Concertnews.be
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: Woman s Hour**
Waar: Botanique Brussel
Wanneer: zaterdag 25 oktober 2014

Elke band die het Belgische concertavontuur mocht inzetten in de Witloof Bar, heeft zeker en vast lovende woorden uitgesproken over de ondergrondse zaal. Terwijl de palen voor de toeschouwers letterlijk en figuurlijk een hekelblok zijn, is de sfeer en het zicht voor de artiesten op het podium geweldig. Zoveel blijkt ook voor de band die er vanavond mag aantreden. Het Britse viertal Woman’s Hour stond eerder al in de AB als opener voor Metronomy, maar doet op haar eerste eigen Europese tournee de Botanique aan. Dat Fiona, Will, Nick en Josh onder de indruk zijn van de Brusselse concertzaal en haar omgeving kunnen we afleiden uit de Instagramfoto’s die ze enkele uren voor de show online plaatsten. We geven hen alvast geen ongelijk.

> Recensie: Woman s Hour**


Recensie: OneRepublic***
Waar: Lotto Arena Merksem
Wanneer: zaterdag 25 oktober 2014

OneRepublic heeft het potentieel om groot te worden. Dat bewees de poprock-band uit Colorado alvast in de Lotto Arena in Antwerpen. Een grootse productie, goed voor 6 trucks en 5 bussen, neemt de groep op sleeptouw. Camera’s brengen het concert in beeld, er is een catwalk én B-stage. Voor een middelgrote venue als de Lotto Arena is dat behoorlijk wat. De groep rond Ryan Tedder ging voor een zeer entertainende show die geen seconde verveelde.  Een show met veel aandacht voor de fans ook.

> Recensie: OneRepublic***


Recensie: Vaya Con Dios Farewell Tour**1/2
Waar: Lotto Arena Merksem
Wanneer: vrijdag 24 oktober 2014

Vaya Con Dios benaderde de perfectie in de Lotto Arena tijdens het voorlaatste optreden van de band ooit. Dani Klein neemt voor goed afscheid van haar publiek na 35 jaar ervaring op de planken. Het allerlaatste concert op 25 oktober 2014, in Vorst Nationaal, wordt opgenomen voor de cd en dvd ‘Thank You All’ die op 28 november 2014 zal uitkomen. Voor de regie tekent Hans Pannecoucke die onder andere al werkte met Coldplay en Faithless.

> Recensie: Vaya Con Dios Farewell Tour**1/2


Recensie: Buurman***
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: donderdag 23 oktober 2014

Wat stonden ze te glunderen en te glimmen na afloop van de voorstelling. Geert, Stijn en Koen hadden er dan ook alle reden toe: vandaag werd bekend dat ze centrale gast zullen zijn op de volgende editie van de Nekka Nacht, hun nieuwste cd  van Buurman “De kus in ruil voor een koninkrijk” lag vanaf vandaag in de rekken én ze speelden een uiterst geslaagde première van hun gelijknamige tour. Een mens zou van minder vrolijk worden. En het publiek? Dat had met volle teugen kunnen genieten van een voorstelling die visueel, tekstueel en muzikaal om van te snoepen was.

> Recensie: Buurman***


Recensie: Kishi Bashi**
Waar: Botanique Brussel
Wanneer: woensdag 22 oktober 2014

Kaoru Ishibashi ken je misschien van Regina Spektors live band, of van Of Montreal. Vanavond doet de Amerikaan de Witloof Bar aan met zijn eigen project. Kishi Bashi heeft al een paar jaar podiumervaring en dat valt ook op te maken uit zijn dynamische optreden in de Botanique.

> Recensie: Kishi Bashi**© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst