>>

Recensie SOAK**

desc

woensdag 30 september 2015 Botanique BrusselYne Van De Mergel

SOAK is een 18-jarige singer-songwriter die naïeve denkpatronen van tieners omzet in doordachte nummers waarachter toch een zekere realistische fragiliteit schuilgaat. Songs waar de Rotonde zich perfect toe leent. Het meisje zorgt al van bij het begin voor een beklijvend moment met een soloversie van ‘Shuvels‘. Bridie Monts-Watson is (Noord-)Iers en dat mag geweten zijn. Net als titeltrack ‘Blud’ verraadt de letterlijke schrijfwijze van de opener haar afkomst. Het kinderlijke kantje valt af te leiden uit ‘B A Nobody’, een oprecht nummer dat veel meer waard is dan de armzalige schrijfwijze die Monts-Watson eraan gaf.

Recensie: SOAK**

Recensie Action Bronson**

desc

zondag 27 september 2015 Ancienne Belgique BrusselJonas van Boxel

Wat moet die Action Bronson ongezond leven. Als je de man op een podium bezig ziet – brullend, rondstampend en headbangend – zou je denken dat hij na een tournee wel wat kilo’s verbrand heeft. Toch behoudt hij dat imposant zware lijf van hem, en dat maakt het des te indrukwekkender dat hij onafgebroken zo veel energie kan opbrengen, een heel uur lang.

Recensie: Action Bronson**

Recensie Oddisee**1/2

desc

woensdag 23 september 2015 Vk* BrusselJonas van Boxel

“Ah, fun with friends”, mijmert Oddisee halverwege zijn optreden in de stevig volgelopen Vaartkapoen. En dat is eigenlijk een perfecte samenvatting van de avond. Gelukkig voor het publiek vormen de “friends” een ijzersterke begeleidingsband en betekent “fun” het neerzetten van een levendige show, die op geen enkel moment gaat vervelen.

Recensie: Oddisee**1/2

Recensie Gunther Neefs**1/2

desc

zondag 20 september 2015 De Roma BorgerhoutSascha Siereveld

Op zijn laatste dag als veertiger mocht Günther Neefs  samen met de VRT Bigband het podium van De Roma betreden om nog eens lekker te swingen. Ze trakteerden hun publiek op tijdloze klassiekers van onder andere Frank Sinatra en zijn Rat Pack. Gedurende twee uren namen ze de toehoorders mee op een nostalgische reis naar de tijd waarin bigbands het publiek op statige bals mochten entertainen. Die swingende sfeer werd daarbij nog rijkelijk overgoten met de warme klanken van Günters stem.

Recensie: Gunther Neefs**1/2

Recensie Dani Klein en Sal La Rocca**

desc

donderdag 17 september 2015 De Roma BorgerhoutSascha Siereveld

Dani Klein, voormalige frontvrouw van “Vaya Con Dios”, mocht samen met contrabassist Sal La Rocca na drie maanden van hard werken en verbouwen De Roma in Borgerhout terug openen met een programma rond de legendarische zangeres Billie Holiday. We konden ons geen gepaster decor voorstellen voor een ode aan deze jazzlegende. De zaal zag er terug geweldig uit, het publiek was er klaar voor, maar het optreden zelf kon ons niet helemaal overtuigen: we kregen nogal snel het gevoel dat het “meer van hetzelfde” was.

Recensie: Dani Klein en Sal La Rocca**

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news