Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Oscar and the Wolf | Leffingeleuren 2014***
Waar: Festivalsite Leffinge, Middelkerke
Wanneer: zaterdag 20 september 2014

Oscar

Foto's: Tom Leentjes

Max Colombie, frontman van Oscar and the Wolf, liet op Leffingeleuren Lady Gaga die dezelfde avond aankwam in Zaventem het nakijken. Colombie, die een Junior Eurosongverleden heeft – in 2005 zong ie nog als Max het nummer “Voor Eeuwig” in, een song die nooit het potentieel had om een klassieker te worden, maar nu toch na Silvy Melody’s “Ben” een zekere cultstatus krijgt – danste sensueel,  liet zijn heupen en schouders wiegen, bewoog armen en handen gracieus de lucht in als een echte diva tijdens een bloedgeil “Undress”. Verlangen, goesting (gemis ook) bleken voor “Oscar and the wolf” de rode draad doorheen de set. “Freed from desire” van Gala hertimmerden ze tot een piano ballad die qua sfeer plots aanleunde bij het eigen “Moonshine”.

> Recensie: Oscar and the Wolf | Leffingeleuren 2014***


Recensie: Dotan | Leffingeleuren 2014**
Waar: Festivalsite Leffinge, Middelkerke
Wanneer: zaterdag 20 september 2014

Dotan

Foto's: Tom Leentjes

Dotan stond voor het eerst op Belgische bodem. Leffingeleuren kreeg de primeur om de Nederlandse singer-songwriter en zijn band op het  festival te zien verschijnen. Vraag was of de Nederlander zijn coherente plaat “7 layers” die in Nederland al sinds januari uit is, en in België pas recent verscheen, ook zou leiden tot een coherent optreden. Tweede vraag die op onze lippen brandde, was of hij een antwoord bij had op het typische geroezemoes in een festivaltent dat soms een akoestisch concert durft te overstemmen. Op vraag één luidde het antwoord neen, op vraag twee ja, gedeeltelijk.

> Recensie: Dotan | Leffingeleuren 2014**


Recensie: James Taylor**
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: vrijdag 19 september 2014

James

Foto's: James Taylor

James Taylor, de 66-jarige Amerikaanse singer-songwriter die 5 Grammy’s op zijn schouw heeft staan en die 14 jaar geleden in de Rock and Roll Hall of Fame werd opgenomen, kreeg maar liefst 3 staande ovaties op het einde van zijn optreden. Mooi gebaar van de fans maar of die ovatie gerechtvaardigd was voor het ganse concert dat eerder een stilstaand watertje bleek dan een meanderende rivier, is voer voor discussie. Met nauwelijks een paar muzikale opwindende momenten in de set voor en na de pauze, viel vooral op dat pas finaal Taylor en zijn sessiemuzikanten gingen voor een optreden dat meer ambitie had dan mooi binnen de lijntjes kleuren. De fans reageerden dan ook extatisch maar op de journalistenbanken las je van de gelaatsexpressie van collega’s dat het too little too late was op die ene hobbyjournalist na die te pas en te onpas in de handen meeklapte net zoals bij het concert van Joan Baez eerder deze week in dezelfde zaal.

> Recensie: James Taylor**


Recensie: Joan Baez**1/2
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: zondag 14 september 2014

Joan

Foto's: Joan Baez

De Amerikaanse folkzangeres Joan Baez, 73 ondertussen, bracht in het Koninklijk Circus een eerder kort maar daarom niet minder krachtig optreden. Wat opviel was dat haar maatschappelijk engagement, o.a. anti-oorlog en pro vrijheid, nog steeds overeind staat zoals in “Le Déserteur” of “Mi venganza personal” (my personal revenge) en haar tussentekst waarbij ze Argentinië de mantel uitveegde. Ooit in een hotel werd ze geweigerd (omwille van haar teksten en uitspraken) met het excuus dat het hotel volgeboekt was. Dus bleef zij en haar entourage in de buurt tot iemand binnenstapte en vroeg of er nog een kamer vrij was en een compleet ander antwoord kreeg. Of hoe ook artiesten in hun leven mensen tegenkomen die schitteren in hun klein zijn. 

> Recensie: Joan Baez**1/2


Recensie: Massive Attack***
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: dinsdag 9 september 2014

Het was een unieke situatie dat Massive Attack in de Ancienne Belgique optrad voor een van de weinige cluboptredens dit seizoen. Vier clubs in Brussel, Utrecht, Parijs en Londen bezoeken ze voordat ze aan hun massaler getinte tour in de Verenigde Staten beginnen. Deze ‘once in a lifetime’-ervaring zorgde ervoor dat de AB in slechts 10 minuten uitverkocht.

> Recensie: Massive Attack***© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst