New Event Parsifal

Opera Antwerpenzondag 18 maart 201818:00

Christelijk getinte symbolen, boeddhistisch gedachtegoed en de filosofie van Arthur Schopenhauer vloeien samen in Wagners hooggestemde drama. De meester van Bayreuth labelde zijn werk als een ‘Bühnenweihfestspiel’,  ­een festivaldrama met een religieus aura, waarin de kunst de functie van een religieuze openbaring overneemt. Met haar productie van ‘Parsifal‘ in Opera Vlaanderen in het Wagnerjaar 2013 sleepte regisseuse Tatjana Gürbaca in Londen de Opera Award voor Best Wagner Anniversary Production in de wacht. De productie werd tevens bekroond door Opernwelt als beste productie van het seizoen 2012- 2013 en Tatjana zelf werd uitgeroepen als beste regisseur van dat seizoen. 

Richard Wagners Parsifal dompelt ons onder in twee tegengestelde universa: een spirituele gemeenschap, verzameld rond de mysterieuze Graal, en de tegengestelde wereld van de verstoten Klingsor, waar alles om lichamelijkheid draait. Tatjana Gürbaca ziet Wagners laatste muziekdrama als een eindspel tussen twee werelden in crisis. Rien ne va plus… Ook al zijn de Graalgemeenschap en Klingsors wereld als antipoden strikt gescheiden, ze blijven ook op noodlottige wijze met elkaar verbonden via Kundry, die in beide werelden dient. In Gürbaca’s verhelderende lezing van Parsifal wordt zij het brandpunt van het hele gebeuren - de vrouw die zich opoffert voor beide gemeenschappen en in wie alle paradoxen en tegenstrijdigheden van het verhaal samenkomen.

Aan de directiepupiter begroeten we de jonge Duitse maestro Cornelius Meister. Als Parsifal treedt de Amerikaanse tenor en Wagnerspecialist Erin Caves aan. De Duitse mezzosopraan Tanja Ariane Baumgartner is een Kundry om reikhalzend naar uit te kijken.

Tickets: www.operaballet.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter