Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Shabazz Palaces**
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: zondag 26 april 2015

Futuristisch, psychedelisch en uniek. Deze drie termen vatten het experimentele hiphopduo Shabazz Palaces mooi samen. Hun identiteit hebben ze in het begin geheim gehouden, maar achteraf bleek dat ex-Digable Planets rapper Ishmael ‘Butterfly’ Butler en Tendai Maraire de breinen zijn achter dit project.

> Recensie: Shabazz Palaces**


Recensie: Flying Lotus***
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: zondag 26 april 2015

Flying Lotus mag zonder twijfel een geniale muziekvirtuoos genoemd worden na zijn dromerige set in het Koninklijk Circus in Brussel. De harmonieuze samples en zéér dansbare beats in combinatie met psychedelische visuals sleuren je moeiteloos mee in zijn persoonlijke droomwereld. De voorprogramma’s slaagden erin het publiek goedkeurend heen en weer te laten wiegen, FlyLo bracht mensen daarentegen in een soort van muzikale roes. Iets wat helemaal niet vanzelfsprekend is in het experimentele hip-hop-genre. FlyLo kan soms wat twijfelachtig overkomen in zijn albums, maar over zijn live-reputatie valt er niet te discussiëren.

> Recensie: Flying Lotus***


Recensie: Nekka Nacht 2015**1/2
Waar: Lotto Arena Merksem
Wanneer: zaterdag 25 april 2015

Met Buurman als centrale gast op de Nekka Nacht 2015 beloofde het een avond te worden met heel veel rustige, gevoelige ballades. Gasten als Kommil Foo, Yevgueni, Laïs, Bløf en Senne Guns pasten ook perfect in dit schema. Als er in de Lotto Arena toch een feestsfeer zou losbasten, moest die komen van Stijn Meuris, Raymond van het Groenewoud en Stef Bos. We kregen wat we konden verwachten, zonder grote uitschieters: afzonderlijk leverden de verschillende artiesten degelijk werk en af en toe zat er bij de duetten een leuke combinatie zoals Laïs die tijdens “Een heel klein beetje oorlog” mooi tegenwicht bood aan de ruwe klank van Stijn Meuris.

> Recensie: Nekka Nacht 2015**1/2


Recensie: Lodovica Comello**
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: vrijdag 24 april 2015

Lodovica Comello is een Italiaanse actrice die bekend werd door haar rol als Francisca in de Argentijnse Disneyreeks Violetta. Naast het acteren begon de 24-jarige Lodovica aan een muziekcarrière in 2013. Haar debuut ‘Universo’ verscheen bij Sony Music en sinds februari ligt haar opvolger ‘Mariposa’ in de rekken.

> Recensie: Lodovica Comello**


Recensie: Groundation**1/2
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: zondag 19 april 2015

Groundation

Foto's: Groundation

De Amerikaanse band Groundation uit Sonoma County, is een negenkoppige band die gevormd werd in 1998. De groep staat bekend om zijn fusion van reggae, dub en jazz. Alhoewel deze drie genres gecombineerd worden, kunnen ze toch beschouwd worden als een reggaeband. De teksten gaan over vrijheid en de strijd voor een liefhebbende maatschappij. Toch staat de band ook bekend voor hun uitgebreide live improvisaties, iets wat kenmerkend is voor jazz.

> Recensie: Groundation**1/2© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst