Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Hotel Vocal Glamour**
Waar: Fakkeltheater - Rode Zaal
Wanneer: vrijdag 19 december 2014

Door als thema “Glamour” te nemen, had Sam Verhoeven zijn gasten, Daisy Thys en Ann Van den Broeck, heel wat extra werk in hun nek gedraaid. Elke keer wanneer een van de diva’s op het podium kwam, had ze een andere jurk aan. En om het thema verder nog wat luister te geven, had hij ook nog een showtrap voorzien. Dus ze mochten nog trappen lopen op hakken ook. De muzikale leiding was zoals altijd in de vakkundige handen van Pol Vanfleteren en die had ook nu weer voor enkele pareltjes van arrangementen gezorgd. Vooral wat hij samen met Ann van “Eres tu” gemaakt had, was echt geweldig. Ann Van den Broeck was trouwens de sterkste schakel in deze speciale editie van Hotel Vocal en dat viel nog eens extra op in “Meisje in 14 G”.

> Recensie: Hotel Vocal Glamour**


Recensie: Estelle**
Waar: The New Parish, San Francisco, CA, USA
Wanneer: maandag 8 december 2014

Ver weggestopt, in een donker café aan de overkant van de Golden Gate Bridge, stond Estelle voor een uurtje op een zelf geknutseld podium. En ook al heeft de Britse zangeres met menig Amerikaanse muziekheld samengewerkt (John Legend, Kanye West, Cee Lo, Mark Ronson etc.), een groter podium verdient ze kennelijk nog niet. Na 3 voorprogramma’s verscheen ze eindelijk voor haar publiek om haar nieuwe album ‘True Romance’ voor te stellen.

> Recensie: Estelle**


Recensie: Clouseau Centraal in het Sportpaleis**1/2
Waar: Sportpaleis Merksem
Wanneer: vrijdag 12 december 2014

Het was ondertussen alweer van 2010 geleden dat Clouseau een groot concert in het Sportpaleis had gegeven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de feesttempel van ’t Stad tot de nok toe gevuld was met fans die de gebroeders Wauters nog eens aan het werk wilde zien en horen. En het publiek kreeg waar het voor kwam: een hele schare Clouseau-klassiekers aangevuld met recenter werk, een spetterende lichtshow, soms verrassende arrangementen, een hele hoop sfeer, een goeie band en twee broers die er duidelijk ook zin in hadden. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een stevig feestje en dat kwam er dan ook. En voor de fans die iets verder van het podium zaten, liet Koen zich in een harnas hijsen om vervolgens al zingend naar hen toe te vliegen.

> Recensie: Clouseau Centraal in het Sportpaleis**1/2


Recensie: Hotel Vocal Festival**
Waar: Fakkeltheater - Rode Zaal
Wanneer: vrijdag 5 december 2014

Het was de eerste in een reeks van drie verschillende shows naar aanleiding van tien jaar Hotel Vocal. Hans Peter Janssens en Luc Caals mochten de spits afbijten. Samen met gastheer Sam Verhoeven en een zevenkoppig orkest brachten ze een show die het midden hield tussen een ouderwetse revue en een  rustig concert. Luc was er voornamelijk voor de komische noot, Hans Peter voor het serieuzere werk en Sam … die was van alle markten thuis. Samen stonden de heren garant voor een erg vermakelijke en gevarieerde show. Ze was alleen bij momenten net iets te nonchalant, zelfs voor een Hotel Vocal.

> Recensie: Hotel Vocal Festival**


Recensie: Little Dragon**
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: maandag 1 december 2014

Het was de tweede keer dit jaar dat Little Dragon zich in België begaf. Een paar maanden geleden nog op de festivalweide in Dour, deze keer in de Ancienne Belgique om hun vierde album voor te stellen. Met nog meer metaal, beats en bliepjes uit kleurige dromen van een ander sterrenstelsel. Mede dankzij de NMBS was de zaal niet gevuld, maar het publiek dat over het algemeen bestond uit minder opvallende hipsters, leek de uiteenlopende show te kunnen pruimen.

> Recensie: Little Dragon**© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst