Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Armin Van Buuren met Armin Only Intense**1/2
Waar: Sportpaleis Merksem
Wanneer: zaterdag 22 november 2014

Maar liefst 13000 man haalde Armin Van Buuren met zijn Armin Only Intense show naar het Antwerps Sportpaleis. Nog opmerkelijker: volgens onze – tevens betrouwbare info – was maar liefst 75 procent van de bezoekers een buitenlander. Het zegt veel over de internationale aantrekkingskracht van het Antwerps Sportpaleis, van Van Buuren en van EDM (Electronic Dance Music)-events in het algemeen. Maar het zegt misschien tevens ook iets over Belgische jongeren die de crisis voelen en dat het genre EDM in ons land nog lang niet die status heeft die het wél heeft in het buitenland, zoals in Nederland en Brazilië om maar iets te zeggen, waar een zeer grote fanbasis voor het genre te vinden is. In Antwerpen, zijn laatste Intense-optreden in het buitenland, trok Van Buuren de kaart van een totaalspektakel met live zang, piano, gitaar, viool, drums die ie naadloos aan elkaar wist te rijgen in zijn set. En er waren dansers, acrobaten op twee trampolines op het podium en daarnaast was er confetti: véél confetti, C02-jets, vuurwerk, vlammen, knallers én watervalvuurwerk.

> Recensie: Armin Van Buuren met Armin Only Intense**1/2


Recensie: Lenny Kravitz in het Sportpaleis*
Waar: Sportpaleis Merksem
Wanneer: vrijdag 21 november 2014

Een strontvervelend concert zette Lenny Kravitz neer in het Sportpaleis. Dertien (!), slechts dertien nummers, verspreid over twee uur (Lady speelde hij wel in de Ziggo Dome maar werd geschrapt in het Sportpaleis) bracht hij. Dat geeft een gemiddelde van 9,2 minuten per song. Extreem lange versies, erg veel solo’s (niet in het minst tussen de elektrische gitaar en de sax). Dat is goed voor even, maar werkt finaal gewoon tegen je als performer. Toen ie op het einde van “Sister” het nummer heel klein bracht, hoorde je dan ook het geroezemoes in het Sportpaleis boven de muziek uitstijgen. Door dat lange soleren kwam niet zelden de songstructuur – vaak niet meer dan een funky riffje in repeat modus – bloot te liggen in songs als “I belong to you” en “Dancing till down”.

> Recensie: Lenny Kravitz in het Sportpaleis*


Recensie: Enrique Iglesias in het Sportpaleis*1/2
Waar: Sportpaleis Merksem
Wanneer: donderdag 20 november 2014

“Sex and Love” heet de recentste plaat van Enrique Iglesias die matig scoort in de charts. Toch blijkt de Spaanse zanger die vooral hits scoorde rond de eeuwwissel en in het begin van de nillies nog steeds tot de verbeelding te spreken bij heel wat vrouwen. Dat ie samen met Demi Lovato naar het Sportpaleis kwam, was een meesterzet. Twee generaties vrouwen dus – eigenlijk meer want er zaten ook gepensioneerden in onze buurt – die zo samen de avond van hun leven beleefden. Dat zorgde niet zelden voor extatische taferelen. Wij gaan ons het meest gênante moment ever met twee fans op het C-podium nog lang herinneren. Dit was sterker dan uitlachtelevisie, dit was collectief neergaan van het lachen. Een zware fan, een vijftiger, die net dezelfde kleren als Enrique aanhad: zelfde kleur broek, rood t shirt en zijn vrouw Danielle stonden stevig te dansen op “Stand by me”, een cover van Ben E. King, die mevrouw blijkbaar niet meteen in de praktijk wou brengen toen ze Enrique vast kon nemen. Helemaal hilarisch werd het toen Iglesias de microfoon aan haar man gaf, terwijl zij dansten, en manlief de song zo vals als een kat verder zong. Zelden hebben we zo vaak “OMG!” na elkaar uitgeroepen in het Sportpaleis.

> Recensie: Enrique Iglesias in het Sportpaleis*1/2


Recensie: Demi Lovato in het Sportpaleis**
Waar: Sportpaleis Merksem
Wanneer: donderdag 20 november 2014

Zelden was er zo  veel te doen rond de special guest van een optreden als bij dat van Enrique Iglesias toen de concertaankondiging er kwam. Want jawel Demi Lovato, uit de Disney stal, stond op de affiche. Hoe lang gaat ze optreden? Is het een support act of wordt het toch een volwaardig dubbelconcert? Dat soort mails en persoonlijke berichten via social media, die we anders nooit krijgen over special guests of supports, kwamen onder andere bij ons terecht. Uiteindelijk zou Lovato 40 minuten op het podium staan in Antwerpen, voor de allereerste keer in ons land. Meteen gaf ze erbij dat een volgende afspraak met België niet snel op zich zou laten wachten.

> Recensie: Demi Lovato in het Sportpaleis**


Recensie: Billy Idol**1/2
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: woensdag 19 november 2014

“Rebel Yell” van Billy Idol vatte zo goed als de avond in een zeer goed gevuld Koninklijk Circus samen. De achtenvijftigjarige Brit zong “Do you feel alright?” waarop ie het publiek “I feel alright!” liet antwoorden. Het gaf meteen de sfeer weer van een erg sterke avond. Idol bleek nog steeds goed bij stem, op “Sweet Sixteen” na, waar hij wat slordig over ging, mogelijks omdat ie het nummer al veel te vaak op een podium heeft moeten brengen. De zanger bleek ondanks de leeftijd nog strak in het vlees te zitten, tot groot jolijt van onze tijdelijke buurvrouw An die haar drieënveertigste verjaardag vierde.

> Recensie: Billy Idol**1/2© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst