Concertnews.be
                       
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Kaiser Chiefs*****
Waar: Botanique Brussel
Wanneer: woensdag 23 april 2014

Kaiser Chiefs: grandioos festivaloptreden in zakformaat in Botanique

OMG! Wat een feestje leverde Kaiser Chiefs af in de Botanique. Erg strak, entertainend, haalde de band alle truuks uit de kast en voorzag Ricky Wilson het publiek van de blijkbaar broodnodige Education. Want, néén de rand van een podium dient niet als collectieve vestiaire, beste Brusselse vrienden. Al ging dat rode vrouwenjasje dat de frontman uit de berg textiel plukte hem erg goed af. Het combineerde prima met zijn rode broeksriem.

> lees meer

Recensie: Klangkarussell*
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: maandag 21 april 2014

Foto’s: Lisse Wets

Foto's: Lisse Wets

Klangkarussell, het Zwitserse DJ-duo bekend van hun geweldig zonnige hit Sonnentanz, liet een niet uitverkochte Ancienne Belgique op z’n zachtst gezegd op zijn honger zitten. Het was een blamage, verrassend slecht –en dat terwijl ze zo’n heerlijk voorproefje gaven op Pukkelpop 2013.

> lees meer

Recensie: The Webb Sisters**1/2
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: woensdag 16 april 2014

Als toegiften “I want you to want me” (Cheap Trick) tweestemmig, enkel begeleid door de handharp en vervolgens a capella “Heart like a Wheel” brengen en dat –letterlijk – unplugged tot midden in de Roma.  Dat is geen goedkoop showtrucje, wel een openlijke sollicitatie voor een staande ovatie. En dus volgde die ook - niet meer dan verdiend trouwens - na een puik avondje musiceren door The Webb Sisters in de Borgerhoutse cultuurtempel.

> lees meer

Recensie: Wild Beasts**
Waar: Botanique Brussel
Wanneer: dinsdag 15 april 2014

Wild
Foto's: Wild Beasts

Het is al een hele poos geleden dat het Britse Wild Beasts nog eens halt hield in de Botanique en dat heeft er zowaar voor gezorgd dat daarmee ook hun bekendheid is afgenomen. Of misschien is het overgrote deel van de concertgangers in deze paastijd op zoek naar betere oorden, laten we het daar op houden. De Orangerie raakte ook dit keer niet uitverkocht en blijft bij aanvang van opwarmer MONEY bijzonder leeg. Frontman Jamie Lee, die duidelijk een glaasje (lees: bak bier) teveel op heeft, doet het dan maar in het midden van de zaal, tot vervelens toe vraagt hij een medebandlid om een gitaarwissel en een zoveelste flesje. Lee muzikaal berispen kunnen we echter niet, aangezien de Brit telkens moeiteloos klaarheldere vocals levert.

> lees meer

Recensie: Ziggy Marley***
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: dinsdag 15 april 2014

Speciaal voor Ziggy Marley, zoon van, was de Ancienne Belgique gehuld in marihuana rook en de bekende rode, gele en groene reggae kleuren. Een verbazingwekkend goed concert van de oudste zoon van Bob en Rita Marley, die altijd de ‘zoon van’ zal blijven, maar die geheel op zijn eigen manier de Marley roots voortzet.

> lees meer


© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst