Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Taylor Swift The Eras Tour ★★★

desc

vrijdag 15 maart 2024 Disney+Bert Hertogs

Goed nieuws voor de Swifties die geen ticket konden bemachtigen voor Taylor Swift The Eras Tour omdat haar shows hopeloos uitverkocht zijn, of als de hoge ticketprijzen hen deed afhaken. Het concert is nu namelijk volledig te zien op Disney+ nadat je er eerder ook al voor terecht kon in de bioscoop. Het voordeel van streaming? Dat je de mindere momenten, en zo zijn er wel wat, van de drie uur en half durende stream gewoon kan doorspoelen.

Recensie: Taylor Swift The Eras Tour ★★★

Recensie Tom McRae ★★★1/2

desc

dinsdag 12 maart 2024 Het Depot LeuvenBert Hertogs

Spontane chaos. Daar ging de Britse singer-songwriter Tom McRae voor in het Depot. Toch zeker naar het eind van zijn set tijdens ‘Mend your heart’ waarbij hij een hartslag toverde uit zijn akoestische gitaar door er met een drumstok op te bonken wanneer er een toeschouwer flauwgevallen was in de foyer waar het concert doorging. Dat het er warm was had de artiest al van in het begin vastgesteld maar dat ie net tijdens die song iemand neer zou krijgen ‘I think I broke a heart’ had ie niet verwacht.

Recensie: Tom McRae ★★★1/2

Recensie Piaf! The Show ★★★★★

desc

zaterdag 10 februari 2024 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

‘La grande dame’ van het Franse lied was in werkelijkheid maar een kleine mus. Maar iedereen heeft ongetwijfeld al gehoord van Edith Piaf. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van haar overlijden, haalde MB Presents een van de  meest succesvolle shows ooit  uit Frankrijk naar de Stadsschouwburg in Antwerpen: ‘Piaf! The Show’. Zangers Nathalie Lermitte nam het publiek mee naar het Parijs van de jaren veertig waar de jonge Piaf als een nachtegaal de sterren van de hemel mocht zingen terwijl ze nadacht over ‘A quoi ça sert l’amour’. Via een wandeling langs la Rue Pigalle onder de hemel van Parijs bracht Nathalie Lermitte ons dan bij de grote successen van Edith: ‘Padam, Padam’, ‘Mon dieu’, ‘La Foule’ en ‘Non, je ne regrette rien’. We begrepen achteraf voor de volle honderd procent waarom deze show wereldwijd zo’n geweldig succes is.

Recensie: Piaf! The Show ★★★★★

Recensie Costello ★★★★★

desc

vrijdag 26 januari 2024 CC De Kern WilrijkBert Hertogs

Geen andere aanleiding hebben om een concert in het teken van levende legende Elvis Costello te organiseren dan wel dat je een enorme goesting hebt om uit zijn meer dan 50 platen een avondvullend programma samen te stellen, heb je niet nodig om het publiek in de Kern in Wilrijk een weergaloze avond te bezorgen. De mix exquis musiceren door Room 13 Orchestra onder de muzikale leiding van Frank Vantroyen, de vertalingen van Mich Walschaerts en hoe ie de songs live interpreteerde (van parlando over zang tot zelfs fragmenten waarin ie het uitschreeuwde) leverden een intens prachtig en doorleefd concert op. De volledige staande ovatie was dan ook niet meer dan terecht. Wat een productie ook die Ineke Nijssen regisseerde: iets wat steeds zeldzamer wordt met 30 man op en naast het podium.

Recensie: Costello ★★★★★

Recensie Merci Charles ★★★★

desc

vrijdag 26 januari 2024 Fakkeltheater Rode ZaalSascha Siereveld

“Mais au fond de moi, je suis sûr au moins que j‘ai du talent.” (“Maar diep van binnen weet ik zeker dat ik tenminste talent heb.”) Het zijn de woorden die de jonge Charles Aznavour in 1961 zong. De geschiedenis heeft hem gelijk gegeven. Charles Aznavour groeide uit tot een icoon van het Franse lied met talloze bekende hits waaronder: ‘La Bohème‘ , ‘Yesterday When I Was Young’, ‘She’, ‘The Old Fashioned Way’ en ‘Que c’est triste Venise’. Naar aanleiding van wat zijn honderdste verjaardag zou zijn, stelde theatermaker Herman Van Hove het programma ‘Merci Charles’ samen waarin sopraan Lissa Meyvis en bariton Hans Peter Janssens je meenemen door het leven en de hits van Charles Aznavour. Het resultaat is een avond vol heerlijke muziek die je moeiteloos meeneemt in de tijd naar de hoogdagen van het Franse chanson.

Recensie: Merci Charles ★★★★

>>
Tabs Concertnews.be