PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Mika | Suikerrock 2012

zaterdag 28 juli 2012Grote Markt Tienen

Mika

Voor zijn eerste show dit jaar in België kon het optreden van Mika op Suikerrock wel tellen. De Libanese zanger had heel wat volk weten te lokken naar Tienen met zijn vrolijke popnummers zodat we al de hele dag meisjes zagen drummen aan het podium met t-shirts en de naam van hun idool op hun wangen. De man wist in 2010 al het ganse Sportpaleis te vullen dankzij belangrijkste succesalbum ‘Life in Cartoon Motion’ (2007) en staat met een nieuw album in de aantocht dan ook als afsluiter van de avond op een met vlaggetjes versierde Main Stage.

Mika start ietwat plat met ‘Big Girls (You Are Beautiful)’, maar raakt snel op dreef wanneer het razend enthousiaste publiek begint te klappen en de zang overneemt. Het gekrijs in Tienen wordt alleen maar luider bij monsterhit ‘Relax, Take It Easy’ waarbij de Grote Markt de hoge stem van Mika helemaal volgt. De zanger heeft duidelijk alle moeite gedaan om in de smaak te vallen bij het publiek en spreekt Suikerrock tamelijk vlot en ongegeneerd aan in het Nederlands bij de intro van ‘Blame It on The Girls’ uit tweede album ‘The Boy Who Knew Too Much’ (2008). Tienen neemt het hem meteen in dank af en Mika is zichtbaar blij met de respons wanneer hij dansend en springend naar het uiteinde van het podium komt.

De rasentertainer gooit er nog een schepje bovenop bij ‘Billy Brown’ wanneer hij af en toe het publiek verleidelijk aankijkt van achter zijn vleugelpiano. Veel kan de man dan ook al niet meer misdoen voor de zee van zwaaiende handen en hij zorgt al snel voor een volgend hoogtepunt bij ‘Rain’. Suikerrock lijkt even te ontploffen tijdens het refrein en staat juichend mee te springen bij het gedans van Mika op zijn vleugelpiano tijdens ‘Lollipop’. De zanger vormt dan ook terecht een hartje tijdens de outro van een zeemzoet maar mooi gebracht ‘Happy Ending’ met het publiek als achtergrondkoor. ‘We are golden’ mag na een spetterend ‘Love Today’ het eerste deel afsluiten met een hoop confetti en een luid gebrulde songtitel die ettelijke kilometers verder nog te horen moet zijn geweest.

In de bisronde mocht grootste hit ‘Grace Kelly’ uiteraard de set beëindigen waarin Mika nog een maal alles uit de kast haalde en het publiek de falsetto luidkeels meezong. We zijn benieuwd of de man zijn koud kunstje nog eens kan herhalen in november in het Koninklijk Circus. Het optreden van vanavond was in elk geval al zoals hij het zelf besloot: “Ka-Tsjing!”

< Catherine Gysels >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter