Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Ladies of Soul feat Natalia**
Waar: Lotto Arena Merksem
Wanneer: vrijdag 27 februari 2015

Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer samen op één podium en aangevuld met onze eigen Natalia: dat beloofde op papier alvast een geweldige show te worden. Niet te verbazen dat de Lotto Arena uitverkocht was voor “Ladies of Soul”. Het publiek werd getrakteerd op een gevarieerde selectie songs van o.a. Marvin Gaye, James Brown, Diana Ross en Aretha Franklin. Minder evident was het feit dat de dames ook nummers van Barbra Streisand, Beyoncé, Katy Perry en zelfs MC Hammer brachten. Dit zijn niet bepaald artiesten die we met het genre “soul” zouden verbinden. Niet dat u ons hoort klagen over Edsilia Rombley’s cover van “The way we were”, want we genoten van elke noot. Samen met Glennis Grace leverde zij vocaal de mooiste prestaties. Natalia wist verbazend goed stand te houden en moest duidelijk voor de sfeer zorgen. En die ambiance kwam er ook. Alleen … we misten tijdens “Ladies of Soul” de kriebels in de buik en het euforische gevoel van een memorabel concert. De enige kriebels kwamen van de bastonen die toch net iets te sterk door kwamen. Met zo’n line-up hadden we vuurwerk verwacht en dat kregen we enkel in de vorm van een cover van Katy Perry.

> Recensie: Ladies of Soul feat Natalia**


Recensie: John Coffey***
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: donderdag 26 februari 2015

Tijd voor het echte werk!. Een grote banner, een klein fanclubje op de voorste rij (met opvallende snor, want dat hoort er blijkbaar bij), een Mexicaans/Western-achtige intro, en knal! Met “Broke Neck” zet John Coffey hun zestig minuten durende set zonder meer verschroeiend in. Ook gedurende de rest van het optreden haalt het vijftal quasi onverminderd de sloophamer boven met hun boteerlijke Punkrock ’n Roll, met ADHD, op Speed en steroïden (of je kan het gemakshalve ook benoemen met de term die de jongens uit Utrecht er zelf aan geven: loud rock ’n roll). Hierbij gebruiken ze steevast elke vierkante centimeter die het podium rijk is, al lopen ze elkaar hier en daar soms wel wat in de weg, en dit met de energie, de gein en de guitigheid van pubers/jongvolwassenen. Deze vonk slaat dan ook over naar het publiek: een moshpit, een circle pit, ja, zelfs een heuse wall of death is hun deel (geen sinecure in deze veel te kleine AB Club).

> Recensie: John Coffey***


Recensie: Willow**
Waar: De Centrale, Gent
Wanneer: donderdag 26 februari 2015

Denk: felle lichtkleuren, hipster t-shirts en voeg daarbij nog een hele hoop aanstekelijke synth pop beats aan toe en je hebt de ingrediënten van Willow. Deze band behaalde in 2010 een derde plaats op Humo’s Rock Rally en debuteerde met hun album “We The Young” in 2012.

> Recensie: Willow**


Recensie: The Broken Circle Bluegrass Band**1/2
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: dinsdag 24 februari 2015

The

Foto's: Tom Leentjes

Jarenlang behoorde bluegrass country tot de groep muziekstijlen die enkel beluisterd werden door een kleine groep die-hard fans. Maar sinds Johan Heldenbergh, Veerle Baetens en hun band de soundtrack uitbrachten van “The Broken Circle Breakdown” is het genre weer helemaal in. Een bonte mix van jong en oud was dan ook massaal komen afzakken naar een uitverkochte Roma in Borgerhout om te genieten van hun muziek. De bandleden bewezen hun virtuositeit op mandoline, banjo, contrabas, gitaar, viool en dobro terwijl Veerle ons positief wist te verbazen met haar vocale kwaliteiten. De verschillende stemmen samen leverden ook een bijzonder mooie klank op. Johan was niet helemaal goed bij stem, maar dat probeerde hij goed te maken met luchtige en soms grappige bindteksten.

> Recensie: The Broken Circle Bluegrass Band**1/2


Recensie: Black Label Society**1/2
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: zondag 22 februari 2015

Al sinds eind jaren ’90 timmert Black Label Society aan de weg naar onsterfelijke roem. Het is de band rond Zakk Wylde (vooral bekend als voormalig bandlid van de al even legendarische als notoire Ozzy Osbourne). Met negen degelijke langspeelplaten (waarvan de laatste, Catacombs of the Black Vatican, op nummer één terechtkwam van de Billboard Top Rock Albums Chart) en een resem aan bekende medemuzikanten die de revue passeerden, heeft het collectief rond Wylde al een stevige reputatie verworven, die zich vertaalde naar enkele succesvolle verschijningen op Graspop Metal Meeting. Hoog tijd dus voor Black Label Society om zich ook bewijzen voor het selecte publiek in de Ancienne Belgique.

> Recensie: Black Label Society**1/2© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst