PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Bobo gaat kamperen

zaterdag 18 mei 2013Zaal Elckerlyc Antwerpen

Bobo

Het moet beslist een van de meest interactieve shows van Studio 100 zijn dit seizoen: de allereerste Boboshow. Bobo? Inderdaad, het is een blauw konijn en zijn tongval “ze ging als een speer” doet vermoeden dat ie van Nederland afkomstig is.  Bobo en Tjerk doen mee aan de wedstrijd van Radio Wortelberg. De voorbije edities wonnen ze niet, dus deze keer willen ze hun uiterste best doen. Kamperen moeten ze bij de struik met de rode bessen. Daar moeten ze vier opdrachten uitvoeren. De twee leren al snel dat ze meer kans maken als ze samenwerken en de hulp inroepen van de allerjongsten in het publiek. Tellen, meehuppelen tijdens het Huppellied, lichaamsdelen leren, cijfers verbinden, een puzzel, een raadsel oplossen, … het komt allemaal aan bod.

Een uiterst educatieve voorstelling dus, die weliswaar traag verloopt. Na vijftig minuten show – die met 75 minuten iets te lang is voor de kleuterdoelgroep - zitten we nog maar aan twee opdrachten. Denise van Boekel-Oort (Bobo) en Kristel van Grunsven (Tjerk) hebben ook erg veel tekst. Dat zijn we blijkbaar niet meer gewend van het productiehuis in Schelle.

Bobo heeft zijn eigen “Hoofd, schouders, knie en teen”-song in het “Bobo Doe-lied”. Tellen tot 10 in een zeer herkenbaar “Verstoppertje” is misschien wel een van de meest aanstekelijke songs in deze show. Daarnaast krijgen we een tip mee wat we kunnen doen als we niet kunnen slapen en schaapjes tellen maar niets vinden. In beperkte mate is er wat voor de volwassenen te beleven. Wanneer een snoepend meisje op het podium een opdracht mee komt uitvoeren, heeft Bobo op dat moment in de show honger. Van het meisje zal ie geen snoepje krijgen. Dus moet Tjerk hem opmonteren en motiveren om een volgende opdracht mee te doen. Pannenkoeken zal ie bakken voor zijn blauwe vriend als beloning tijdens Pannenkoekenrock. Bobo herhaalt ook even een puzzelopdracht en doet dat omdat “misschien de mama’s en de papa’s het nog niet snappen”. Leuk.

Hoewel het debuutalbum van Bobo al bijna twee jaar uit is, en we enkel titelsong Bobo kenden (via de Sinterklaasshow) moet gezegd dat er fijne kinderliedjes op dit album staan. Met tijdloze thema’s en arrangementen die jazz- en swinginvloeden kennen, kunnen dit klassiekers worden.

Studio 100 heeft – gezien het qua publieksopkomst geen overrompeling was in Antwerpen - in Vlaanderen weliswaar nog behoorlijk wat werk om het blauwe konijn (verder) in de markt te plaatsen. 

Op 20 mei staat de Bobo show in Heist-op-den-Berg, op 25 mei zijn er 2 voorstellingen in Brugge en in het CC van Kortrijk zet het konijn op 9 juni voor het laatst zijn tent op.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter