>>

Recensie No Fun At All**

desc

vrijdag 29 april 2016 Festivalwei MeerhoutCaro Dralants

No Fun At All bracht grappig genoeg wel fun naar de Impericon Stage op Groezrock. Het vijftal wist het vermoeide toch energiedrank zuipende publiek wakker te houden. De oude rotten van het vak gaan al lang mee wat toch een beetje te merken was. Gelukkig hadden ze een stagedivende mascotte mee die de energie hoog hield. Helaas veranderde het veelbelovende begin in een spiraal van herhaling waardoor sommigen afdropen. Meer variatie in de muziek zou de oplossing zijn geweest.

Recensie: No Fun At All**

Recensie Hatebreed**

desc

vrijdag 29 april 2016 Festivalwei MeerhoutCaro Dralants

Hatebreed is een aanrader voor fans van het hardere werk. Ideaal dus voor op de Monster Energy mainstage van Groezrock. ‘Are you ready’ werd de favoriete zin van de avond. Helaas werd het concert tegen het midden aan meer een reclameshow voor hun nieuw album dat binnenkort zal uitkomen. De mannen dropten geregeld bommen, maar de muziek bleef op een constant ritme. Ook de belichting was te veel hetzelfde. Flikkerend en hard, wel passend bij de muziek. Het was high level hardcore waarbij eentonigheid overheerste.

Recensie: Hatebreed**

Recensie Frank Turner and The Sleeping Souls**1/2

desc

vrijdag 29 april 2016 Festivalwei MeerhoutCaro Dralants

Het was net of je een Irish pub binnen wandelde en de zattemansliederen je om de oren werden gesmeten. Frank Turner & The Sleeping Souls waren één grote brok energie. Jammer dat de nummers zo snel voorbij vlogen. De hardere folk met soms een verrassende piano op de achtergrond kon de menigte wel smaken. Er werd luid meegezongen, gedanst en gesprongen. Een hoogtepunt werd de stagedive van ene Ricky die zo van Turner moest beslissen welk deel van de tent het beste was. De wedstrijd werd uiteindelijk door niemand echt gewonnen, maar was een leuk intermezzo. Turners ruwe stem kon verrassend genoeg ook heel zacht uit de hoek komen. Een mooie en evenwichtige afwisseling.

Recensie: Frank Turner and The Sleeping Souls**1/2

Recensie Bettye LaVette**

desc

woensdag 27 april 2016 Het Depot LeuvenCaro Dralants

Bettye LaVette bezit de kracht om nummers die niet van haar zijn volledig naar haar hand te zetten. Ze vertelt verhalen van anderen alsof het de hare zijn. De soulveterane met de heerlijke hese stem bracht die verhalen naar Het Depot en het weinige publiek was daar tevreden mee. Haar muzikanten pasten perfect in het afwisselende funky en soulvolle concert. Helaas werd er iets te veel dezelfde structuur van traag naar tempo en weer terug gebruikt waardoor de show niet heel spannend was. Het rustige en emotionele ‘Like a Rock’ en het vrolijk klinkende ‘Joy’ waren de hoogtepunten van de avond. De verwachte grote uithaal bleef jammer genoeg uit, maar de a capella afsluiter van LaVette maakte dat voor een deel goed. Een magisch moment waarbij haar stem de verdiende aandacht kreeg.

Recensie: Bettye LaVette**

Recensie Sirius Plan**

desc

maandag 25 april 2016 Ancienne Belgique BrusselCaro Dralants

De girls only band Sirius Plan bracht country, folk en rock met girlpower. Helaas bleef die power af en toe steken in de kelen van de drie zangeressen. Wat niet wegnam dat hun stemmen stuk voor stuk karakteristiek waren. De zwoele vocals van gitarist Skye, de rock ’n roll stem van drumster Gaelle Mievis en het zachte timbre van gitarist Claire Joseph pasten goed bij elkaar. Jammer genoeg waren zowel de Engelstalige als de Franstalige nummers vrij eentonig. Een eenheidsworst waarbij punten werden gescoord op de intieme sfeer, maar die geen uitschieters bevatte.

Recensie: Sirius Plan**

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news