>>

Recensie Ellie Goulding op Pukkelpop**1/2

desc

vrijdag 21 augustus 2015 Festivalwei KiewitBert Hertogs

We hadden het voorspeld op Sziget Festival en het werd werkelijkheid op Pukkelpop. Een kortere set (55 minuten in Hasselt in plaats van anderhalf uur in Boedapest) zorgde ervoor dat Ellie Goulding van begin tot einde het publiek op haar hand had. Al bij opener “Outside” bleek de sfeer onder de jongeren – vooral meisjes – erg uitgelaten. Tegen het einde van het optreden zaten tientallen bakvissen op de schouders van een vriend(in) die ene hit mee te zingen waar een fan zo om smeekte op zijn schalks kartonnen bordje: “Love me like you do geile poes”.

Recensie: Ellie Goulding op Pukkelpop**1/2

Recensie Bastille op Pukkelpop*1/2

desc

vrijdag 21 augustus 2015 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Bastille was dit jaar een surprise act op Glastonbury. De band speelde er op 26 juni op William’s Green, dat is een eerder bescheiden tent met twee masten. Andere verrassing was The Charlatans die the Other Stage openden om 11 uur ’s morgens wat ervoor zorgde dat de wei gewoon vol stond – nooit eerder meegemaakt op een Europees festival zo vroeg op de dag – en werden The Libertines als verrassing toegevoegd net voor het headlinerslot dat Florence and the Machine mocht invullen omdat Foo Fighters moest cancellen. Omdat James Bay tijdens het verrassingsoptreden van Bastille op de Pyramid Stage optrad en er geen doorkomen aan was naar William’s Green, moesten we dus wachten tot Pukkelpop voor we de Britse synthpopband rond frontman Dan Smith wiens debuut Bad Blood twee jaar geleden goed was voor een nummer 6 in de Vlaamse albumcharts nog ‘ns aan het werk konden zien. De opvolger van Bad Blood zou er trouwens snel komen.

Recensie: Bastille op Pukkelpop*1/2

Recensie Christine and the Queens op Pukkelpop*1/2

desc

vrijdag 21 augustus 2015 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Met het album Chaleur Humaine piekte Christine and the Queens in de Vlaamse hitparade en scoorde het een top 5-notering. De single Christine haalde zelfs 5 weken lang de eerste stek. Lang geen evidentie voor Franstalige muziek uit het buitenland is dat. Herman Schueremans boekte de freakpop-band rond de 27-jarige Héloïse Letissier dan ook zowel voor Rock Werchter als voor Pukkelpop dit jaar. Girlpower, Franse chanson en electropop daarvoor staat Christine and the Queens op muzikaal vlak, op het podium gaat ze voor muziek, performance, video en dans. Of dat allemaal tot zijn recht zou komen in open lucht bij daglicht was maar de vraag...

Recensie: Christine and the Queens op Pukkelpop*1/2

Recensie Martin Garrix op Sziget**1/2

desc

zondag 16 augustus 2015 Sziget BudapestBert Hertogs

Een Nederlandse dj die de Main Stage mag afsluiten van Sziget Festival. Dat kan geen toeval zijn als je weet dat er naar schatting 15 000 Nederlanders op Sziget Festival zijn, met stip de grootste buitenlandse vertegenwoordiging op het Hongaarse festival. Volgens de organisatie zouden er zo’n 2500 Belgen in totaal de weg naar Boedapest gevonden hebben. Toch moet gezegd dat de dj niet zo gek veel singles heeft die een top 10-hit waren in Vlaanderen. Tremor (met Dimitri Vegas and Like Mike) haalde vorig jaar de derde stek.  “Wizard” bleef iets daar voor steken op zes. “Animals” is zijn enige nummer 1 in  Vlaanderen, een nummer dat ook al weer 2 zomers oud is. De eindshow – met vuurwerk, vlammen en alles erop en eraan – die de negentienjarige plaatjesdraaier neerzette op Sziget Festival was er een waar Garrix naar ons gevoel te weinig varieerde in muziekstijl en vooral recent materiaal liet horen dat na 2010 werd uitgebracht. Géén rock classics bij hem dus, maar wel een link naar recent werk van onder andere Bastille (Pompeii // (Rhythm) of the night).

Recensie: Martin Garrix op Sziget**1/2

Recensie Kings of Leon op Sziget*

desc

zaterdag 15 augustus 2015 Sziget BudapestBert Hertogs

Er zijn geen zekerheden meer in het leven. Kings of Leon leek wel een abonnement te hebben op Rock Werchter. Ze waren er in 2007, 2008, 2009, 2011, 2013 en vorig jaar zelfs als afsluiter van de Main Stage geboekt. Zes keer op acht jaar dus wat kennelijk wat te veel van het goede was voor heel wat muziekliefhebbers die terecht kritiek uitten op Live Nation Festivals. De Amerikaanse band doet dit jaar maar een beperkt aantal zomerfestivals aan in Europa: Ijsland, Spanje, Zwitserland, Duitsland en Hongarije. Ons land laat de band links liggen. Herman Schueremans heeft er goed aan gedaan om deze keer te passen voor het  two hit wonder Kings of Leon mocht ie de band tenminste aangeboden gekregen hebben. Er is ook in de verste verte geen nieuws te bespeuren rond deze groep. “Mechanical bull”, hun zesde plaat, dateert van 2 jaar geleden. En live moeten de vier uit Nashville het nog steeds hebben van ”Use Somebody” en “Sex is on fire”,  op Sziget helemaal opgespaard tot het einde waardoor het optreden een lange zit werd.

Recensie: Kings of Leon op Sziget*

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news