>>

Recensie Patti Smith*****

desc

zaterdag 13 augustus 2016 Park Den BrandtBert Hertogs

Geen akoestische set bracht Patti Smith zoals ‘An Evening of Words and Music’ in de programmabrochure werd aangekondigd. Wel zagen we een vrouw die de vrijheidsstrijder in zich losliet in Park den Brandt tijdens de vijfendertigste editie van Jazz Middelheim. “I’m not a jazz singer. Do the fuck what you want. Raise your fucking arms! You with your fucking chairs.” klonk het fel op het podium. Smith kreeg gehoor bij het publiek dat rechtveerde, met de voeten begon te stampen en danste dat het een lieve lust was. “Er is niet veel plek hier.” Zo had ze ook begrepen met die stoeltjes en de dikke rijen aan staande toeschouwers buiten de tent. “Maar wat mij betreft mogen jullie zelfs dansen in de toiletten.” Smith had al perfect aangevoeld tijdens ‘Dancing barefoot’ dat enkele toeschouwers al dan niet op blote voeten wilden dansen . Uiteindelijk speelde ze daar handig op in. Onze stoeltjes laten voor wat die waren, voelde dan ook nooit zo bevrijdend als tijdens dit optreden. 

Recensie: Patti Smith*****

Recensie Milk Inc**

desc

zaterdag 6 augustus 2016 Grote Kaai, LokerenBert Hertogs

Milk Inc. bestaat 20 jaar en 16 jaar met frontvrouw Linda Mertens om precies te zijn. Reden voor een feestje op Lokerse Feesten, was dat voor Regi, Linda, toetsenist Peter Schreurs, drummer Michael Schack en founding father Filip Vandueren. Het is een lange tijd stil geweest rond deze Belgische dance act. Dat komt omdat Regi en co eind 2014 op de pauzeknop duwden. Linda kon op die manier genieten van de geboorte en de eerste levensmaanden van haar allereerste kindje dat ze eind 2014 op de wereld zette.  Iets minder dan twee jaar later staat ze strakker dan ooit, met een kort zwart leren broekje op het podium van de Grote Kaai. De groep mocht dan wel het hoofdpodium openen op zaterdag, toch stonden ze er met een show die eerder deed denken alsof ze de headliner van de avond waren met vuurwerk, vlammen, confetti en de zon die perfect op tijd onder ging bij ‘Blackout’.

Recensie: Milk Inc**

Recensie Jill Shaw**1/2

desc

zaterdag 6 augustus 2016 Grote Kaai, LokerenBert Hertogs

Mochten Ellie Goulding en Max Colombie ooit samen de koffer induiken, het zou hen wellicht Jill Shaw opleveren. De Gentse Jill (21) heeft een al even strak lichaam als dat van Goulding en is op zijn minst even sportief. Waar Ellie zweert bij lopen, is Jill al jaren een surfgirl. Het zwoele, sensuele heeft ze van beide, de zachte kopstem doet wat aan Goulding denken terwijl dat toch wat mysterieuze indie-kantje weer wat weg heeft van de frontman van Oscar and the Wolf. Nog iets wat ze gemeen heeft met Colombie is dat Junior Eurosong-verleden: hij met ‘Voor eeuwig’, zij als lid van het olijke duo Jill & Lauren met “Get Up”. Dat, naast haar zomerhitje ‘Summer sucks’ schudt ze nu van haar af met de release van haar allereerste EP ‘Dark Paradise’ half september. 5 nummers telt het schijfje waar John Roan, jawel die van Arsenal, aan mee heeft geschreven.

Recensie: Jill Shaw**1/2

Recensie Beyonce**

desc

zondag 31 juli 2016 Koning Boudewijnstadion BrusselBert Hertogs

Beyoncé keek in het Koning Boudewijnstadion op geen cent meer of minder. Een gigantische wall met stroboscopen, een kubusvormige ledwall die kon bewegen en tot het dak van de rechte tribune reikte, vlammenwerpers (“Survivor”), C02-jets, vuurwerk (“Halo”), rook over het podium, een catwalk met loopband (“Drunk in love”) ,acrobatie (o.a. op “Mine”), en een rechthoekig B stage dat in de finale een ondiep zwembadje werd, ... Queen B zag het groots. Maar big betekent alweer niet dat het daarom beter was.

Recensie: Beyonce**

Recensie Joss Stone**1/2

desc

zaterdag 16 juli 2016 Salacgriva - Latvia Teiksma Jankava

The second day of Positivus festival was as sunny as Joss Stone’s performance. The young and beautiful 29 year old singer from England accompanied Positivus with her R&B/blue-eyed soul/reggae songs. Stone’s childhood music influences were 1960’s and 1970’s American R&B and soul music performed by artists like Dusty Springfield. So as a result she developed into the beautiful and soulful style singer that everyone can listen to today.

Recensie: Joss Stone**1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news