Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Billy Idol**1/2
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: woensdag 19 november 2014

“Rebel Yell” van Billy Idol vatte zo goed als de avond in een zeer goed gevuld Koninklijk Circus samen. De achtenvijftigjarige Brit zong “Do you feel alright?” waarop ie het publiek “I feel alright!” liet antwoorden. Het gaf meteen de sfeer weer van een erg sterke avond. Idol bleek nog steeds goed bij stem, op “Sweet Sixteen” na, waar hij wat slordig over ging, mogelijks omdat ie het nummer al veel te vaak op een podium heeft moeten brengen. De zanger bleek ondanks de leeftijd nog strak in het vlees te zitten, tot groot jolijt van onze tijdelijke buurvrouw An die haar drieënveertigste verjaardag vierde.

> Recensie: Billy Idol**1/2


Recensie: Submotion Orchestra**
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: maandag 17 november 2014

Submotion Orchestra, de Britse elektronische jazzgroep kwam hun derde studioalbum ‘Alium’ voorstellen in de Ancienne Belgique. De zo goed als uitverkochte AB Club werd met een brede glimlach naar huis gestuurd nadat de band nogmaals aantoonde hoe sterk hun live performances  zijn.

> Recensie: Submotion Orchestra**


Recensie: Bryan Ferry in het Koninklijk Circus**1/2
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: maandag 17 november 2014

Bryan Ferry zagen we voor het laatst op de Lokerse Feesten twee jaar geleden. Best een puik optreden dat ie neerzette op de Grote Kaai. Alleen het publiek stond er wat als fossielen bij. Dat kon beter. De Belgische fans hadden dus iets goed te maken én deden dat ook in het Koninklijk Circus. Een zeventiger zagen we de tijd van zijn leven beleven al dansend op het balkon van het Koninklijk Circus tijdens een magistrale uitvoering van Wilbert Harrison’s ”Let’s stick together”.

> Recensie: Bryan Ferry in het Koninklijk Circus**1/2


Recensie: Stromae in Paleis 12*****
Waar: Paleis 12 Brussels Expo
Wanneer: zondag 16 november 2014

Stromae, dé grote trots van ons land gaf met geblesseerde voet en omringd door bandleden in exact dezelfde outfit voorlopig zijn laatste concert in België. Iets wat een oprecht gemis is voor degenen die er niet bij konden zijn. Stromae alias Paul van Haver, heeft zo een onmiskenbaar talent, dat door de radio ook al te horen valt, maar wat vooral duidelijk wordt wanneer je erbij bent. Om het te horen, te zien en vooral te beleven.

> Recensie: Stromae in Paleis 12*****


Recensie: Jack White in Vorst Nationaal*1/2
Waar: Vorst Nationaal Brussel
Wanneer: zondag 16 november 2014

Jack White vond in Vorst Nationaal geen richting en wist kennelijk met zichzelf geen blijf. Drie kwartier lang was het zoeken, lang zoeken naar een manier om te scoren. Net als de Rode Duivels tegen Wales dezelfde avond. Waar de Duivels zonder scoren naar huis moesten, wist White wél zijn punten te verzilveren, al was het pas in de toegevoegde tijd, tijdens een geweldige bisronde. Alles daarvoor leek meer op een chaotische zondagse repetitie.

> Recensie: Jack White in Vorst Nationaal*1/2© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst