Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Sinead O Connor*1/2
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: dinsdag 30 september 2014

Sinéad O’Connor leverde in de Ancienne Belgique een concert af waar we een bipolaire stoornis aan dreigen over te houden. Groots was het in zijn kleine momenten, in zijn akoestische, a capella-songs. Klein in zijn gepruts om een gitaarakkoord dat een eng bijgeluid gaf op het einde van “Black boys on mopeds” bijvoorbeeld waarbij O’ Connor de song afmaakte door de lyrics wat lullig te veranderen in het teken van dat voorval. Wat er ook gebeurt tijdens een concert, gewoon blijven voortdoen alsof er niets gebeurd is, het is een gouden regel die O’Connor helaas aan haar laars lapte. Bij een deel van het publiek won ze er wel sympathie mee, bij ons niet.

> Recensie: Sinead O Connor*1/2


Recensie: ABBA Gold Tribute**1/2
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: zondag 28 september 2014

Stany Crets komt het podium op en kondigt aan: “Ik heb slecht nieuws. De groep staat in de file, en ze gaan er niet geraken. Daarom heeft De Roma mij gevraagd om in te vallen en dus zal ik de komende twee uur de ABBA hits zingen, a capella.” Gelukkig was dit een grap en maakt Stany Crets van deze aandacht gebruik om zijn show Songfestival, contest of the best te promoten. Daarnaast roept hij ook op om te doneren voor De Roma, want de zaal zal in de zomer van 2015 gerestaureerd worden.

> Recensie: ABBA Gold Tribute**1/2


Recensie: Hotel Vocal | De Somebody s***
Waar: Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen
Wanneer: zaterdag 27 september 2014

Hotel

Foto's: Bert Noble

Het is ondertussen al het tiende seizoen van Hotel Vocal en deze verjaardag mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Het publiek had vorig jaar zelf mee mogen kiezen welke programma’s ze graag nog eens terug wilden zien en De Somebody’s mochten de spits afbijten met hun crooners. Sam Verhoeven, Dirk Van de Merlen en Frank Hoelen brachten klassiekers uit het genre zoals: “Mack the knife”, “The lady is a tramp” en “New York, New York”. Het samengaan van de stemmen en de meerstemmigheid in de zang maakte van “Something stupid” een pareltje. Maar Hotel Vocal zou niet trouw zijn aan zichzelf als er tussen al die zang geen ruimte zou zijn voor plezier.

> Recensie: Hotel Vocal | De Somebody s***


Recensie: Jessie Ware | Tough Love tour***
Waar: Le Trabendo, Paris, France
Wanneer: vrijdag 26 september 2014

Het is al even geleden dat Jessica ‘Jessie’ Ware het kanaal overstak naar Europa en dus is het maar normaal dat de Britse voor haar exclusieve promotour ten minste even halt houdt in één van onze buurlanden. Ware kiest bewust voor kleine zalen, om de sfeer perfect te krijgen. Le Trabendo in Parijs vormt de derde stop op haar Tough Love tour die uit slechts negen shows bestaat.

> Recensie: Jessie Ware | Tough Love tour***


Recensie: K3 Kan Het Show**
Waar: Lotto Arena Merksem
Wanneer: zaterdag 27 september 2014

K3

Foto's: Studio 100

In de K3 Kan het Show ligt naast de vele liedjes die het trio brengt, het zwaartepunt bij de kinderen in de zaal. Zij kunnen thuis een formulier afdrukken en hebben de keuze om een van de vier wensen uit te laten komen. Die zijn: in een videoclip meespelen, vliegen, omgetoverd worden tot K3 of enkele slagroomtaarten gooien.   Bij het binnenkomen van de zaal droppen de kids hun formulier in een trommel waaruit K3 dan enkele winnaars trekt. De vliegwens kan maar voor een kindje uitkomen, de andere voor een drietal. Maar al bij de start van de show blijkt een trommel kwijt. Zien die kinderen hun wens niet in vervulling gaan, of duikt hij toch nog op? En kunnen de 3 meisjes Koen Kommer (Patrick Onzia) die roet in het eten komt gooien, te baas? Hij zegt namelijk dat ie beter wensen kan laten vervullen dan K3 in zijn Koen Kan het Show…

> Recensie: K3 Kan Het Show**© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst