New Event Stemlozen

Monty Antwerpenzaterdag 22 september 201820:00

Brutaal en ongedwongen spelplezier

Maarten en Elias gaan met elkaar in gesprek over een wereld die niet rond is, maar “hoog en scherp als een piramide, waar je alleen naar boven kunt klimmen door je ellebogen te gebruiken.”

Uit ongenoegen en naïviteit willen ze het politieke discours veranderen. Ze zochten naar woorden, helden en alternatieven. Ze vonden een boek: Berichten uit de dodencel van Mumia Abu Jamal, een journalist/politiek activist uit Amerika. Dit boek verenigt hen. Het geeft hen een objectieve stem die de stem van de stemloze vertolkt. Met Mumia’s verhaal als leidraad komen ze tot een ongedwongen voorstelling waarin twee vrienden elkaar brutaal ondervragen over democratie, over macht, racisme, wit op zwart en yin en yang uit balans.

Dubai meets Wijgmaal meets Philadelphia
Theatermaker Maarten Degraeuwe is geboren in New York, woonde vanaf zijn zes jaar in Aalst en puberde in de Verenigde Arabische Emiraten. Een ervaring die hij als ‘speciaal’ omschrijft… Door het constante verhuizen was hij overal een buitenstaander. Elias Bosmans komt uit Wijgmaal bij Leuven. Hij heeft slechts 1 verhuizing meegemaakt; naar Antwerpen. En dan is er een derde ontbrekende figuur op het podium: Mumia Abu-Jamal, een radiopresentator uit Philadelphia die opkwam voor de rechten van zwarten in Amerika. Hij zit sinds 1982 in de cel, na een zeer dubieus proces.

Tickets: www.monty.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter