er een voor jonge bands indrukwekkend parcours op zitten. Trevor was slechts 13 jaar oud toen ze hun eerste platencontract tekenden en op hun eerste tournee vertrokken, en elf jaar later is Our Last Night een gevestigde waarde in het Post-Hardcore circuit, met 3 albums, 2 EP’s en optredens over de hele wereld. Het optreden in Trix is een uitloper van wat zij hun “World Tour” noemen, ook al gaat het enkel om Europa en Rusland. Samen met Palisades, een andere Amerikaanse Post-Hardcore band die op het punt staat door te breken, en het Belgische Viva Revival bracht Our Last Night de Antwerpse muziekvenue in hogere sferen.

Recensie: Our Last Night**1/2

Recensie Shlohmo**

desc

zondag 24 mei 2015 Vk* BrusselElvin Vanzeebroeck

Het tweede album ‘Dark Red’ van electronica producer Henry Laufer, beter bekend onder de naam Shlohmo, ligt vers in de rekken. Drie jaar na zijn debuut ‘Bad Vibes’ stelt de producer uit Los Angeles een donkerder en chaotisch album voor dan zijn voorganger. Met invloeden van trap, ambient, grime en jungle brengt hij een plaat dat vooral een typerende Shlohmo sound heeft, nl. donker, traag en vaak heel dromerig.

Recensie: Shlohmo**

Recensie Toppers in Concert 2015**

desc

zaterdag 23 mei 2015 Amsterdam ArenaSascha Siereveld

De Toppers zijn ondertussen een vaste waarde geworden in onze concertagenda. Voor het elfde jaar op rij mochten ze in Amsterdam de ArenA op hun kop zetten met het meest uitzinnige meezingfeest van het jaar. Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger hadden voor deze “Crazy Summer Edition” een heus tropisch eiland, inclusief stranden en fonteinen, laten aanleggen in het midden van deze sporttempel en het publiek had zich voor deze gelegenheid uitgedost in zomers witte outfits met wel erg fleurige en kleurrijke accenten. Het beloofde weer een behoorlijk fout feestje te worden. Zoals gewoonlijk moesten de drie heren de klus niet alleen klaren, maar konden ze rekenen op een hele schare gasten waaronder: Clouseau, Roxeanne en André Hazes Junior, Barry Hay  van Golden Earring, Willeke Alberti,  Danny de Munk en … The Village People. Het dak ging er af, de confetti vloog in het rond en het vuurwerk mocht knallen. Het werd een waanzinnige party zoals alleen onze noorderburen die kunnen houden al vonden we vooral in de eerste helft toch wat minder sterke momenten.

Recensie: Toppers in Concert 2015**

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news