>>

Recensie Cypress Hill**

desc

zondag 5 juli 2015 Tour and Taxis BrusselJelle Geuns

Een van de headliners van Couleur Café dit jaar was de, ongetwijfeld bekendste, Latino hip-hop-groep Cypress Hill. De groep heeft een reputatie met mythische proporties onder de vele hip-hop-fanaten. Om een indrukwekkende set neer te zetten, kunnen de leden zelfs enkel beroep doen op hun instant classics die alom bekend zijn. Toch slaagt Cypress Hill erin enkele nieuwigheden uit de kast te halen door hun klassiekers aan te passen en een fijne interactie op te bouwen met de mensenmassa. De groep mag dan wel slechts een fractie zijn van hun vroegere bestaan, afgeschreven zijn ze zeker nog niet.

Recensie: Cypress Hill**

Recensie Joey Badass***

desc

zondag 5 juli 2015 Tour and Taxis BrusselJelle Geuns

Een van de eerste namen die Couleur Café dit jaar vrijgaf was de lokale trots uit Brooklyn: Joey Bada$$. Het jonge hip-hop-talent kon met zijn levendige hip-hop-set, bijgestaan door Statik Selektah achter de decks, de sfeer van de Univers-tent naar een kosmisch niveau tillen. De oldschool beats in combinatie met zijn herkenbaar krachtige lyrics trokken moeiteloos een op elkaar geperste en losbandige mensenmassa aan. We kunnen Bada$$ het best beschrijven als een jong geweld waar we nog veel van mogen verwachten. 

Recensie: Joey Badass***

Recensie Oddisee***

desc

zondag 5 juli 2015 Tour and Taxis BrusselJelle Geuns

Het weer mocht dan wel twijfelachtig zijn op de laatste dag van Couleur Café 2015, maar de Amerikaanse rapper Oddisee weet zonder problemen een krachtige set neer te zetten die de buien snel doen vergeten. Bijgestaan door een band met een indrukwekkend rock- en groovegehalte wordt er een persoonlijke, zeker frisse, visie gegeven op de moderne hip-hop-cultuur. Oddisee en zijn band gaan in tegenstelling tot vele andere hip-hop-artiesten dat stapje verder, wat zorgt voor vele muzikale hoogstandjes die met een tevreden glimlach onthaald worden.

Recensie: Oddisee***

Recensie AC/DC*1/2

desc

maandag 6 juli 2015 Festivalwei DesselBert Hertogs

Van 1 maart 2009 was het geleden – toen nog in het Sportpaleis – dat AC/DC ons land aandeed. Meer dan zes jaar moesten de fans dus op de band wachten en een tijd zag het ernaar uit dat de Australische hardrockers ons land dit jaar simpelweg zouden laten liggen.  Uiteindelijk vonden de zestigers een weekje rust nemen tijdens hun tour iets wat enkel oude mannen doen en dus voegden ze 3 concerten toe begin juli, met eentje op het terrein van Graspop. Dat AC/DC niet zo maar het bijkomend Belgische verzoek kon negeren, mocht duidelijk zijn. Een optreden als kers op de taart na 20 jaar Graspop, het album Rock or Bust dat wekenlang bovenaan de albumcharts stond,…  waren maar enkele mooie redenen voor een passage aan ons land. Gevolg: het optreden was in minder dan 2 uur uitverkocht. 50 000 man was er bij.

Recensie: AC/DC*1/2

Recensie Mumford and Sons1/2

desc

zondag 5 juli 2015 Citadelle Arras, FRBert Hertogs

Met “Wilder Mind” heeft Mumford and Sons hun derde studio album uit. De banjo hingen ze daarvoor aan de haak waardoor hun kenmerkende folk-sound ingeruild werd voor alternatieve rock. De Britse band nam daarmee een erg groot risico dat nergens voor nodig was. Een artiest of band die zijn handtekening (ingrijpend) verandert, dat gebeurt zelden ongestraft. Ook op Main Square Festival in Arras bleek het publiek vooral pap te lusten van de oude sound. Nog opvallender: nog niet de helft van het terrein voor de Main Stage stond vol. Zagen we de groep in 2012 nog festival na festival (Pinkpop, Rock a field en Bilbao BBK Live) groeien hoewel de tweede plaat “Babel” nog lang niet uit was, dan leek de zwanenzang 3 jaar later ingezet.

Recensie: Mumford and Sons1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news