>>

Recensie Mud*****

desc

donderdag 30 juni 2016 Festivalwei WerchterBert Hertogs

We moeten het Herman Schueremans nageven. De head promotor houdt de vinger aan de pols en weet wat de recentste tendensen zijn in festivalland. Door dit jaar geen eieren naar de Clarissen te brengen (wat vorig jaar volgens de massamedia nog de reden was voor een zonnige Rock Werchter 2015) voegde hij last minute en verrassend Mud toe aan de affiche van het festival in Vlaams-Brabant. Volgens kwatongen probeerde hij zo waar Glastonbury festival naar de kroon te steken of zelfs Woodstock uit 1969 om zijn festival terug dat hippiegevoel van weleer te bezorgen dat met de loop der jaren om commerciële redenen toch wel wat naar de achtergrond was verdwenen.

Recensie: Mud*****

Recensie Nathaniel Rateliff and The Night Sweats**1/2

desc

donderdag 30 juni 2016 Festivalwei WerchterBert Hertogs

Het beste optreden op dag één van Rock Werchter. Dat leverde Nathaniel Rateliff & The Night Sweats af in The Barn. Oorspronkelijk stond dit concert zelfs niet op onze planning, maar een zoveelste keer Kaiser Chiefs – been there, seen that, done that - zien op hetzelfde moment prikkelde al helemaal niet onze interesse. Van de twee tenten is The Barn overigens het meest sfeervol ingericht met sfeerlichtjes in de nok. Het doet denken aan een passage van Mumford and Sons in het Sportpaleis een paar jaar geleden. Niet toevallig heeft Rateliff ooit het voorprogramma van hen verzorgd overigens. De uitbundige sfeer is erg vergelijkbaar trouwens. En voor een middagshow op een eerste festivaldag eerder uitzonderlijk. Jawel we zagen het publiek swingen, meewiegen, klappen en zelfs op het einde bij afsluiter S.O.B. stevig stampen op de plankenvloer!

Recensie: Nathaniel Rateliff and The Night Sweats**1/2

Recensie Ellie Goulding*

desc

donderdag 30 juni 2016 Festivalwei WerchterBert Hertogs

Een verwittigd man is er twee waard. Zeker wanneer die Herman Schueremans heet. Schreven we vorig jaar nog dat Ellie Goulding anderhalf uur laten spelen op een festival veel te lang is op basis van onze ervaring op Sziget Festival, dan zagen we die stelling koudweg opnieuw bevestigd op Rock Werchter. Met een korte set van 55 minuten op Pukkelpop vorig jaar wist ze wel te scoren, maar in Werchter kreeg ze het publiek nauwelijks mee.  Het werd zelfs zo erg dat op den duur tienermeisjes – toch wel het doelpubliek van Goulding - de pit verlieten tijdens “Codes” en andere oorden opzochten nog voor ze de grote hits liet horen. Tja, als je bijna alle hits opspaart om tussen 8 en twintig na acht te spelen terwijl er tussen zeven en acht nauwelijks iets te beleven valt, dan heb je gewoon een zwakke setlist onder de arm die maar één ding ambieert: de herinnering aan het laatste stuk bij de toeschouwers vasthouden.

Recensie: Ellie Goulding*

Recensie Paul McCartney*1/2

desc

donderdag 30 juni 2016 Festivalwei WerchterBert Hertogs

Groot nieuws op Rock Werchter. En neen dan hebben we het niet over de wateroverlast waar de regio de laatste weken na overvloedige regenval mee te kampen had. Het muzikale nieuws was de komst van Macca naar de wei van Werchter. Het festival had op die manier voor het eerst de Kever der Kevers beet. Alleen stond de Kever een kwartier te laat op het podium, schrapte hij daardoor maar liefst 7(!!) nummers uit de set in vergelijking met zijn vorige optreden in Denemarken, kende de show een zeer vreemd einde met C02 jets die nog even vlug hun overschotjes loosden, de confetti die de lucht invloog en wat vuurwerk dat nog overgebleven was dat de lucht in schoot een hele tijd nadat slotnummer “The End” al afgelopen was, bleek Macca’s stem wel erg broos geworden met de jaren – lees: de man klonk bij momenten bijzonder vals – en ging het geluid op het einde de mist in “I don’t know what that feedback was, but it was big.” En of dat zo was! Om kort te zijn: McCartney is oud geworden en leverde op Rock Werchter een set af die balanceerde tussen het aanvaardbare en het onaanvaardbare.

Recensie: Paul McCartney*1/2

Recensie Neil Young en Promise of The Real***

desc

vrijdag 24 juni 2016 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Neil Young en zijn nieuwe band Promise of The Real hebben sinds 24 juni een live album uit. De dertien nummers uit het album Earth werden vorig jaar tijdens de tour opgenomen. Maar er gaat niets boven de live ervaring van een live optreden in vergelijking met de registratie ervan. Dat ervoer het publiek in het Sportpaleis waar Neil Young maar liefst drie uur aan een stuk, van tien na negen tot tien na twaalf een ijzersterk optreden gaf. De rechterpols mocht dan wel ingetapet zijn, en even liet hij in zijn lichaamstaal tussen twee nummers door uitschijnen dat het gitaarspel dat ie neerzette niet vanzelfsprekend was in de huidige omstandigheden. Toch deed ie het maar. Hét beeld van de avond: Young en zijn vijfkoppige band (3 gitaristen, 1 percussionist en 1 drummer) die in een cirkel inhaakten en meerdere malen opsprongen op het einde. Misse volbracht. Game. Set. Match. Twee staande ovaties waren dan ook niet meer dan verdiend.

Recensie: Neil Young en Promise of The Real***

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news