>>

Recensie Crystal Fighters***

desc

dinsdag 25 oktober 2016 Ancienne Belgique BrusselBert Hertogs

‘Everything Is My Family’ heet het derde album van Crystal Fighters. De Brits-Spaanse electronica/folkband die met Baskische instrumenten, synthesizers en hun stemmen hun karakteristieke snelle dance sound creëren, kwam het schijfje voorstellen in de AB. Recentste single ‘Lay Low‘ is een eerbetoon aan hun drummer Andrea Marongiu die in september 2014 plots overleed. In de AB vroeg zanger Sebastian Pringle tot drie keer om het publiek te laten joelen voor hun overleden bandlid. Met succes. Het leek wel of een of andere studentenclub de AB had afgehuurd om het optreden in de AB dat uitverkocht was, te organiseren. De AB ging volledig uit zijn dak vanaf de allereerste noot en maakte er een te gek feest van, onder andere tijdens eerste toegift ‘You and I’ waarbij de basdrum de handen van het publiek op elkaar kreeg, de lyrics met die ‘oho’ in stevig meegekeeld werden, er snel meegeklapt werd, meegezwaaid en zo waar gecrowdsurft werd. Crystal Fighters is dan ook zo’n band waarvan je je afvraagt hoe het komt dat ze in ons land nog geen arena’s vullen of stadia.

Recensie: Crystal Fighters***

Recensie 20 Years of Placebo**

desc

zaterdag 22 oktober 2016 Arena Riga LatviaEdite Bokane

This autumn Placebo has delivered a gift to their fans by releasing the retrospective album ’A Place for Us to Dream’ underElevator Lady Ltd. marking 20 years from the release of their self-titled debut album and now being on a complementary tour ’20 Years of Placebo’.

Recensie: 20 Years of Placebo**

Recensie Jamie Lidell*

desc

donderdag 20 oktober 2016 Ancienne Belgique BrusselBert Hertogs

Veel van hetzelfde, veel midtempo soul en weinig kans dat Lidell (* op drie) ooit de Nobelprijs van de Literatuur in de wacht sleept. Dat is onze conclusie na zijn concert in de AB. Zijn vijfde al ondertussen. Niet uitverkocht was het. En zowel op muzikaal vlak als op vlak van opkomst, konden we ons niet van de indruk ontdoen dat de artiest over zijn momentum is. Dit optreden miste funk, en proefde als gekookte patatten zonder zout. Flets dus.

Recensie: Jamie Lidell*

Recensie Johan Verminnen**

desc

zondag 16 oktober 2016 De Roma BorgerhoutSascha Siereveld

Het was een gezellige zondagnamiddag in het hartje van Borgerhout; de ideale plek voor Johan Verminnen om zijn publiek kennis te laten maken met zijn nieuwste liedjes uit “Tussen een glimlach en een traan” en zijn vertrouwde klassiekers als “Pauline”, “Mooie dagen” en “Laat me nu toch niet alleen”. Het was niet het meest uitbundige concert dat we al in de Roma zagen, het was wat aan de korte kant, maar het wist zeker in de toegiften toch voor een leuke sfeer te zorgen. Alleen begon het bij de oudere nummers toch nogal op te vallen dat de hogere noten zo stilaan een probleem beginnen worden voor Johan Verminnen.

Recensie: Johan Verminnen**

Recensie Laura Pausini*****

desc

zondag 16 oktober 2016 Vorst Nationaal BrusselBert Hertogs

Tot drie keer tribunegestamp tijdens haar reguliere set. Dat kreeg Laura Pausini in Vorst Nationaal van een publiek dat er op zondag wat moest inkomen. Maar een erg energieke zangeres met maar liefst 12 man op het podium ging er volledig voor vanaf de eerste noot. Pausini bleek goed bij stem en had een arsenaal aan showtrucs bij die het één voor één nog allemaal deden ook. Het publiek reageerde na verloop van tijd dan ook laaiend enthousiast. Niet meer dan terecht overigens want de Italiaanse en haar band hadden daar keihard voor gewerkt. Wat een optreden!

Recensie: Laura Pausini*****

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news