Concertnews.be
                       
nieuws | klassiek en instrumentaal | opera | ballet en dans | musical cabaret en revue | pop, rock,....- concerten | poll | nieuwsbrief | twitter | colofon | loginTabs concertnews


Recensie: The Webb Sisters**1/2
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: woensdag 16 april 2014

Als toegiften “I want you to want me” (Cheap Trick) tweestemmig, enkel begeleid door de handharp en vervolgens a capella “Heart like a Wheel” brengen en dat –letterlijk – unplugged tot midden in de Roma.  Dat is geen goedkoop showtrucje, wel een openlijke sollicitatie voor een staande ovatie. En dus volgde die ook - niet meer dan verdiend trouwens - na een puik avondje musiceren door The Webb Sisters in de Borgerhoutse cultuurtempel.

> lees meer

Recensie: Wild Beasts**
Waar: Botanique Brussel
Wanneer: dinsdag 15 april 2014

Wild
Foto's: Wild Beasts

Het is al een hele poos geleden dat het Britse Wild Beasts nog eens halt hield in de Botanique en dat heeft er zowaar voor gezorgd dat daarmee ook hun bekendheid is afgenomen. Of misschien is het overgrote deel van de concertgangers in deze paastijd op zoek naar betere oorden, laten we het daar op houden. De Orangerie raakte ook dit keer niet uitverkocht en blijft bij aanvang van opwarmer MONEY bijzonder leeg. Frontman Jamie Lee, die duidelijk een glaasje (lees: bak bier) teveel op heeft, doet het dan maar in het midden van de zaal, tot vervelens toe vraagt hij een medebandlid om een gitaarwissel en een zoveelste flesje. Lee muzikaal berispen kunnen we echter niet, aangezien de Brit telkens moeiteloos klaarheldere vocals levert.

> lees meer

Recensie: Ziggy Marley***
Waar: Ancienne Belgique Brussel
Wanneer: dinsdag 15 april 2014

Speciaal voor Ziggy Marley, zoon van, was de Ancienne Belgique gehuld in marihuana rook en de bekende rode, gele en groene reggae kleuren. Een verbazingwekkend goed concert van de oudste zoon van Bob en Rita Marley, die altijd de ‘zoon van’ zal blijven, maar die geheel op zijn eigen manier de Marley roots voortzet.

> lees meer

Recensie: Hooverphonic | Reflection Tour*****
Waar: Koninklijk Circus Brussel
Wanneer: vrijdag 4 april 2014

Hooverphonic vond zichzelf opnieuw uit in het Koninklijk Circus. Alles maar dan ook alles klopte van begin tot einde. De vintage setting recht uit de Kringloopwinkel: tapijt, een zetel, 3 houten meubelstukken waaronder één kast met tl lampen verwerkt in de schappen, enkele oude luidsprekers, goudkleurige bureaulampen die naar enkele muzikanten gericht zijn voor een extra lichteffect, een tiental ronde hanglampen met blauw doorschijnende kap erover en dat in een venue die van de negentiende eeuw dateert en erg veel houtwerk (inclusief de zitjes) aan de binnenkant heeft. Zelfs een tv addict van een commercieel televisiestation die zijn zetel niet uit komt, ziet daar de meerwaarde van. “Er is iets met deze zaal. Er hangt magie. Ik heb hier alleen nog maar geweldige concerten gezien” zegt Callier die meegeeft dat het concert van zijn band vlotjes ook in dat rijtje mocht passen. Zo’n statement voelt wat aan als erg goeie seks gehad hebben, waarna meteen je sekspartner om de bevestiging vraagt dat het écht wel “top” was. Dat werkt werkelijk zo dodelijk op de sfeer, en breekt de magie in geen tijd. Maar zo’n opmerking, hoe ongelukkig ook, is Alex Callier ook ten voeten uit ...

> lees meer

Recensie: Lady Linn***
Waar: De Roma Borgerhout
Wanneer: donderdag 3 april 2014

Lady Linn heeft een nieuwe plaat uit: “High” en daarmee neemt ze op zijn zachtst gezegd een carrièrewending. “High” is namelijk vanuit beats en elektronica ontstaan. Met een bang hartje gingen we dan ook naar de Roma met 1 vraag die op onze lippen brandde. Blendt dat live nog wel met de rest van haar repertoire of wordt het een mik mak? Het antwoord verbaasde ons zelf enigzins: ja, live werkt dit super aanstekelijk.

> lees meer


© sinds 2008 concertnieuws.be | concertnews.be | gebruiksovereenkomst