>>

Recensie Ijzersterke Madonna in het Sportpaleis***

desc

zaterdag 28 november 2015 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Wow! Met dat gevoel verlieten we het Sportpaleis na meer dan twee uur en een kwartier Madonna, the Queen of Pop aan het werk te zien. Een historisch optreden werd het want haar allereerste indoor show in ons land.  Daarvoor spaarde ze kosten noch moeite. Maar liefst 32 trucks en 13 tourbussen neemt Madonna mee op haar “Rebel Heart tour”. “There is a lot of darkness happening in the world.” zei ze en ze gaf mee dat ze het advies had gekregen: “Whatever you do, don’t go to Belgium. It is too dangerous.” gezien de terreurdreiging.  “Ik doe verdomme wat ik wil doen.” gaf Madonna vervolgens mee waarop ze onderstreepte dat ze de adviezen in de wind sloeg. Meer dan 20 000 toeschouwers reageerden dan ook erg extatisch. De sfeer in de grootste concerttempel van het land was een gans concert ongezien goed. “Don’t tell me” zette Madonna akoestisch in, waarna de band inviel en ze het nummer opnieuw akoestisch neerlegde. Deze Japanse krijgster kwam, zag en overwon in het Sportpaleis. Er is dan ook nog steeds maar een Queen of Pop.

Recensie: Ijzersterke Madonna in het Sportpaleis***

Recensie K3 Afscheidstour*1/2

desc

zaterdag 28 november 2015 Flanders Expo GentBert Hertogs

Vreemde sfeer in Flanders Expo bij de première van de K3 Afscheidstour. Een optreden waarbij we een begrafenisstemming voelen terwijl er ook een geboorte plaats heeft. Terugkijken naar het verleden én vooruitblikken naar de toekomst tegelijkertijd dus. Enig gevoel voor zelfverheerlijking omwille van het K3-succes is deze show niet vreemd. De K3 show had dan ook helemaal geen plot, de successen uit het verleden werden fijntjes getoond met archiefbeelden en uiteraard mochten de verkoopcijfers daarbij niet ontbreken. Of de oude K3 nu op het podium stond of de nieuwe dat maakte niet zo veel uit: sommige songs doen het gewoon niet (meer), andere blijven als een huis overeind staan. Maar is dat genoeg om nog eens een verhaal, of zoals Studio 100 het zelf noemt: een sprookje, voor nog eens 17 jaar te schrijven? We betwijfelen het.

Recensie: K3 Afscheidstour*1/2

Recensie Charles Aznavour Farewell Tour***

desc

dinsdag 17 november 2015 Vorst Nationaal BrusselBert Hertogs

Mocht het woord destijds niet bestaan hebben, hij zou het hebben uitgevonden. Vakmanschap, dat toonde Charles Aznavour, met zijn 91 jaar op de teller en een carrière van 70 jaar in de fleur van zijn leven, in een vol Vorst Nationaal Club.  De leeftijd brengt zo zijn ongemakken mee, zoals niet meer al te best kunnen horen of onthouden. Dus gaf ie mee dat hij een autocue nodig had. “Nummers schrijven is niet zo moeilijk, maar ze leren dat is wat anders” liet ie zich voor “Les amours médicales” tijdens het twee uur durende optreden optekenen. De Fransman toonde dat ie nog steeds zijn hoge eindnoten kon halen al kende hij letterlijk een valse start omdat hij blijkbaar niet alle instrumenten door de geluidmix uit de monitors op het podium hoorde.

Recensie: Charles Aznavour Farewell Tour***

Recensie Gavin DeGraw scoort op Night of the Proms 2015**

desc

vrijdag 13 november 2015 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Halfbakken. Dat is de verjongings- en vernieuwingsoperatie van Night of the Proms 2015 uiteindelijk geworden. Zeker, met Basement Jaxx, Regi, Natalie Imbruglia, Scala, dirigente  Alexandra Arrieche en presentator Kobe Ilsen stond er behoorlijk wat jong geweld op het podium van het Sportpaleis. Maar dat valt totaal niet te rijmen met de aanwezigheid van Joe Jackson (61) en John Miles (66) op de affiche van deze editie.  Dé man van de avond was dan ook Gavin DeGraw (38).

Recensie: Gavin DeGraw scoort op Night of the Proms 2015**

Recensie MS MR**

desc

donderdag 12 november 2015 Botanique BrusselYne Van De Mergel

Regenbooglichten, knalrode haren, leren broeken en dierenmotiefhemdje. Het lijkt alsof we in de virtuele wereld van heel wat tieners gedoken zijn. Hipsterduo MS MR strijkt neer in de Orangerie, dezelfde zaal waar de toen nog fluogeelgroenharige Lizzy Plapinger en haar partner in crime Max Hershenow twee jaar geleden stonden om hun debuutplaat (‘Secondhand Rapture’) voor te stellen.

Recensie: MS MR**

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news