New Event La Cage Aux Folles

Theater Elckerlyc Antwerpenzondag 13 oktober 201914:00

Koen Crucke schittert volgend jaar als Zaza in de Vlaamse musicalversie van ‘La Cage Aux Folles‘!

 In het najaar van 2019 haalt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is vandaag immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is. In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. Stany Crets: “La Cage Aux Folles is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestie-show. Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen. “I am what I am. We are what we are.“ Meer woorden heeft dat niet nodig.”
 
Het verhaal
Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?
 
Cast
De hoofdrol van Albin is weggelegd voor Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer ‘Zaza’: “La Cage Aux Folles is een meesterwerk van humor en menselijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat Stany Crets mij voor de rol van Zaza gevraagd heeft. Het is een cadeau en tegelijk een uitdaging die ik 200% wil aangaan.”
 
Creatives
Heel wat grote namen aan boord voor ‘La Cage Aux Folles’: de regie is in handen van Stany Crets, Laurent Flament tekent voor choreografie en Joris Van Veldhoven is verantwoordelijk voor set- en kostuumdesign.
 
Wist je dat...
  • De originele Broadway productie in Amerika in totaal 9 Tony Award nominaties kreeg en er 6 won?
  • Een van de nummers uit La Cage aux FollesI Am What I Am” (origineel van Gloria Gaynor) een wereldwijde hit werd?
  • La Cage aux Folles op West End in Londen een Laurence Olivier Award in de wacht sleepte?
  • In 2010 de musical opnieuw 11 nominaties ontving voor de Tony Awards?
  • In 1978 de eerste verfilming van La Cage aux Folles uitkwam? Deze film kreeg in 1980 drie nominaties voor een Oscar en won een Golden Globe voor Beste Buitenlands Film.
  • Er ook een verfilming is van de originele film van La Cage aux Folles, genaamd “The Birdcage”, met Robin Williams en Gene Hackman en dat deze film ook nominatie kreeg voor o.a. een Academy Award en een Golden Globe?
Tickets: deepbridge.be

- bovenstaande tekst valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van concertnews.be -
- the text above is not subject to the responsibility of the editors of concertnews.be -


Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter