>>

Recensie Snarky Puppy**1/2

desc

woensdag 14 oktober 2015 Ancienne Belgique BrusselJonas van Boxel

“Snarky” uit de bandnaam Snarky Puppy valt niet zo gemakkelijk te vertalen naar het Nederlands. Je kan het positief opvatten als “snedig” of  “gevat”, maar het kan net zo goed “sarcastisch” of “brutaal” betekenen. Het is een moeilijk te definiëren adjectief, en dus perfect gekozen voor de band die in de Ancienne Belgique stond.

Recensie: Snarky Puppy**1/2

Recensie Rodrigo y Gabriela**

desc

donderdag 16 juli 2015 De Bijloke GentBert Hertogs

Voor de tweede keer in hun carrière stonden Rodrigo y Gabriela op het podium van Gent Jazz. Dit keer zonder een setlist onder de arm en slechts met hun tweetjes terwijl ze de vorige keer nog een Cubaans orkest mee hadden. Het Mexicaanse duo liet het optreden dus deels aan het publiek over dat verzoekjes mocht uitroepen. Maar er moest ook een plaat gepromoot “9 dead alive” en dus bracht het duo een mix van nieuw en oud materiaal. Met twee wordt een optreden al snel eentonig ook al halen ze alles uit de gitaarkast dat er uit te halen valt. Toen Rodrigo naar het einde toe zang toevoegde, was dat een welgekomen afwisseling. Alleen bleek de man niet erg toonvast.

Recensie: Rodrigo y Gabriela**

Recensie Nordmann**

desc

zaterdag 28 februari 2015 Muziek-O-Droom HasseltJelle Geuns

In de Muziekodroom kon het nieuwsgierige publiek het debuutalbum Alarm! van de experimentele muziekgroep Nordmann vanop de eerste rij meemaken. De vierkoppige band bewijst met zijn voorstelling jazz en rock op een aparte manier te combineren, die kan rekenen op heel wat goedkeurend gejoel. De ongewone combinatie van progressieve jazz en rock komt nu en dan twijfelachtig over, maar geef Nordmann de kans en ze sleuren je moeiteloos mee in hun unieke kijk op muziek.

Recensie: Nordmann**

Recensie Lord of the Rings in Concert***

desc

zaterdag 27 december 2014 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Meer dan 10 000 man dat in het Sportpaleis komt kijken naar Lord of the Rings in Concert. Dat is op zijn zachtst gezegd een prestatie om “u” tegen te zeggen. De filmmuziek van de hand van de Canadese componist Howard Shore mag dan wel al dertien jaar in het collectief geheugen gegrift staan, toch is het opmerkelijk dat een klassiek concert – want laat ons wel wezen, dat is het eigenlijk - zo veel volk weet te lokken en ook erg veel jonge mensen naar het Sportpaleis lokt. Jonge mensen die doorgaans passen voor concerten gebracht door een symfonisch orkest. De score wordt live gespeeld, simultaan met de film die vertoond wordt. Op zich is dat een huzarenstukje voor de Zwitserse dirigent David Reitz om orkest en koor perfect getimed te laten spelen en toch voldoende vrijheid te geven op vlak van frasering. De rijke score, met wisselende tempi en klankkleuren is eten en drinken voor elke muzikant.

Recensie: Lord of the Rings in Concert***

Recensie Symfonieorkest Vlaanderen met Firebird**

desc

donderdag 18 december 2014 Bozar BrusselZaide Bil

Dat beeld en muziek samen een niveau kunnen bereiken dat ze los van elkaar met geen mogelijkheid kunnen evenaren, is al lang bekend. Zo kreeg de live-uitvoering van Gladiator in Concert een paar maanden geleden nog 3 sterren van collega Bert Hertogs. Het was een totale ervaring waarin zowel beeld als geluid de ruimte kreeg om het publiek te overspoelen en mee te nemen op een audiovisueel avontuur. Firebird beschikte over diezelfde kracht om te imponeren, maar deed dat op een verassende, nog niet algemeen bekende manier.

Recensie: Symfonieorkest Vlaanderen met Firebird**

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news