>>

Recensie Nordmann**

desc

zaterdag 28 februari 2015 Muziek-O-Droom HasseltJelle Geuns

In de Muziekodroom kon het nieuwsgierige publiek het debuutalbum Alarm! van de experimentele muziekgroep Nordmann vanop de eerste rij meemaken. De vierkoppige band bewijst met zijn voorstelling jazz en rock op een aparte manier te combineren, die kan rekenen op heel wat goedkeurend gejoel. De ongewone combinatie van progressieve jazz en rock komt nu en dan twijfelachtig over, maar geef Nordmann de kans en ze sleuren je moeiteloos mee in hun unieke kijk op muziek.

Recensie: Nordmann**

Recensie Lord of the Rings in Concert***

desc

zaterdag 27 december 2014 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Meer dan 10 000 man dat in het Sportpaleis komt kijken naar Lord of the Rings in Concert. Dat is op zijn zachtst gezegd een prestatie om “u” tegen te zeggen. De filmmuziek van de hand van de Canadese componist Howard Shore mag dan wel al dertien jaar in het collectief geheugen gegrift staan, toch is het opmerkelijk dat een klassiek concert – want laat ons wel wezen, dat is het eigenlijk - zo veel volk weet te lokken en ook erg veel jonge mensen naar het Sportpaleis lokt. Jonge mensen die doorgaans passen voor concerten gebracht door een symfonisch orkest. De score wordt live gespeeld, simultaan met de film die vertoond wordt. Op zich is dat een huzarenstukje voor de Zwitserse dirigent David Reitz om orkest en koor perfect getimed te laten spelen en toch voldoende vrijheid te geven op vlak van frasering. De rijke score, met wisselende tempi en klankkleuren is eten en drinken voor elke muzikant.

Recensie: Lord of the Rings in Concert***

Recensie Symfonieorkest Vlaanderen met Firebird**

desc

donderdag 18 december 2014 Bozar BrusselZaide Bil

Dat beeld en muziek samen een niveau kunnen bereiken dat ze los van elkaar met geen mogelijkheid kunnen evenaren, is al lang bekend. Zo kreeg de live-uitvoering van Gladiator in Concert een paar maanden geleden nog 3 sterren van collega Bert Hertogs. Het was een totale ervaring waarin zowel beeld als geluid de ruimte kreeg om het publiek te overspoelen en mee te nemen op een audiovisueel avontuur. Firebird beschikte over diezelfde kracht om te imponeren, maar deed dat op een verassende, nog niet algemeen bekende manier.

Recensie: Symfonieorkest Vlaanderen met Firebird**

Recensie De Tamboers van Tokyo**

desc

zaterdag 22 november 2014 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Japan, een land met prachtige tempels en rijke tradities. Eén van deze tradities was te gast in onze Koekenstad: de Japanse slagwerkkunst. Oedo Sukeroku Taïko bracht in de Stadschouwburg een show waarin het bespelen van de taiko centraal stond. Kobayashi Seïdo  had zich naar verluid voor zijn composities laten inspireren door klassieke Japanse melodieën en de natuur. En inderdaad, in sommige stukken konden we het tikken van de regen of het tsjirpen van de krekels herkennen in het tromgeroffel. Op een ander moment hoorden we het geluid van de trom de donder die het onweer voorafgaat, maar dan gespeeld met een echo die het geluid van links naar rechts liet bewegen. En ook al waren niet alle stukken in de voorstelling even boeiend, wat Oedo Sukeroku Taïko met de show “De  Tamboers van Tokyo” op het podium wist te zetten, was bij momenten erg indrukwekkend.

Recensie: De Tamboers van Tokyo**

Recensie Video Games Live**1/2

desc

donderdag 30 oktober 2014 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Voetgestamp na een symfonisch optreden. Nog nooit eerder meegemaakt in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Video Games Live stond dan ook garant voor een zeer entertainende avond. Er was humor, veel humor, zowel van de kant van de productie als van de gamers in het publiek. Hoewel de show aanvankelijk in de Lotto Arena zou plaatsvinden, maar uiteindelijk onderdak vond in de Stadsschouwburg, kon dat helemaal niet de sfeer drukken. Integendeel, het werd zo waar een onderonsje van gelijkgezinden. Veel mannen met brillen, veel mannen met een groot voorhoofd in het publiek. Voor die ene keer voelden we ons eens niet de vreemde eend in de bijt, hoewel we in onze jeugdjaren nooit verder zijn geraakt dan Sonic 1, Pac Man, wat soccer-, tennis-, pinball- en biljart-games.

Recensie: Video Games Live**1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news