<<    >>

Recensie Travis Scott op Pukkelpop ★★★★★1/2

desc

vrijdag 17 augustus 2018 Festivalwei KiewitBert van het Concert

Dé verrassing van Pukkelpop 2018 daar tekende de Amerikaanse rapper Travis Scott voor op dag twee van het festival in Kiewit. Volgens lokale seismologen veroorzaakte afsluiter ‘Goosebumps’ een kleine aardbeving in Limburg. De trillingen waren tot in de slaapkamer van de kersverse Miss Limburgse Vlaai voelbaar, die meteen opzocht of ze nu een U-spot, G-spot, cervicaal, clitoraal of gemengd orgasme had beleefd. Ondanks geruchten dat Travis Scott niet zou optreden als headliner op Pukkelpop omdat ie tv verplichtingen op een muziekzender zou hebben die in de jaren ’80 nog relevant was, maar nu al lang niet meer, zakte hij toch af naar het festivalterrein. Een secret session om u tegen te zeggen werd het dus. Zo’n optreden dat je instant kippenvel bezorgde omwille van zijn energie en vooral ook omdat het publiek zo waanzinnig te keer ging alsof hun leven ervan afhing.

Recensie: Travis Scott op Pukkelpop ★★★★★1/2

Recensie The war on drugs ★★1/2

desc

donderdag 16 augustus 2018 Festivalwei KiewitBert Hertogs

Van BDW wordt gezegd dat hij die verloren heeft. Vraag is of die überhaupt wel gevoerd wordt! 11 dagen na onze vraag naar de criminaliteitscijfers over druggebruik op de festivals in Werchter en Dour, hebben we immers nog steeds geen cijfermateriaal bekomen van de federale politie. En dat terwijl de cijfers van TML wél gekend en publiekelijk gecommuniceerd werden. Dat kan op drie zaken wijzen: dat het aantal (pers)vragen hoger is dan men administratief aankan om binnen een redelijke termijn te antwoorden bij de federale, het kan echter ook wijzen op een discrepantie tussen de perceptie die de politiek rond de drugproblematiek (op festivals) creëert (dat men erg streng is, grote controles uitvoert, …) en wat er zich wel degelijk afspeelt op het terrein, of er kan sprake zijn van een good old doofpotoperatie à la belge. Feit is dat op Pukkelpop The War on Drugs kennelijk zowat iedereen koud liet. Allemaal de schuld van een (fascistoïde) socialist en diens handlanger, een (al even fascistoïde) ‘liberaal’.

Recensie: The war on drugs ★★1/2

Recensie Zara Larsson ★★★★1/2

desc

dinsdag 14 augustus 2018 Sziget BudapestBert Hertogs

Elk festival heeft zo zijn verrassingen. Aangename en minder aangename. Zo flopte Kendrick Lamar volledig op Sziget Festival door technische problemen die zijn crew meemaakte waardoor ie veertig minuten te laat op het podium verscheen en de scheve situatie pas op het einde een beetje kon rechtzetten. Dat enkele Nederlanders na het optreden van Fresku op de Europe Stage stelden dat de Nederlanse rapper een vetter hiphopfeestje gegeven had dan Kendrick Lamar, was dan ook gewoon spijkers met koppen slaan. Een andere verrassing: de beste popprinses stond niet op het hoofdpodium en heette niet Dua Lipa die wel erg ongeïnteresseerd op het podium stond van het grootste Europese festival. Zeker, vrouwen die geen interesse in ons tonen, vinden wij über sexy en net een challenge om ervoor te gaan. Maar de twintigjarige Zara Larsson sloofde zich in de A38 tent wél uit. Wat een choreografieën zette zij neer met haar vier danseressen terwijl ze begeleid werd door twee gitaristen, twee toetsenisten en een drummer. Larsson leverde het perfecte popoptreden af.

Recensie: Zara Larsson ★★★★1/2

Recensie Shawn Mendes ★★★★

desc

maandag 13 augustus 2018 Sziget BudapestBert Hertogs

Hét event van Sziget Festival 2018 was ongetwijfeld het optreden van de twintigjarige Canadees Shawn Mendes. Gigantisch populair bij jonge meisjes, ook de Hongaarse en internationale fans die met honderden onder het motto ‘I was thinking I could fly to your hotel tonight’ uit ‘Lost in Japan’ verzamelden voor zijn hotel The Ritz – Carlton in Boedapest om een glimp te kunnen opvangen van deze wereldster. Het concert op 10 maart 2019 in het Sportpaleis was in no time sold out. En ook het festival in Boedapest kon mede dankzij deze headliner dat bordje bovenhalen. Ook de dagen met headliners Mumford and Sons (exclusieve Europese show) en de laatste dag met The War on Drugs en Arctic Monkeys zorgen voor 100.000 unieke toeschouwers op het eiland op de Donau. Mendes bewees in Hongarije dat ie de hype meer dan waard is.

Recensie: Shawn Mendes ★★★★

Recensie Kendrick Lamar ★★

desc

woensdag 8 augustus 2018 Sziget BudapestBert Hertogs

Tekende Kendrick Lamar voor een van de grootste teleurstellingen als headliner op een Europees festival dit jaar? Wellicht, want de Amerikaanse rapper kwam maar liefst 40 minuten later het podium op, nadat de toeschouwers die het wachten – terecht – beu waren hem meermaals een fluitconcert gaven of ‘boe’ riepen. Rond tien uur, een half uur nadat ie van start had moeten gaan, klonk het door de luidsprekers dat er technische problemen waren, wat best kan vermits eerder op de dag de linker set luidsprekers getakeld moest en opnieuw gecheckt. Lamar probeerde het publiek nog te overtuigen en aan zijn kant te krijgen met een bindtekst als ‘Zij dachten er al aan om het optreden niet meer door te laten gaan.’ maar zag dat maar gedeeltelijk werken.

Recensie: Kendrick Lamar ★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Newsletter
  • Facebook
  • Twitter