PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Within Temptation | Paaspop 2012

zondag 8 april 2012Festivalwei Schijndel

Within

Erg opvallend: Within Temptation, de headliner op het hoofdpodium staat voor een nauwelijks halfgevulde tent te spelen. Het publiek geraakt niet geboeid. Tussen één en twee uur ’s nachts een set spelen waar video een erg prominente rol opeist, leek een foute keuze. Sharon den Adel deed alles wat van haar verwacht werd als frontvrouw, probeerde het publiek mee te krijgen, maar dat lukte gezien het erg late uur maar in beperkte mate.

Drums en synthesizer staan op een verhoogd podium, dat omgeven is door ledscreens. In “Faster” spreekt den Adel al haar kopstem aan. Maar het is wachten tot “Ice Queen” tot het publiek echt ontdooit.  De schermen links en rechts van het podium vallen ondertussen uit of geven storing, wat het optreden niet ten goede komt.  Een video in een lijkenhuis zien we waar een dode terug tot leven wordt gewekt. “Stand my ground” flirt in zijn huidige live versie met de eurobeat. Straks moet Nederland misschien overwegen om deze act naar het Eurovisiesongfestival te sturen, bedenken we ons er bij.

Quasi alle backings lopen mee op tape, al hebben we het gevoel dat er veel meer meeloopt dan dat alleen. Keith Caputo zien we op video meezingen tijdens “What have you done”. Het nummer laat het publiek koud. De ganse act, die wel erg mainstreame paden bewandelt, mist CO2-jets en vlammenwerpers, om ons bij de les te houden. Het op-en af de showtrap wandelen van den Adel, oogt erg nineties/nillies.

Als tweede staat Within Temptation op het hoofdpodium van Rock Werchter 2012 straks. Ooit was de Nederlandse band goed om later op de affiche te staan. Nu lijkt die plek in de late namiddag niet meer dan een terechte inschatting van Herman Schueremans. Tenzij den Adel en co ons alsnog van het tegendeel kunnen overtuigen op de heilige festivalgrond in Vlaams-Brabant?

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter