>>

Recensie Jan Leyers**

desc

vrijdag 12 februari 2016 CC LokerenNiels Bruwier

Jan Leyers doet het solo met twee. Met zijn akoestische gitaar in de hand brengt hij het Nederlandstalige lied met een pop ondertoon. De avond vult hij met maar liefst 19 nummers en bijna twee uur aan spelplezier. Omdat hij maar een kleine selectie aan songs heeft, vult hij die tijd met leuke anekdotes over zijn leven. Helder klinkt zijn stem nog steeds waardoor de songteksten van zijn nummers duidelijk hoorbaar zijn. “Helder” blijkt de perfecte titel voor zijn eerste Nederlandstalige plaat.

Recensie: Jan Leyers**

Recensie Daughter***

desc

woensdag 10 februari 2016 Ancienne Belgique BrusselNiels Bruwier

In een uitverkochte grote zaal van Ancienne Belgique kwam Daughter hun nieuwste album “Not To Dissapear” voorstellen. De opgekomen menigte bestond vooral uit jonge meisjes en gilde ook na ieder nummer luider dan de muziek zelf. De emotionele en breekbare muziek van Daughter is op cd iets wat in alle stilte beluisterd moet worden. Live wordt het een collectieve huilpartij met een euforisch gevoel als achtergrond.

Recensie: Daughter***

Recensie Live Nation faalt met Ellie Goulding in het Sportpaleis**

desc

dinsdag 9 februari 2016 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Als een coïtus interruptus, ofwel zoals seks hebben met je lief die tijdens het hoogtepunt kiest om even het toilet op te zoeken. Zo voelde het concert van Ellie Goulding voor zo’n 19 500 toeschouwers in het Antwerps Sportpaleis aan. Tijdens de eerste bis “Anything could happen” ging het mis en de songtitel maakte zijn naam – ironisch genoeg – waar dat eender wat kon gebeuren tijdens deze Live Nation show. Zoals een zware langdurige ruis middenin het nummer waarna het geluid voor het publiek wegviel en de rest van de band nog even doorspeelde omdat de monitormix het nog wel deed. Aarzelend staat de Britse op het podium, weet niet goed wat te doen, tot ze teken krijgt om het podium af te gaan zonder ze iets zeggen kan. Of hoe een zangeres zonder stem/micro wel erg kwetsbaar op een podium staat. We wikken onze woorden, maar het woord amateurisme is voor deze Live Nation-productie alweer op zijn plaats.

Recensie: Live Nation faalt met Ellie Goulding in het Sportpaleis**

Recensie Rhodes***

desc

zaterdag 6 februari 2016 Botanique BrusselNiels Bruwier

David Rhodes (Rhodes) doet het na zijn voorprogramma’s van Hozier weer even helemaal alleen. Op een korte tournee door Europa hield de singer-songwriter halt in de Orangerie van de Botanique. Daar bracht hij zijn volledige eerste album “Wishes” volledig naakt. Hij deed het zonder band en de nummers klonken hierdoor puurder dan ooit tevoren. Met behulp van zijn imposante stem wist hij een bijna volledig gevulde zaal met open mond achter te laten.

Recensie: Rhodes***

Recensie The Rhythm Junks***

desc

vrijdag 5 februari 2016 Ancienne Belgique BrusselNiels Bruwier

The Rhythm Junks waren net te laat om zich in te schrijven voor De Nieuwe Lichting. Het drietal besloot dan maar om in de AB Club hun vierde album “It Takes A While” voor te stellen. Het album kreeg live een feestelijke metamorfose. Uitvergrote elektronische klanken en gitaarsolo’s waren niet ondenkbaar. The Rhythm Junks overtuigen met oude lichting Tony Gyselinck als muzikale drager.

Recensie: The Rhythm Junks***

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news